Penzija

U četvrtak počinje isplata penzija u Republici Srpskoj

​BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da će sutra početi isplata penzija u Republici Srpskoj.

Isplata penzija u Federaciji BiH stvorila gužve

SARAJEVO, SANSKI MOST - U više gradova u FBiH danas je isplata penzija stvorila gužve i redove ispred banaka i bankomata, a mnogobrojni penzioneri nisu poštovali preporuke Federalnog zavoda PIO da u banke ne dolaze prije 10 sati jer im novac neće odmah ujutru biti na računima zbog procesa prebacivanja.

PIO RS obustavio isplatu penzija za 3.796 korisnika

BIJELJINA - Za 3.796 korisnika Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske, koji primaju penzije izvan Republike, zbog nedostavljanja potvrde o životu, biće obustavljena isplata dok ne ispune ovu zakonsku obavezu.

U FBiH počela isplata penzija za januar

SARAJEVO - Isplata penzija za januar u Federaciji BiH (FBiH) počela je danas, saopšteno je iz Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Najniže penzije u Srpskoj veće od januara

BANJALUKA – Vlada RS je na današnjoj sjednici donijela odluku o usklađivanju penzija, po kojoj će one biti veće za 3,11 odsto u odnosu na decembar, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Vulićević završio karijeru

Nekadašnji kapiten fudbalera Partizana Miroslav Vulićević donio je odluku da igračku karijeru završi u 35. godini.

Simanićeva: Majkama četvoro i više djece dati penzije

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Udruženja roditelja četvoro i više djece "Djeca su naša budućnost" iz Istočne Ilidže Ljiljana Simanić rekla je da bi svim majkama sa četvoro i više djece trebalo dati penzije.

U invalidsku penziju najčešće šalju karcinomi

BANJALUKA - Na trajni gubitak radne sposobnosti u prošloj godini najčešće su uticala kancerogena oboljenja, pokazuju podaci Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) RS.

Protesti protiv penzionog plana u Parizu 24. dan

PARIZ - Hiljade demonstranata koji se protive planu francuske vlade da reformiše penzioni sistem protestovale su danas u Parizu, 24. dan zaredom.

Počinje isplata novembarske penzije

BANJALUKA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske saopštio je da isplata redovnog mjesečnog primanja za novembar 2019. godine počinje danas.

Najčitanije