Pelješki most

Jutarnji: Završetak Pelješkog mosta kasni najmanje tri mjeseca

Završetak Pelješkog mosta kasni najmanje tri mjeseca, a Hrvatskim cestama je od kašnjenja gradnje mosta veći problem kašnjenje radova na dionici ceste Doli-Sparagović koju gradi grčka kompanija Avax, piše Jutarnji list.

Pogledajte uživo kako se odvijaju radovi na Pelješkom mostu

Izgradnja Pelješkog mosta, trenutno najvećeg i najznačajnijeg projekta u Hrvatskoj, od sada se može svakodnevno pratiti i putem prenosa uživo.

Kinezi na neretvanskom derbiju: "Hong Kong is not China"

Ono što je u Italiji Roma - Lacio, u Njemačkoj Borusija Dortmund - Šalke, a u Argentini River - Boka, u neretvanskoj dolini je Neretvanac - Neretva. Tamo je to derbi svih derbija, vječno rivalstvo i neretvanski "El klasiko.

Grčki Avax gradi južni dio pristupnih puteva Pelješkom mostu

ZAGREB - Hrvatske ceste donijele su danas odluku da stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Prapratno i Prapratno – Doli gradi grčki Axax.

Dodik: Da je BiH normalna, Hrvat ne bi bio protiv Pelješkog mosta

Nakon burne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Pelješki most odbranio je Milorad Dodik, a htjeli su ga "minirati" bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH, piše "Večernji list".

"Pelješki most vitalni interes RS zbog granice i Trgovske gore"

BANJALUKA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je da je pitanje Pelješkog mosta vitalni entitetski interes zbog rješavanja drugih neriješenih pitanja, uključujući granicu Srpske, odnosno BiH sa Hrvatskom i Srbijom i problema odlaganja radiaktivnog otpada na Trgovskoj gori kod Novog Grada.

Dodikov veto zavadio Stanivukovića i Bundala

BANJALUKA - Klub poslanika PDP-a podijelio se u četvrtak tokom glasanja o prijedlogu Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, da Narodna skupština RS podrži njegov veto na osporavanje početka gradnje pelješkog mosta, pozivajući se na vitalni nacionalni interes RS.

Stevandić: Probošnjačka politika ne želi mostove

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić istakao je da je stav ove stranke da su mostovi potrebni jer povezuju ljude i utiču na razvoj, te da tu objektivno nema mjesta za opstrukciju.

Pogledajte kako će izgledati Pelješki most i pristupni putevi

Posljednji 148. pilon Pelješkog mosta prije dva dana zabijen je na morsko dno čime je završena prva faza gradnje ovog kapitalnog investicionog projekta.

Plenković i Li: Pelješki most biće duga na zemlji

BRIJESTA - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Državnog vijeća Narodne Republike Kine Li Kequiang na gradilištu Pelješkog mosta simbolično su pritiskom na tipku postavili najveći pilot Pelješkog mosta kojeg će kineska kompanija CRBC prema ugovoru završiti početkom 2021. godine, čime će se jug Hrvatske kopnenim putem povezati s ostatkom zemlje.

Najčitanije