Pentagon

Šef Pentagona: Vojska SAD upala u loš položaj

Šef Pentagona Mark Esper izjavio je da je vojska SAD u Siriji upala u veoma loš položaj budući da se nalaze između sirijskih i turskih snaga, prenosi Sputnjik.

Pentagon pojačava odbrambene kapacitete Rijada

VAŠINGTON - Pentagon je saopštio da planira da u Saudijsku Arabiju pošalje četiri radarska sistema, raketne baterije za projektile patriot i oko 200 članova pomoćnog osoblja.

Senat potvrdio Espera za šefa Pentagona

VAŠINGTON - Američki Senat potvrdio je Marka Espera za novog ministra odbrane, čime je okončan najduži period da je Pentagon bio bez stalnog rukovodioca.

Pentagon naredio rudarima istraživanje metala rijetke zemlje

U trgovinske tenzije između SAD i Kine aktivno se uključio i Pentagon.

Pentagon koristio krpelje kao biološko oružje?

​Neki članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih i pustio u javnost što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi.

Izvještaj Pentagona: Kako Rusija utiče na Balkan

VAŠINGTON - Rusija koristi medije, trgovinske odnose, strana direktna ulaganja, trgovinu u oblasti energetike, diplomatiju, vojno prisustvo, miješa se u političke procese i koristi zamrznute konflikte i na taj način predstavlja prijetnju Sjedinjenim Državama u Evropi, piše u izvještaju Pentagona (Ministarstva odbrane SAD), koji je objavio američki portal Politico.

Pentagon ima tehnologiju prepoznavanja otkucaja srca

​Biometrijska identifikacija je postala dio svakodnevnog života. Imamo sisteme prepoznavanja lica na aerodromima, automobile koji mogu da se otključaju pogledom, tehnologiju koja otkriva jedinstveni način hodanja osobe, i naravno sveprisutni otisak prsta, koji se koristi za sve, od pametnih telefona do prodaje karata za događaje. Ako se pitate šta je sljedeće? Što se Pentagona tiče – vaši otkucaji srca.

Ko je Mark Esper, kandidat za novog šefa Pentagona?

VAŠINGTON - Novi kandidat američkog predsjednika Donalda Trampa za ministra odbrane, Mark Esper, vojni je veteran, koji je služio u prvom ratu u Iraku, a ima iskustvo i kao savjetnik za nacionalnu bezbjednost na Kapitol hilu i kao lobista u odbrambenoj industriji.

Pentagon priznao da istražuje NLO

VAŠINGTON - Ministarstvo odbrane Amerike prvi put je zvanično potvrdilo da se bavi ispitivanjem "neidentifikovanih vazdušnih fenomena".

Pentagon zabrinut zbog aktivnosti Kine na Arktiku

VAŠINGTON - Pojačana aktivnost Kine na Arktiku mogla bi da dovede do pojačanog prisustva američke vojske, uključujući i postavljanje podmornica kao preventivne odbrane od nuklearnog napada, navodi se u izvještaju Pentagona koji je objavljen danas.

Najčitanije