Penzija

Danas isplata junske penzije

BANJALUKA - U Republici Srpskoj danas počinje isplata penzija za jun, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Rakulj pozdravio povećanje penzija

​BANJALUKA - Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj pozdravio je odluku Vlade Republike Srpske o povećanju penzija od jula za dva odsto i smatra da je to početno povećanje za ovu godinu.

Julska penzija u Republici Srpskoj biće veća za dva odsto

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je da je Vlada na današnjoj sjednici donijela odluku o vanrednom usklađivanju penzija i julska penzija biće uvećana za dva odsto.

Počela isplata penzija za maj

​BIJELJINA - Za 263.789 korisnika Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske danas je počela isplata penzija za maj, saopšteno je iz Fonda.

Broj penzionera za pet godina porastao za skoro 51.000

​BANJALUKA - Broj penzionera u BiH se, prema podacima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS i Federalnog zavoda za mirovinsko/penzijsko i invalidsko osiguranje, u posljednjih pet godina povećao za više od 50.000, a prema mišljenju stručnjaka, s obzirom na to da imamo konstantan odlazak radne snage, problem bi mogao biti još izraženiji.

Najmanja penzija u FBiH biće povećana za 11 maraka

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je na današnjoj 130. sjednici odluku o povećanju najniže penzije za 3,2 odsto, pišu federalni mediji.

Povećana lista profesionalnih oboljenja: 59 bolesti šalje radnike u invalidsku penziju

BANJALUKA - Pravilnik o listi profesionalnih bolesti RS se revidira svakih pet godina, a na posljednjoj reviziji 2018. godine dodata su tri nova oboljenja, tako da sada ova lista sadrži 59 profesionalnih oboljenja, rekli su u Zavodu za medicinu rada i sporta RS.

Dubičanin osumnjičen da je 10 godina dizao penziju preminulog punca

SISAK - Opštinsko državno tužilaštvo u Sisku protiv 85-godišnjeg državljanina BiH J.P., iz Kozarske Dubice, podiglo je optužnicu zbog sumnje da je duže od deset godina, nakon smrti svog punca, nastavio da podiže njegovu penziju.

Višković i Rakulj: Penzije u RS biće povećane za 2,17 odsto

​BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković najavio je danas da će svi penzioneri u RS biti obuhvaćeni usklađivanjem penzija i plata, te da će penzije biti uvećane za 2,17 odsto.

Dragan Lukač ispraćen u penziju

SARAJEVO - U Domu policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) danas je održana sjednica Stručnog kolegijuma federalnog ministra unutrašnjih poslova i direktora Federalne uprave policije (FUP) u proširenom sastavu, a povodom ispraćaja direktora Dragana Lukača u penziju.

Najčitanije