Penzioner

Zbog povećanog broja penzionera sve više pritiska na fondove

SARAJEVO - Broj penzionera u BiH, prema podacima entitetskih zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, posljednjih pet godina povećan je za više od 50.000.

Srpčanin 59 godina prima penziju

SRBAC - U srbačkoj opštini žive samo četiri partizana, učesnika Drugog svjetskog rata. Medju njima je i 92. godišnji Dane Davidović, koji sa dvije godine mladjom suprugom Marom živi u selu Kaocima nedaleko Srpca.

Zli penzioner uništio više od hiljadu automobila

Deset godina stanovnici španskog grada Vigo žive u strahu od jednog penzionera vandala te strahuju da će zateći svoj automobil izgreban ključem, novčićima ili brave napunjene čačkalicama.

Evropskim penzionerima prijeti siromaštvo

​Nove brojke Eurostata otkrile su trend rasta broja penzionera kojima prijeti siromaštvo. U 2017. godini, 14,2 posto penzionera je bilo pod prijetnjom siromaštva.

Zvao bez potrebe hitnu pomoć 149 puta, osuđen na 20 mjeseci

LONDON - Britanski penzioner Džon Harvi (73) iz Svensea tokom pet godina 314 puta je pozvao hitnu pomoć iako nije imao zdravstvene probleme koji bi zahtijevali intervenciju ljekara, a posebno hitnu.

Nepoznati mladić otplatio penzionerima dugove u maglajskoj apoteci

MAGLAJ - Nepoznati mladić danas je u apoteci u Maglaju s namjerom da plati dug jednog od penzionera koji je uzimao lijek odlučio ipak otplatiti sve dugove penzionera u toj apoteci koji su iznosili blizu 400 KM.

Osnivaju timove za pomoć penzionerima

BANJALUKA - Gradski odbor Sindikata penzionera planira ove godine formirati razne timove mlađih penzionera aktivista koji bi svojim starijim kolegama pomagali u svakodnevnom životu, te aktivirati mlađe pripadnike ove populacije za vrijeme sezonskih poslova.

Penzioner iz Dervente u 82. godini skočio iz aviona sa padobranom

DERVENTA - Spasoje Vasilić iz Dervente u 82. godini života ispunio je svoj san – da sa padobranom skoči iz aviona sa oko 3.000 metara visine.

Ruski penzioner prepješačio zemljinu kuglu

Prošao je kroz Kinu, Vijetnam, Laos, potom se uputio u Tajland, Maleziju i Singapur. Stigao je i do Rio de Žaneira tokom Olimpijskih igara i konačno se nedavno vratio u Sankt Peterburg - rodni grad iz koga je krenuo prije 20 mjeseci sa ciljem da prepješači čitavu Zemljinu kuglu!

Najčitanije