Peking

Najatraktivniji srpski naslovi na sajmu knjiga u Pekingu

PEKING - Na upravom završenom Sajmu knjiga u Pekingu, Srbija se predstavila izborom najatraktivnijih naslova, a posebna pažnja je bila posvećena obilježavanju stogodišnjice od kraja Prvog svjetskog rata.

Srbija gost na sajmovima knjiga u Pekingu i Moskvi

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević najavio je da će se Srbija i ove godine predstaviti na sajmovima knjiga u Pekingu, koji počinje sutra, i u Moskvi, koji počinje 5. septembra.

Žena pokušala da se spali ispred ambasade SAD

PEKING - Kineska policija odvela je ženu koja se polila benzinom i pokušala da se spali ispred Ambasade SAD u Pekingu, prenio je kineski državni list "Global tajms", dok ostali mediji javljaju da se dogodila eksplozija.

Sedam novih disciplina na ZOI 2022.

Sedam novih disciplina dodano je u program Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, kojima je domaćin Peking, s ciljem što veće zastupljenosti sportistkinja, objavili su u srijedu iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

Otkazan let Beograd-Peking, pokvario se avion

BEOGRAD - Avion Erbas A330-300 kineske aviokompanije Hainan erlajns, registarske oznake B-5950 se pokvario tokom leta iz Beograda za Prag u ponedeljak 5. juna.

MG se vraća na svjetsku scenu atraktivnim krosoverom

Zaboravljen od svih britanski brend MG vraća se na scenu pod okriljem kineske kompanije SAIC.

Kinezi dizajnirali supersonični avion: Peking - Njujork dva sata?

Tim naučnika sa Kineske akademije nauka tvrdi da je dizajnirao hipersonični avion koji bi mogao da putuje brzinom do 6.000 kilometara na čas, što je skoro pet puta brže od brzine zvuka.

Premijera novog Touarega 23. marta u Pekingu

Svjetska premijera nove generacije Touarega dogodiće se 23. marta u Pekingu.

Napad nožem u tržnom centru u Pekingu, jedna žena ubijena

PEKING - Jedna žena je ubijena, a više osoba je ranjeno kada je 35-godišnji muškarac nožem napao 13 ljudi u prepunom tržnom centru "Džoj siti" u oblasti Sidan u Pekingu.

Ovo je novo kinesko čudo

Novi pekinški međunarodni aerodrom počeće probni rad u oktobru 2019. godine, saopštili su lokalni zvaničnici.

Najčitanije