Pelješki most

Gotovina dao prijedlog imena za Pelješki most

U srijedu je spojen Pelješki most. Kada za nešto manje od godinu dana budu završene pristupne ceste i most bude otvoren za saobraćaj, hrvatski jug će biti napokon teritorijalno povezan s ostatkom zemlje.

Pronađena punica s Pelješkog mosta: "Ja sam stvarno rekla da ću se baciti"

Apsolutna zvijezda jučerašnjeg dana bio je Danijel iz Komarne koji je pred kamerama N1 televizije izjavio da mu je jako drago što se Pelješki most završava jer je njegova punica rekla da će se baciti s njega.

U Luku Ploče stigao kineski brod s posljednjim dijelovima za Pelješki most

Kineski brod za posebne terete "Development Way" s posljednja 24 segmenta čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most uplovio je u utorak u akvatorij pred Lukom Ploče.

Tegeltija: MIP nije uputio notu Hrvatskoj o izgradnji Pelješkog mosta

SARAJEVO - Jasmin Emrić, poslanik A-SDA, pitao je Zorana Tegeltiju, predsjedavajućeg Vijeća minsitara BiH, šta je ova bh. institucija učinila povodom izgradnje Pelješkog mosta i granica između Hrvatske i BiH na moru.

Jutarnji: Završetak Pelješkog mosta kasni najmanje tri mjeseca

Završetak Pelješkog mosta kasni najmanje tri mjeseca, a Hrvatskim cestama je od kašnjenja gradnje mosta veći problem kašnjenje radova na dionici ceste Doli-Sparagović koju gradi grčka kompanija Avax, piše Jutarnji list.

Pogledajte uživo kako se odvijaju radovi na Pelješkom mostu

Izgradnja Pelješkog mosta, trenutno najvećeg i najznačajnijeg projekta u Hrvatskoj, od sada se može svakodnevno pratiti i putem prenosa uživo.

Kinezi na neretvanskom derbiju: "Hong Kong is not China"

Ono što je u Italiji Roma - Lacio, u Njemačkoj Borusija Dortmund - Šalke, a u Argentini River - Boka, u neretvanskoj dolini je Neretvanac - Neretva. Tamo je to derbi svih derbija, vječno rivalstvo i neretvanski "El klasiko.

Grčki Avax gradi južni dio pristupnih puteva Pelješkom mostu

ZAGREB - Hrvatske ceste donijele su danas odluku da stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Prapratno i Prapratno – Doli gradi grčki Axax.

Dodik: Da je BiH normalna, Hrvat ne bi bio protiv Pelješkog mosta

Nakon burne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Pelješki most odbranio je Milorad Dodik, a htjeli su ga "minirati" bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH, piše "Večernji list".

"Pelješki most vitalni interes RS zbog granice i Trgovske gore"

BANJALUKA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je da je pitanje Pelješkog mosta vitalni entitetski interes zbog rješavanja drugih neriješenih pitanja, uključujući granicu Srpske, odnosno BiH sa Hrvatskom i Srbijom i problema odlaganja radiaktivnog otpada na Trgovskoj gori kod Novog Grada.

Najčitanije