Pentagon

Pentagon najavio 150 miliona vojne pomoći Ukrajini

VAŠINGTON - Pentagon je najavio da je izdvojen novi paket za vojnu pomoć Ukrajini vrijedan 150 miliona dolara.

Oglasio se Pentagon o brodovima u Crnom moru

VAŠINGTON - Pentagon je odbio danas da komentariše navode Turske da će Sjedinjene Države poslati dva ratna broda u Crno more sljedeće nedjelje, ali je rekao da vojska rutinski šalje brodove u taj region.

Kako će se koristiti struja proizvedena u svemiru

Grupa naučnika iz „Pentagona" izvršila je u kosmosu, uspješnu probu solarnog panela veličine kutije za picu.

Da li će žena prvi put u istoriji biti na čelu Pentagona?

VAŠINGTON - Očekuje se da će novoizabrani predsjednik Džo Bajden preduzeti istorijski korak i po prvi put odabrati ženu koja će biti na čelu Pentagona, probijajući jednu od rijetkih preostalih barijera za žene u vladi, piše AP.

Peking odbacio tvrdnje Pentagona o nuklearnim bojevim glavama

PEKING - Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je izvještaj SAD o tome da se očekuje da Peking udvostruči broj nuklearnih bojevih glava.

Pentagon: Kina će udvostručiti broj nuklearnih bojevih glava

VAŠINGTON - Očekuje se da će Kina u narednoj deceniji najmanje udvostručiti broj svojih nuklearnih bojevih glava i približava se mogućnosti da izvrši nuklearne udare sa kopna, vazduha i mora, saopšteno je danas iz Pentagona.

"Našli smo ostatke letjelica koje nisu sa Zemlje"

Pentagon ima tajnu jedinicu za istraživanje NLO, a uskoro će morati i da objavi ono što su u svom istraživanju otkrili.

Pentagon zabranio isticanje zastava Konfederacije

VAŠINGTON - Pentagon je, poslije višenedjeljne rasprave, odlučio danas da zabrani isticanje zastave južnjačke Konfederacije u Građanskom ratu u SAD (1861-1865) u vojnim objektima, ali se u dopisu o novoj politici izričito ne pominju riječ zabrana niti ta određena zastava.

Bivši šef Pentagona: Vanzemaljci postoje

Ono što smatramo NLO-ima možda su tajne tehnologije država sukobljenih na zemlji, tako da je nemoguće tvrditi da su NLO-i bezopasni, rekao je Luis Elizondo, bivši šef tajne američke Vladine agencija zadužene za istraživanje NLO-a. Zato bi svi lideri trebalo da sarađuju kad je riječ o ovakvim pojavama kako bi se preduprijedili nesporazumi, smatra on.

Pentagon: Ko je bio zaražen koronom doživotno diskvalifikovan

​VAŠINGTON - Vojska SAD zabranjuje svima koji su imali virus koronu da se ubuduće zapošljavaju u američkim vojnim snagama.

Najčitanije