Penzija

Lepir ide u penziju, otvara advokatsku kancelariju

BANJALUKA - Želimir Lepir, glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva (OJT) Banjaluka, koji je na toj funkciji od početka 2012. godine, 1. decembra odlazi u penziju, a procedura za izbor njegovog nasljednika očekuje se uskoro.

Počinje isplata penzija u Srpskoj

BIJELJINA - U Republici Srpskoj danas počinje isplata penzija za jun za 268.616 korisnika Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srpske, najavljeno je iz Fonda.

Slijedi povećanje penzija

SARAJEVO - Na inicijativu premijera Federacije BiH Fadila Novalića, danas je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu održan sastanak s direktorom Federalnog zavoda PIO/MIO Zijadom Krnjićem i predstavnicima dva federalna udruženja penzionera sa sjedištima u Sarajevu i Mostaru Redžom Mehićem i Ivanom Kožulom te njihovim saradnicima, saopšteno je Odjela Federalne vlade za odnose s javnošću.

Najomraženiji čovjek u Americi mogao bi da postane milioner

Bivši policajac Mineapolisa Derek Šovin, koji je optužen za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda tokom brutalnog hapšenja 25. maja, mogao bi da dobije više od milion dolara vrijednu penziju, čak i ako bude osuđen za ubistvo, piše CNN.

Za isplatu penzija u Srpskoj obezbijeđeno 95 miliona KM

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je 95 miliona KM za isplatu penzija za maj u Srpskoj, kao i za korisnike u Federaciji BiH i inostranstvu.

Ratko Rudić otišao u penziju

Legendarni vaterpolo stručnjak Ratko Rudić povlači se iz trenerskog posla u 72. godni života, poslije četiri osvojene zlatne medalje na OI sa tri različite selekcije, tri postolja na SP...

Isplata penzija u Republici Srpskoj počinje u petak

​BANJALUKA – Isplata penzija u Republici Srpskoj počeće u petak, 8. maja, saopšteno je danas iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

U četvrtak počinje isplata penzija u Republici Srpskoj

​BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da će sutra početi isplata penzija u Republici Srpskoj.

Isplata penzija u Federaciji BiH stvorila gužve

SARAJEVO, SANSKI MOST - U više gradova u FBiH danas je isplata penzija stvorila gužve i redove ispred banaka i bankomata, a mnogobrojni penzioneri nisu poštovali preporuke Federalnog zavoda PIO da u banke ne dolaze prije 10 sati jer im novac neće odmah ujutru biti na računima zbog procesa prebacivanja.

PIO RS obustavio isplatu penzija za 3.796 korisnika

BIJELJINA - Za 3.796 korisnika Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske, koji primaju penzije izvan Republike, zbog nedostavljanja potvrde o životu, biće obustavljena isplata dok ne ispune ovu zakonsku obavezu.

Najčitanije