Penzioneri

DNS Banjaluka: Pomoć najugroženijim penzionerima

BANJALUKA - DNS Banjaluka je tokom ove sedmice realizovao akciju pomoći ugroženim i nemoćnim penzionerima kojima su dostavljeni paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama.

Iz budžeta izdvojeno 100.000 KM za nabavku maski penzionerima

​BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izdvojila je iz budžeta predsjednika Republike 100.000 KM za Crveni krst Srpske.

Prva prijava protiv nesavjesnog penzionera u Srbiji

BEOGRAD - Prva prijava podnesena je danas protiv penzionera koji nije poštovao mjere Vlade Srbije u borbi protiv virusa korona i zabranu izlaska na ulicu za starije od 65 godina, potvrđeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kurs o voćarstvu za penzionere u Doboju: Voćnjak tjera crne misli

DOBOJ - Umjesto na partiji velikog šaha u parku, najstarije Dobojlije okupile su se u petak na kratkom kursu o voćarstvu, koje je za njih organizovalo lokalno Udruženje penzionera, a zatim su u voćnjaku svog kolege Ilije Misića iz prve ruke naučili kako se vrši orezivanje voća i njegovo održavanje.

Najmlađi penzioner ima 24 godine, a najstariji 107 godina

BIJELJINA - Najmlađi penzioner u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske ima 24 godine, a najstariji 107 godina, rečeno je u Fondu.

U 18 opština više penzionera nego radnika

BANJALUKA - U 18 opština u RS ima više penzionera nego radnika, saznaju "Nezavisne novine" iz Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) Republike Srpske.

Život nekih njemačkih penzionera: Manje jedemo, tako krpimo kraj s krajem

Izaći ponekad, sjesti se u kafić, popiti kafu i uz to pojesti kolač - to mu nedostaje, kaže Nijemac Hans Rudolf V.

Slovenački penzioneri od iduće godine putuju besplatno

LJUBLJANA - Rijetki su trenutci kad u hramu slovenske demokratije neki zakonski prijedlog prođe bez glasa protiv, ali upravo se to u utorak dogodilo s prijedlogom da penzioneri i svi stariji od 65 godina koji nisu u radnom odnosu od sredine iduće godine dobiju pravo na besplatan prevoz.

Penzioneri zasukali rukave i očistili svoje selo

​SANSKI MOST - Penzioneri u selu Hrustovo, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, organizovali su tokom vikenda veliku akciju čišćenja i uređenja svoga mjesta.

U pripremi portal za penzionere

BANAJLUKA - Udruženje "Obrazovna inicijativa" započelo je obuku 10 omladinaca, koji će u idućih godinu dana sprovoditi radionice i ostale obrazovne i zabavne aktivnosti, usklađene sa potrebama i željama osoba treće životne dobi.

Najčitanije