Penzije

Milić: Januarske penzije biće uvećane za oko dva odsto

BIJELJINA - Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić ocijenio je da je 2018. godina bila jedna od najuspješnijih u posljednjih 26 godina, od kada Fond postoji, te najavio da će u 2019. biti nastavljena redovnost u isplati penzija, koje će biti povećane već od januarske.

Počela isplata penzija za decembar

BANJALUKA - Isplata penzija za decembar korisnicima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS počinje 3. januara, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS.

Razotkrili prevare u isplatama penzija i uštedjeli 33 miliona KM

BANJALUKA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) RS je zbog neblagovremenog dostavljanja dokumentacije od 2012. do kraja oktobra ove godine obustavio isplatu penzije za 200.647 korisnika, a nakon kompletiranja dokumentacije u isplatu je ponovo uključeno 43.747 korisnika ili približno tek svaki peti.

Danas isplata novembarskih penzija

BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske počeo je danas isplatu novembarskih penzija za 263.100 korisnika.

Rakulj nakon sastanka sa Viškovićem: Penzije će pratiti rast plata

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj rekao je danas u Banjaluci da je na sastanku sa mandatarom za sastav nove vlade Srpske Radovanom Viškovićem dogovoreno da će penzije pratiti rast plata.

Počela isplata penzija za oktobar

SARAJEVO - U Federaciji BiH danas je počela isplata penzija za oktobar, saopšteno je iz Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje.

Ukida se limitiranje, penzije u FBiH i do 5.000 KM!?

SARAJEVO - Limitiranje najviših penzija u Federaciji BiH uskoro bi moglo biti prošlost. Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao “Avaz“, naime, u Zavodu PIO sve se više razgovara o takvom prijedlogu koji bi bio upućen Vladi FBIH.

Srbi iz Hrvatske na ime penzija potražuju više od 800 miliona evra

BEOGRAD - Oko 50.000 Srba iz Hrvatske od te države ukupno potražuje imeđu 800 miliona i milijardu evra na ime neisplaćenih penzija iz devedesetih godina prošlog vijeka, rečeno je danas u Beogradu na skupu o ovoj problematici.

Penzije iz RS stižu i u Australiju

BANJALUKA - Penzije iz RS, uključujući i FBiH isplaćuju se u 29 država svijeta, pa čak i u daleku Australiju, SAD, Kanadu, Norvešku, Švedsku, dok se očekivano najviše penzija isplaćuje korisnicima u zemljama regiona.

Danas počinje isplata septembarskih penzija

BIJELJINA - U Republici Srpskoj danas počinje isplata septembarske penzije kojom je obuhvaćeno ukupno 262.070 korisnika prava i za šta je potrebno 87,71 miliona KM u neto iznosu, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Najčitanije