Penzije

Cvijanović: U narednoj godini planirana dva povećanja penzija

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da su za narednu godinu planirana dva povećanja penzija u Srpskoj o čemu su penzioneri informisani.

Savanović: Stvorena mogućnost za novo povećanje penzija

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović ocijenio je da ohrabruje činjenica da ekonomija Srpske raste, čime se stvara mogućnost za novo povećanje penzija.

Korisnici penzije iz RS i Hrvatske više ne moraju slati potvrde o životu

MOSTAR – Korisnici penzije iz Federalnog zavoda MIO/PIO koji imaju prebivalište na području Republike Hrvatske i Republike Srpske više nisu u obvezi Federalnom zavodu dostavljati potvrde o životu.

Jednokratna novčana pomoć za penzionere

FOČA - Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 50 KM narednih dana dobiće oko 370 fočanskih penzionera, čija mjesečna penzija ne prelazi 300 KM.

Cvijanović: Jednokratna pomoć za sve penzionere u Srpskoj

BANJALUKA - Željka Cvijanović, premijer RS, rekla je da je Vlada RS usvojila odluku o jednokratnoj pomoći svim penzionerima u RS.

Cvijanović: Izvjestan i dalji rast penzija

BIJELJINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je na panelu sa penzionerima u Bijeljini da je u Srpskoj obezbijeđena redovnost isplate i izvjesnost da će se penzije povećavati.

Vučić: Povećanje penzija od oktobra

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će penzioneri već u oktobru dobiti uvećane penzije, a da će najkasnije za mjesec i po biti ukinut Zakon o umanjenju penzija.

Počela isplata penzija za jul

BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske počeo je danas isplatu penzija za jul, saopšteno je iz Fonda.

Pravo na penziju ostvarilo 1.738 majki

BIJELJINA - Pravo na penziju pod povoljnijim uslovima, prema uslovu žena-majka, ostvarilo je 1.738 korisnica u periodu od dvije i po godine, koliko je na snazi ova zakonska odredba, podaci su iz Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske.

PDP: Nedovoljno povećanje penzija

BANJALUKA - Partija demokratskog progresa (PDP) poručila je da se raduje svakom povećanju penzija u Republici Srpskoj, pa i posljednjem od 2,5 odsto, ali da to ni izbliza nije dovoljno da se pokriju troškovi poskupljenja životnih namirnica.

Najčitanije