Penzija

Svaki peti njemački penzioner biće siromašan za 20 godina

BERLIN - Za dvadeset godina će svaki peti penzioner u Njemačkoj biti pogođen siromaštvom – i to ako privreda bilježi dobar rast.

Odlazak u penziju vodi i kod psihologa

DOBOJ - Odlazak u zasluženu penziju jedna je od najstresnijih faza u životu čovjeka, pa ga u tom periodu vrebaju mnoge psihosomatske bolesti, te zato stručnjaci u Službi za zaštitu mentalnog zdravlja dobojskog Doma zdravlja smatraju da je sugrađanima koji su u trećoj životnoj dobi potrebna psihološka podrška, ne samo porodice, nego i društva.

Tipsarević odlazi u penziju

Jedan od najboljih tenisera Srbije Janko Tipsarević odlučio je da se povuče iz profesionalnog tenisa na kraju ove sezone.

Danas isplata junske penzije

BANJALUKA - U Republici Srpskoj danas počinje isplata penzija za jun, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Rakulj pozdravio povećanje penzija

​BANJALUKA - Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj pozdravio je odluku Vlade Republike Srpske o povećanju penzija od jula za dva odsto i smatra da je to početno povećanje za ovu godinu.

Julska penzija u Republici Srpskoj biće veća za dva odsto

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je da je Vlada na današnjoj sjednici donijela odluku o vanrednom usklađivanju penzija i julska penzija biće uvećana za dva odsto.

Počela isplata penzija za maj

​BIJELJINA - Za 263.789 korisnika Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske danas je počela isplata penzija za maj, saopšteno je iz Fonda.

Broj penzionera za pet godina porastao za skoro 51.000

​BANJALUKA - Broj penzionera u BiH se, prema podacima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS i Federalnog zavoda za mirovinsko/penzijsko i invalidsko osiguranje, u posljednjih pet godina povećao za više od 50.000, a prema mišljenju stručnjaka, s obzirom na to da imamo konstantan odlazak radne snage, problem bi mogao biti još izraženiji.

Najmanja penzija u FBiH biće povećana za 11 maraka

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je na današnjoj 130. sjednici odluku o povećanju najniže penzije za 3,2 odsto, pišu federalni mediji.

Povećana lista profesionalnih oboljenja: 59 bolesti šalje radnike u invalidsku penziju

BANJALUKA - Pravilnik o listi profesionalnih bolesti RS se revidira svakih pet godina, a na posljednjoj reviziji 2018. godine dodata su tri nova oboljenja, tako da sada ova lista sadrži 59 profesionalnih oboljenja, rekli su u Zavodu za medicinu rada i sporta RS.

Najčitanije