Pelješac

Ukrao 400 kg grožđa

Zbog krađe 400 kilograma hrvatske autohtone sorte plavac mali i to na jednom od njegovih najboljih lokaliteta, Kuni Pelješkoj, dubrovačka policija osumnjičila je 69-godišnjaka protiv kojega je podnesena kaznena prijava.

Bura rasplamsala požar na Pelješcu, evakuisane desetine ljudi

OREBIĆ - Jaka bura sinoć je oko 23:30 sati ponovno razbuktala požar u blizini Mokala kod Orebića, na poluostrvu Pelješcu, te je preventivno 35 ljudi iz naselja evakuisano u privatne kuće u Trpnju.

Zaustavljeno širenje požara na Pelješcu

SPLIT - Tokom noći na Pelješcu zaustavljeno je širenje požara. Trenutno nema velikih otvorenih požara kod mjesta Orebić, saopšteno je iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Zbog požara na Pelješcu evakuisano selo i dva autokampa

ZAGREB - Na poluostrvu Pelješcu, nedaleko od Orebića, od jutros plamti požar trave i niskog rastinja kojega je dodatno razbuktala jaka bura.

Požar na luksuznoj jahti kod Pelješca

PELJEŠAC - Luksuznu jahtu Kanga, koja plovi pod zastavom Malte, zahvatio je požar između ostrva Olipe i Pelješca.

Trninić: Jedino Pelješac može ugroziti most na Savi

BANJALUKA - Ako ponovo između Hrvatske i BiH izbiju problemi u vezi s izgradnjom pelješkog mosta, izgradnja mosta na Savi kod Gradiške ponovo bi mogla biti u teškoćama, rekao je Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS.

Pelješac (ne)ugrožava most kod Gradiške

BANJALUKA, SARAJEVO - Ukoliko se problemi između BiH i Hrvatske u vezi sa izgradnjom pelješkog mosta nastave, u pitanje bi mogla doći izgradnja i mosta na Savi kod Gradiške, rekao je Igor Pejić, sekretar Ministarstva transporta i veza BiH.

Žalac: Izgradnja Pelješkog mosta nesporna

SARAJEVO - Hrvatski ministar regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac poručila je da nikakva prijetnja ne može ugroziti izgradnju Pelješkog mosta, s obzirom na to da je Evropska komisija odlukom od 7. juna odobrila taj projekt kao najveći u ovoj finansijskoj perspektivi.

Hrvatska dobija od EU 357 miliona evra za izgradnju Pelješkog mosta

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković obavijestio je danas vladu da će Hrvatska od Evropske unije, iz evropskih fondova dobiti 357 miliona evra za izgradnju Pelješkog mosta i svih pristupnica.

Najčitanije