Pečat

Kćerka Fikreta Abdića optužena da je ukrala pečate iz ladice načelnika

VELIKA KLADUŠA - Tužilaštvo Unsko sanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Edine Abdić Pleho (41) zbog krivičnog djela oduzimanja ili uništenja službenog pečata i službenih spisa, potvrđeno je iz ove pravosudne institucije.

Poznati ovogodišnji laureati "Pečata varoši sremskokarlovačke''

SREMSKI KARLOVCI - "Pečat varoši sremskokarlovačke", prestižna književna nagrada koju "Brankovo kolo" dodjeljuje još od daleke 1967. godine, kako je danas saopštio žiri pomenute institucije, ove godine ravnopravno pripao je četvorici pjesnika: Nedeljku Babiću i Danilu Jokanoviću za knjige izabranih pjesama, te Milošu Jankoviću i Radmilu V. Radovanoviću za nove zbirke poezije.

"Nezavisne" saznaju: Pečati na granici odlaze u istoriju

​BRISEL, BANJALUKA - Evropska unija od 2022. godine planira uvođenje sistema evidentiranja ulaza i izlaza na šengenskim granicama kojim će biti izbačeno pečatiranje pasoša, potvrđeno je "Nezavisnim".

Rešić: Otuđenje službenog pečata krivično djelo

ISTOČNA ILIDŽA - Ministar lokalne uprave i samouprave RS Lejla Rešić izjavila je da je otuđenje službenog pečata krivično djelo za koje je zaprijećena visoka kazna.

Večernjakov pečat: Osobe godine "vatreni" iz BiH i Zlatko Dalić

MOSTAR - U Mostaru se večeras održava 18. izdanje Večernjakovog pečata kojim će se odati priznanje najznačajnijim osobama u Bosni i Hercegovini.

Dodik zbog obilježavanja prijema BiH u UN napušta Mostar

MOSTAR - Predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik stigao je u Mostar gdje će se sastati sa predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, ali je poručio da neće prisustvovati svečanosti "Večernjakov pečat".

"Večernjakov pečat" u Mostaru

MOSTAR - U Mostaru će večeras biti održana manifestacija "Večernjakov pečat" tokom koje će biti uručene nagrade za ličnost godine u 15 kategorija.

Dodik i Grabar – Kitarović na dodjeli nagrade "Večernjakov pečat"

MOSTAR - Na Manifestaciji "Večernjakov pečat", koja će biti održana sutra u Mostaru, organizatori su najavili prisustvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Pročitajte šta je sve oduzeto u akciji "Pečat"

​BANJALUKA - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a Unsko-sanskog kantona i Policije Brčko distrikta, juče su proveli operativnu akciju kodnog naziva "Pečat" u okviru koje je slobode lišeno devet lica.

Njegošev sat i zlatni pečat nestali iz Narodnog muzeja Crne Gore

PODGORICA - Njegošev sobni sat, ukrašen brilijantima, i zlatni pečat dvorske kancelarije, dva predmeta sa spiska tzv. trezorskih vijrednosti, nestali su iz Narodnog muzeja Crne Gore.

Najčitanije