Penzioneri

Život nekih njemačkih penzionera: Manje jedemo, tako krpimo kraj s krajem

Izaći ponekad, sjesti se u kafić, popiti kafu i uz to pojesti kolač - to mu nedostaje, kaže Nijemac Hans Rudolf V.

Slovenački penzioneri od iduće godine putuju besplatno

LJUBLJANA - Rijetki su trenutci kad u hramu slovenske demokratije neki zakonski prijedlog prođe bez glasa protiv, ali upravo se to u utorak dogodilo s prijedlogom da penzioneri i svi stariji od 65 godina koji nisu u radnom odnosu od sredine iduće godine dobiju pravo na besplatan prevoz.

Penzioneri zasukali rukave i očistili svoje selo

​SANSKI MOST - Penzioneri u selu Hrustovo, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, organizovali su tokom vikenda veliku akciju čišćenja i uređenja svoga mjesta.

U pripremi portal za penzionere

BANAJLUKA - Udruženje "Obrazovna inicijativa" započelo je obuku 10 omladinaca, koji će u idućih godinu dana sprovoditi radionice i ostale obrazovne i zabavne aktivnosti, usklađene sa potrebama i željama osoba treće životne dobi.

Počinje isplata septembarskih penzija

BIJELJINA - Za 265.542 korisnika Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske danas počinje isplata penzija za septembar, najavljeno je iz Fonda.

Počela isplata penzija

BANJALUKA - Isplata redovnog mjesečnog primanja korisnicima prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za avgust 2019. godine počela je danas, saopšteno je iz Fonda PIO.

Penzioneri u Sloveniji protestuju zbog preskupog dopunskog osiguranja

Sindikat slovenačkih penzionera protestovao je zbog velikog povećanja premija za dopunsko zdravstveno osiguranje, koje osiguravajuće kuće pravdaju povećanim obimom i cijenama zdravstvenih usluga.

Društvo "La Mondo" pokrenulo novi projekat, penzionere uče esperanto

Esperanto jezik, nastao prije 132 godine, prvi je međunarodni umjetni jezik, koji ne zamjenjuje nijedan nacionalni jezik, već upravo suprotno - cilj mu je da premosti barijere među mnogobrojnim jezicima i nacijama.

Režije i drva plaćaju iz kase uzajamne pomoći

​DOBOJ - Umjesto iz vlastitog novčanika, dobojski penzioneri za novcem kojim će platiti račune ili kupiti ogrev često posežu iz kase uzajamne pomoći, koju je osnovalo Udruženju penzionera.

Za 320 penzionera po 100 km pomoći

​UGLJEVIK - Načelnik Ugljevika Vasilije Perić danas je, zajedno sa predsjednikom Udruženja penzionera iz ove opštine Mlađom Tomićem, uručio po 100 KM pomoći za 320 penzionera, za šta je izdvojeno ukupno 32.000 KM.

Najčitanije