Pedofili

Lani nijedna pravosnažna presuda za pedofiliju

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u protekle dvije godine samo su dva lica pravosnažno presuđena za pedofiliju, i to su obje presude bile 2017. godine, a lani nijedna, dok stručnjaci upozoravaju da bi kazna za počinioca ovakvog krivičnog djela morala biti adekvatna njegovoj težini i da bi sistem eventualnim počiniocima poslao odgovarajuću poruku.

Uhapšeni pedofili: Od maloljetnika tražio obnažene fotografije, slao im svoje

BEOGRAD - Policija u Srbiji uhapsila je dva lica iz Šapca i Novog Sada zbog dječije pornografije.

U registru pedofila provjeravaju i već zaposlene u školama i vrtićima

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova RS je do sada imalo više zahtjeva od obrazovnih i predškolskih ustanova za provjeru po registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanje djece, i to ne samo lica koja treba da prime u radni odnos, već i svih zaposlenih, potvrđeno je "Nezavisnim" u MUP-u RS.

Pedofili od februara u registru

BANJALUKA - Registar pedofila trebalo bi da stupi na snagu do kraja februara, potvrđeno je za "Nezavisne" u Ministarstvu pravde Republike Srpske.

U brazilu uhapšeno 108 osoba u najvećoj akciji protiv pedofila

BRAZILIJA - Brazilska policija je saopštila je da je uhapsila 108 osoba u najvećoj operaciji protiv pedofila u Latinskoj Americi.

Uhapšen još jedan pedofil: Djecu snimao na plaži

ROVINJU - U Istri je proteklog vikenda 'pao' još jedan pedofil iz redova brojnih turista koji je snimali obnaženu djecu na plaži. Nijemac (51) koji je ljetovao u Rovinju je uhapšen i mogao bi dobiti kaznu zatvora do osam godina.

Stiže registar pedofila

BANJALUKA - Republika Srpska će konačno do kraja godine dobiti registar pedofila, rekao je Anton Kasipović, ministar pravde RS, predstavljajući novi Prijedlog krivičnog zakonika RS Narodnoj skupštini.

Starac bludničio nad djevojčicom?

VELIKA KLADUŠA - Sedamdesetosmogodišnji I.N. iz Velike Kladuše priveden je i osumnjičen za bludne radnje nad 14-godišnjom djevojčicom, a policija utvrđuje da li su te sumnje utemeljene.

Najčitanije