Penzije

Milić: Majsko povećanje penzije nije i konačno

TESLIĆ - Direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Republike Srpske Mladen Milić izjavio je da povećanje majske penzije od 10 odsto nije i konačno povećanje penzija u ovoj godini, ukoliko se za to ukaže potreba.

Počinje isplata penzija u Srpskoj za mart

BANJALUKA - U Republici Srpskoj danas počinje sa isplatom penzije za mart, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske.

Dodik: Penzije, borački dodatak i plate biće povećani za 10 odsto

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao da će Vlada RS nastojati da prosječna plata u RS do kraja godine iznosi 600 evra.

Penzioneri traže pet odsto veće penzije

TESLIĆ - Upravni odbor Udruženja penzionera Republike Srpske tražiće od Vlade Republike Srpske vanredno povećanje penzija zbog rasta cijena osnovnih životnih namirnica i troškova života.

Počela isplata penzija u Srpskoj

BIJELJINA - U Republici Srpskoj danas je počela redovna isplata penzija za februar.

Za isplatu februarskih penzija obezbijeđen 105,1 milion KM

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je 105,1 milion KM neto sredstava za isplatu februarskih penzija u Srpskoj, kao i za korisnike tog prava u Federaciji BiH i inostranstvu.

Počinje isplata penzija u FBiH

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u subotu, 5. februara, počinje isplata penzija za januar.

Višković: Sutra odluka o povećanju penzija

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske sutra će donijeti odluku o redovnom i vanrednom usklađivanju penzija, koje će iznositi četiri odsto, rekao je premijer Srpske Radovan Višković.

Počinje isplata penzija u FBiH

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) danas počinje isplata decembarske penzije koju će primiti 429.545 korisnika, saopšteno je iz Federalnog zavoda za penzijsko i invalidskog osiguranje.

Vidović: Od početka naredne godine povećanje penzija

​BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović najavila je da će, prema sadašnjim ekonomskim parametrima, penzije u Srpskoj od početka naredne godine biti povećane najmanje tri odsto, te da će polovinom 2022. najvjerovatnije uslijediti vanredno povećanje.

U Srpskoj počinje isplata novembarskih penzija

BANJALUKA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da isplata redovnog mjesečnog primanja za novembar 2021. godine počinje 09. decembra 2021. godine, saopšteno je iz Fonda PIO.

Obezbijeđena sredstva za penzije u novembru

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske je obezbjedilo sredstva neophodna za isplatu penzija u Republici Srpskoj, kao i za korisnike prava u Federaciji BiH i inostranstvu, za koju je u neto iznosu potrebno 101,1 milion KM, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Vidović: Za penzionere u Srpskoj 61,2 miliona KM više naredne godine

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da su Prijedlogom budžeta Srpske za narednu godinu od 4,024 milijarde KM, sredstava za plate za budžetske korisnike povećane za oko 62 miliona KM, za penzije 61,2 miliona KM, davanja za boračke kategorije i za zapošljavanje nezaposlenih boraca povećane su za oko 13,5 miliona KM.

Ministarstvo uplatilo novac, ali penzije u FBiH tek u ponedjeljak

SARAJEVO - Iako je Ministarstvo finansija Federacije BiH (FBiH) uplatilo novac poštama i bankama za isplatu novembarskih penzija, isplata će početi u ponedjeljak, 6. decembra.

Srpska mjesečno daje 4,16 miliona KM za penzije zarađene u FBiH

BANJALUKA - Srpska trenutno isplaćuje penzije za oko 10.000 prijeratnih korisnika koji su pravo na penzionisanje ostvarili do 30. aprila 1992. godine na području koje sada pripada FBiH, a koja odbija tu obavezu da preuzme na sebe.

Najčitanije