Penzije

Fond PIO RS: Isplata penzija redovna

BIJELJINA - Direktor Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske Mladen Milić poručio je danas penzionerima da će penzije biti redovno isplaćene, da nema razloga za brigu i da su sredstva za martovsku penziju već obezbijeđena.

U četvrtak isplata penzija za februar

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) sutra će, posredstvom Jedinstvenog računa trezora FBiH, biti isplaćene penzije za februar, saopšteno je iz Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Višković: Penzije povećane i još će rasti

BIJELJINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da su penzije uvećane za 3,11 odsto za svih 265.000 penzionera i da je to najveće pojedinačno povećanje penzija u Srpskoj od primjene novog zakona iz 2013. godine.

Najmlađi penzioner ima 24 godine, a najstariji 107 godina

BIJELJINA - Najmlađi penzioner u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske ima 24 godine, a najstariji 107 godina, rečeno je u Fondu.

Hrvatska smanjila penzije za osobe koje su radile u republikama SFRJ

ZAGREB - Brojnim penzionerima u Hrvatskoj posljednjih mjeseci stižu rješenja Mirovinskog zavoda kojima im se utvrđuju nove, znatno niže, penzije od onih koje su primali ranije. Riječ je o penzionerima koji su dio ili cijeli radni staž ostvarili u nekoj od republika bivše Jugoslavije.

"Vlada RS će razmatrati mogućnosti za novo povećanje penzija"

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je danas da će Vlada Srpske u skladu sa mogućnostima i prilivom sredstava razmatrati da li će biti u mogućnosti da izvrši i sljedeće vanredno usklađivanje penzija u Republici Srpskoj.

Počela isplata penzija za septembar

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) danas je počela isplata penzija za septembar, saopšteno je iz Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Počela isplata penzija

BANJALUKA - Isplata redovnog mjesečnog primanja korisnicima prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za avgust 2019. godine počela je danas, saopšteno je iz Fonda PIO.

Pripadnicima MUP-a RS ubuduće veće penzije

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku Prijedlog zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji će uticati na poboljšanje materijalnog položaja policijskih službenika koji odu u penziju.

Počela isplata penzija uvećanih za dva odsto

BIJELJINA - Korisnicima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske danas je počela isplata julskih penzija koje su povećane za dva odsto.

Najčitanije