Pentagon

Šest činjenica o 11. septembru, danu rušenja simbola globalne moći

Jedanaestog septembra 2001. godine 19 terorista, povezanih za Al Kaidom, otelo je četiri aviona i izvelo samoubilačke napade na tlu SAD.

Bajden: Jedinstvo najveća snaga Amerike

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden pozvao je na nacionalno jedinstvo uoči obilježavanja 20. godišnjice terorističkih napada 11. septembra u SAD, kada je poginulo 2.977 osoba.

Tamni orao - Hipersonični projektil američke vojske

Vojska je "uvjerena" da će oružje ući u upotrebu 2023. Kada to učini, Tamni orao će Pentagonu dati projektil sa sposobnošču dugog dometa koji može pokriti opseg Azije, uključujući i duboko u kinesku teritoriju i to brzinom od 5 maha.

Službenik policije osumnjičen za napad ispred Pentagona

VAŠINGTON - Metro stanica ispred Pentagona ostaće zatvorena i danas, nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je život izgubio jedan policajac.

Šta sve znamo o Pentagonovom izvještaju o NLO-ima?

Dugo iščekivani izvještaj američke vlade o NLO-ima (neidentifikovanim letećim objektima) trebalo bi da bude objavljen prije kraja juna. Šta sve dosad znamo?

Pentagon najavio 150 miliona vojne pomoći Ukrajini

VAŠINGTON - Pentagon je najavio da je izdvojen novi paket za vojnu pomoć Ukrajini vrijedan 150 miliona dolara.

Oglasio se Pentagon o brodovima u Crnom moru

VAŠINGTON - Pentagon je odbio danas da komentariše navode Turske da će Sjedinjene Države poslati dva ratna broda u Crno more sljedeće nedjelje, ali je rekao da vojska rutinski šalje brodove u taj region.

Kako će se koristiti struja proizvedena u svemiru

Grupa naučnika iz „Pentagona" izvršila je u kosmosu, uspješnu probu solarnog panela veličine kutije za picu.

Da li će žena prvi put u istoriji biti na čelu Pentagona?

VAŠINGTON - Očekuje se da će novoizabrani predsjednik Džo Bajden preduzeti istorijski korak i po prvi put odabrati ženu koja će biti na čelu Pentagona, probijajući jednu od rijetkih preostalih barijera za žene u vladi, piše AP.

Peking odbacio tvrdnje Pentagona o nuklearnim bojevim glavama

PEKING - Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je izvještaj SAD o tome da se očekuje da Peking udvostruči broj nuklearnih bojevih glava.

Najčitanije