Penzija

U invalidsku penziju najčešće šalju karcinomi

BANJALUKA - Na trajni gubitak radne sposobnosti u prošloj godini najčešće su uticala kancerogena oboljenja, pokazuju podaci Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) RS.

Protesti protiv penzionog plana u Parizu 24. dan

PARIZ - Hiljade demonstranata koji se protive planu francuske vlade da reformiše penzioni sistem protestovale su danas u Parizu, 24. dan zaredom.

Počinje isplata novembarske penzije

BANJALUKA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske saopštio je da isplata redovnog mjesečnog primanja za novembar 2019. godine počinje danas.

U Austriji 2080. biće 164 zaposlenih na 100 penzionera

BEČ - Demografski problemi, odnosno starenje stanovništva, donijeće u budućnosti velike probleme Austriji, posebno po penzioni sistem.

Posebna penzija svešteniku koji je zgrozio javnost izjavom o abortusu

ZAGREB - Kolinda Grabar Kitarović je tokomsvog mandata dala povlašćene penzije dvojici sveštenika, a jedan od njih je vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac koji je svojevremeno izjavio da se od abortirane djece prave najskuplji parfemi.

Život nekih njemačkih penzionera: Manje jedemo, tako krpimo kraj s krajem

Izaći ponekad, sjesti se u kafić, popiti kafu i uz to pojesti kolač - to mu nedostaje, kaže Nijemac Hans Rudolf V.

Evropljani sve češće odlažu odlazak u penziju

Građani Evropske unije starosti između 55 i 64 godina imaju veću stopu zaposlenosti nego mlađe kategorije stanovništva, saopštio je Eurostat.

Njemačka povećava najnižu penziju

BERLIN - Konzervativci njemačke kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrati (SPD) u nedjelju su uspjeli da se dogovore o povećanju najniže penzije, što je tema koja je prijetila budućnosti njihove vladajuće koalicije.

Počinje isplata oktobarske penzije

BIJELJINA - Za 265.796 korisnika Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske danas je počela isplata penzija za oktobar.

"Sljedeće godine najveće usklađivanje rasta penzija u Srpskoj"

BANJALUKA - Direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić rekao je da bi u januaru naredne godine trebalo da uslijedi najveće usklađivanje rasta penzija u Republici Srpskoj od tri i po odsto, tako da penzije dostignu nivo od 50 odsto prosječne plate.

Najčitanije