Penzije

Počela isplata penzija za oktobar

SARAJEVO - U Federaciji BiH danas je počela isplata penzija za oktobar, saopšteno je iz Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje.

Ukida se limitiranje, penzije u FBiH i do 5.000 KM!?

SARAJEVO - Limitiranje najviših penzija u Federaciji BiH uskoro bi moglo biti prošlost. Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao “Avaz“, naime, u Zavodu PIO sve se više razgovara o takvom prijedlogu koji bi bio upućen Vladi FBIH.

Srbi iz Hrvatske na ime penzija potražuju više od 800 miliona evra

BEOGRAD - Oko 50.000 Srba iz Hrvatske od te države ukupno potražuje imeđu 800 miliona i milijardu evra na ime neisplaćenih penzija iz devedesetih godina prošlog vijeka, rečeno je danas u Beogradu na skupu o ovoj problematici.

Penzije iz RS stižu i u Australiju

BANJALUKA - Penzije iz RS, uključujući i FBiH isplaćuju se u 29 država svijeta, pa čak i u daleku Australiju, SAD, Kanadu, Norvešku, Švedsku, dok se očekivano najviše penzija isplaćuje korisnicima u zemljama regiona.

Danas počinje isplata septembarskih penzija

BIJELJINA - U Republici Srpskoj danas počinje isplata septembarske penzije kojom je obuhvaćeno ukupno 262.070 korisnika prava i za šta je potrebno 87,71 miliona KM u neto iznosu, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

U petak isplata razlike naknade za 7.260 penzionera

BANJALUKA - Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske Mladen Milić najavio je danas da će u petak, 5. oktobra, biti isplaćena razlika jednokratne novčane naknade za još 7.260 korisnika srazmjerne penzije koji su evidentirani u produženom roku do 30. septembra.

Cvijanović: U narednoj godini planirana dva povećanja penzija

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da su za narednu godinu planirana dva povećanja penzija u Srpskoj o čemu su penzioneri informisani.

Savanović: Stvorena mogućnost za novo povećanje penzija

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović ocijenio je da ohrabruje činjenica da ekonomija Srpske raste, čime se stvara mogućnost za novo povećanje penzija.

Korisnici penzije iz RS i Hrvatske više ne moraju slati potvrde o životu

MOSTAR – Korisnici penzije iz Federalnog zavoda MIO/PIO koji imaju prebivalište na području Republike Hrvatske i Republike Srpske više nisu u obvezi Federalnom zavodu dostavljati potvrde o životu.

Jednokratna novčana pomoć za penzionere

FOČA - Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 50 KM narednih dana dobiće oko 370 fočanskih penzionera, čija mjesečna penzija ne prelazi 300 KM.

Najčitanije