Penzija

Broj penzionera za pet godina porastao za skoro 51.000

​BANJALUKA - Broj penzionera u BiH se, prema podacima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS i Federalnog zavoda za mirovinsko/penzijsko i invalidsko osiguranje, u posljednjih pet godina povećao za više od 50.000, a prema mišljenju stručnjaka, s obzirom na to da imamo konstantan odlazak radne snage, problem bi mogao biti još izraženiji.

Najmanja penzija u FBiH biće povećana za 11 maraka

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je na današnjoj 130. sjednici odluku o povećanju najniže penzije za 3,2 odsto, pišu federalni mediji.

Povećana lista profesionalnih oboljenja: 59 bolesti šalje radnike u invalidsku penziju

BANJALUKA - Pravilnik o listi profesionalnih bolesti RS se revidira svakih pet godina, a na posljednjoj reviziji 2018. godine dodata su tri nova oboljenja, tako da sada ova lista sadrži 59 profesionalnih oboljenja, rekli su u Zavodu za medicinu rada i sporta RS.

Dubičanin osumnjičen da je 10 godina dizao penziju preminulog punca

SISAK - Opštinsko državno tužilaštvo u Sisku protiv 85-godišnjeg državljanina BiH J.P., iz Kozarske Dubice, podiglo je optužnicu zbog sumnje da je duže od deset godina, nakon smrti svog punca, nastavio da podiže njegovu penziju.

Višković i Rakulj: Penzije u RS biće povećane za 2,17 odsto

​BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković najavio je danas da će svi penzioneri u RS biti obuhvaćeni usklađivanjem penzija i plata, te da će penzije biti uvećane za 2,17 odsto.

Dragan Lukač ispraćen u penziju

SARAJEVO - U Domu policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) danas je održana sjednica Stručnog kolegijuma federalnog ministra unutrašnjih poslova i direktora Federalne uprave policije (FUP) u proširenom sastavu, a povodom ispraćaja direktora Dragana Lukača u penziju.

Od 250 ljekara stotinu odlazi u penziju

SPLIT - Splitsko-dalmatinska županija u narednih šest godina zbog odlaska u penziju ostaće bez stotinu ljekara porodične medicine od ukupno 250 koliko ih sada radi, a već je izražen problem i nedostaka medicinskih sestara.

Federer o penziji: Vimbldon izgledna opcija

Rodžer Federer je pričao o svojoj potencijalnoj penziji i tome kada do nje može da dođe.

Dokaz o penziji moguće slati i za vikend

BANJALUKA - Gužve u Fondu PIO RS bile su najveće u četvrtak i petak, jer je veliki broj penzionera donosio dokaz o inostranoj penziji (a koji imaju i domaću pneziju) kako bi dobili ostatak jednokratne novčane pomoći, budući da tokom vikenda ističe rok za korisnike srazmjernih penzija koji su dobili samo po 30 KM.

Počela isplata avgustovskih penzija

BIJELJINA - Za 262.129 korisnika Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske danas je počela isplata penzija za avgust, najavljeno je iz Fonda.

Najčitanije