Pentagon

Pentagon: Partneri Ukrajine obezbijedili vojne avione i dijelove

VAŠINGTON - Partneri Ukrajine su obezbijedili dodatne vojne avione i dijelove za popravku borbenih letjelica ukrajinske vojske koje su oštećene ili neispravne, saopšteno je danas iz Pentagona.

Izvor u Pentagonu predviđa veću rusku ofanzivu u Ukrajini

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države vide tekuću rusku aktivnost na istoku Ukrajine kao uvod u mnogo veću ofanzivu, izjavio je danas jedan visoki zvaničnik Pentagona.

Pentagon: SAD i NATO Ukrajini isporučili 25.000 PVO sistema

VAŠINGTON - Ukrajina je od SAD i njenih saveznika dobila oko 25.000 protivvazdušnih sistema, što je pomoglo Kijevu da ne dozvoli Rusiji nadmoć u vazduhu, koja bi pomogla njenoj kopnenoj invaziji, saopštio je danas načelnik Združenog generalštaba američkih oružanih snaga, general Mark Mili.

Pentagon procjenjuje da Ukrajina može dobiti rat protiv Rusije

VAŠINGTON - Pentagon je iznio procjenu da Ukrajina može dobiti rat protiv Rusije, i pored toga što američki zvaničnici govore o riziku od produženog konflikta, javlja Rojters.

Pentagon: Moskva sklonila manje od 20 odsto vojske oko Kijeva

VAŠINGTON - Rusija je počela da repozicionira manje od 20 odsto svojih snaga koje su bile raspoređene oko Kijeva, saopštio je danas Pentagon.

Pentagon: Rusija počela da pomjera mali broj vojnika oko Kijeva

VAŠINGTON - Rusija je počela da pomjera veoma mali broj vojnika sa položaja oko ukrajinskog glavnog grada Kijeva, saopštio je Pentagon u utorak, uz ocjenu da je to više bila promjena položaja nego povlačenje ili povlačenje iz rata.

SAD u Evropu poslale "leteći Pentagon", avion koji je u stanju da izdrži nuklearni udar

VAŠINGTON - Ministarstvo odbrane SAD je u Evropu poslalo avion poznat kao "leteći Pentagon", dizajniran da izdrži eksploziju nuklearnog rata, prenosi list The Independent.

Moskva: Uskoro dokazi o umiješanosti Pentagona u biološke laboratorije u Ukrajini

MOSKVA - Rusko ministarstvo odbrane će uskoro predstaviti dokumente u kojima se pokazuje da je biološki projekat UP2 bio razvijen u Ukrajini i odobren od Pentagona, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Pentagon: Bez naznaka o ruskoj upotrebi hemijskog oružja

VAŠINGTON - SAD nisu uočile nikakve dokaze koji ukazuju da bi Rusija mogla da upotrebi hemijsko oružje u Ukrajini, izjavio je portparol Pentagona Džon Kirbi.

Oglasio se Pentagon povodom situacije u Ukrajini

Ruska vojska u Ukrajini napreduje sporije nego što je Moskva očekivala, kazao je viši zvaničnik Pentagona.

Pentagon: 3.000 vojnika stiže u Istočnu Evropu

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden odobrio je slanje gotovo 3.000 američkih vojnika u Istočnu Evropu u narednim danima, u vrijeme spora sa Rusijom povodom Ukrajine.

Pentagon: Kontingent od 8.500 vojnika u pripravnosti

VAŠINGTON - Američka vojska saopštila je danas da je kontingent od 8.500 vojnika u pripravnosti i spreman da bude raspoređen u Evropi u veoma kratkom roku ukoliko NATO alijansa zatraži aktivaciju snaga za brzo reagovanje.

Pentagon otvara kancelariju za NLO

Nakon nepotpunih izvještaja Pentagona iz juna, u kojima je američka vlada priznala da ne može da objasni većinu neidentifikovanih vazdušnih susreta, ministarstvo odbrane SAD je odlučilo da otvori kancelariju za NLO incidente.

Pentagon upozorava da Kina povećava nuklearni arsenal

Pentagon je danas značajno revidirao svoju procjenu o planovima Kine da poveća svoj arsenal nuklearnog oružja narednih godina, navodeći da bi Peking mogao da ima 700 bojevih glava do 2027. godine, a do 2030. možda čak i 1.000.

Cvijanović u Pentagonu: Srpska odlučno brani Dejton i ustavne nadležnosti

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je, tokom današnjeg razgovora u Pentagonu sa zamjenikom pomoćnika sekretara za odbranu SAD Lorom Kuper, da je Srpska odlučna da brani Dejtonski sporazum i u potpunosti štiti svoje ustavne nadležnosti.

Najčitanije