Penzioner

Evropljani sve češće odlažu odlazak u penziju

Građani Evropske unije starosti između 55 i 64 godine imaju veću stopu zaposlenosti nego mlađe kategorije stanovništva, saopštio je Eurostat.

Moler ubio deviznog penzionera u Somboru

SOMBOR - Policija u Somboru uhapsila je u subotu uveče molera Radeta L. (43) iz sela Čonoplja zbog sumnje da je metalnom štanglom ubio deviznog penzionera Kostu Polovinu (75), koji se nedavno vratio iz Australije.

Penzioner finansira obnovu puta u rodnoj grudi

SANSKI MOST - Penzioner Mehmed Tufek (79), mještanin sela Tomina, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, odlučio je sopstvenim novcem finansirati rekonstrukciju lokalnog puta u svom rodnom mjestu, a prema proračunu, vrijednost ovog projekta iznosiće između 26.000 i 27.000 maraka.

Penzioneru skidan novac sa bankovnog računa

ZENICA - Srbin povratnik u Zenicu rekao je Srni da mu je više puta sa računa u Rajfajzen banci skidan novac sa jednog bankomata u zeničkom naselju Crkvice, što je prije nekoliko mjeseci prijavio i banci i policiji, a slučaj još nije riješen.

Manjak šofera vratio penzionere za volan

BANJALUKA - Iz Republike Srpske odlaze šoferi, ali i inženjeri, i to zbog niskih plata, koje se moraju povećati u narednom periodu, upozorili su danas iz Sindikata saobraćaja i veza.

Zbog povećanog broja penzionera sve više pritiska na fondove

SARAJEVO - Broj penzionera u BiH, prema podacima entitetskih zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, posljednjih pet godina povećan je za više od 50.000.

Srpčanin 59 godina prima penziju

SRBAC - U srbačkoj opštini žive samo četiri partizana, učesnika Drugog svjetskog rata. Medju njima je i 92. godišnji Dane Davidović, koji sa dvije godine mladjom suprugom Marom živi u selu Kaocima nedaleko Srpca.

Zli penzioner uništio više od hiljadu automobila

Deset godina stanovnici španskog grada Vigo žive u strahu od jednog penzionera vandala te strahuju da će zateći svoj automobil izgreban ključem, novčićima ili brave napunjene čačkalicama.

Evropskim penzionerima prijeti siromaštvo

​Nove brojke Eurostata otkrile su trend rasta broja penzionera kojima prijeti siromaštvo. U 2017. godini, 14,2 posto penzionera je bilo pod prijetnjom siromaštva.

Zvao bez potrebe hitnu pomoć 149 puta, osuđen na 20 mjeseci

LONDON - Britanski penzioner Džon Harvi (73) iz Svensea tokom pet godina 314 puta je pozvao hitnu pomoć iako nije imao zdravstvene probleme koji bi zahtijevali intervenciju ljekara, a posebno hitnu.

Najčitanije