Peking

Sjeverna Koreja neće učestvovati na olimpijadi u Pekingu

PJONGJANG - Sjeverna Koreja je obavestila Kinu da neće prisustvovati na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, za šta je u pismu okrivila "neprijateljske snage" i rizike povezane sa kovidom-19.

Kina objavila rat zagađenju, poboljšan kvalitet vazduha uoči ZOI

PEKING - Nakon usaglašenih napora da se smanji potrošnja uglja, emisija štetnih izduvnih gasova i izmjesti teška industrija Peking je prvi put prošle godine ispunio državni standard kvaliteta vazduha, saopštili su danas kineski zvaničnici.

Peking upozorio na "drastične mjere" ako Tajvan preduzme korake ka nezavisnosti

PEKING - Kina će preduzeti "drastične mjere" ako Tajvan preduzme korake ka nezavisnosti, upozorio je danas portparol Kancelarije za poslove Tajvana Ma Sjaoguang.

Peking: Tajvan će se vratiti kući

PEKING - Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji izjavio je danas da je Tajvan, kako je rekao, "putnik koji će se na kraju vratiti kući, a ne šahovska figura u igrama drugih sila".

Diplomatski bojkot SAD prema ZOI u Pekingu 2022. godine

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države neće poslati nijednog diplomatu na Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine (4. februar - 20. februar), saopštila je danas Bijela kuća.

Snijeg i oluja iznenadili Peking

Neočekivana snježna oluja zahvatila je veći dio sjeverne Kine. Snijeg je pao i u Pekingu, u prosjeku, 23 dana ranije, a zatvoreni su dijelovi auto-puteva. Otkazani su avio-letovi i polasci vozova, ili su kasnili.

Još 100 dana do početka ZOI u Pekingu

PEKING - Još 100 dana ostalo je do početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, koje su na programu od 4. do 20. februara sljedeće godine.

Olimpijski plamen stigao u Peking

Olimpijska baklja stigla je iz Grčke u Kinu, a olimpijski plamen od danas gori u Pekingu, najavljujući održavanje Zimskih Olimpijskih igara naredne godine.

Peking preuzeo olimpijsku baklju

Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine, preuzeli su olimpijsku baklju.

Vučić: Peking protiv dvostrukih standarda za Kosovo i Metohiju

BEOGRAD - Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije po pitanju Kosova i Metohije i smatra da međunarodna zajednica treba ravnopravno da tretira sve strane, kao i da dvostruki standardi nisu od koristi u rješavanju problema, rekla je ambasador Kine u Beogradu Čen Bo na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Najčitanije