Penzioneri

Besplatnim testom na koronu do smještaja u Domu penzionera

Dom penzionera je ponovo počeo s prijemom novih korisnika, a dovoljno je da se uz postojeće dokumente donesu negativan test na virus korona, koji je besplatan.

"Mjere zabrane kretanja za starije bile teške, ali neophodne"

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u svom kabinetu u Banjaluci, sa direktorom Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladenom Milićem i predsjednikom Udruženja penzionera Republike Srpske Radom Rakuljem.

Jači interes za kreativni rad u Domu penzionera Trebinje

TREBINJE - U Domu penzionera Trebinje nabavili su dodatne količine materijala za ručnu radinost kako bi svojim štićenicima omogućili da što kvalitetnije provedu slobodno vrijeme u unutrašnjosti objekta, jer je situacija izazvana virusom korona povećala interesovanje korisnika za kreativni rad.

Isplata penzija u Federaciji BiH stvorila gužve

SARAJEVO, SANSKI MOST - U više gradova u FBiH danas je isplata penzija stvorila gužve i redove ispred banaka i bankomata, a mnogobrojni penzioneri nisu poštovali preporuke Federalnog zavoda PIO da u banke ne dolaze prije 10 sati jer im novac neće odmah ujutru biti na računima zbog procesa prebacivanja.

Apel da se izbjegnu gužve: Mlađi da ne idu u kupovinu kad i penzioneri

BANJALUKA - Odluka da se lica starija od 65 godina u RS mogu kretati dva puta sedmično, utorkom i petkom od sedam do 10 časova, jutros je ispred većine prodavnica u RS stvorila gužve, te se apeluje na ostale kategorije stanovništva u kupovinu ne odlaze u tom periodu kako bi se izbjegli dugi redovi.

DNS Banjaluka: Pomoć najugroženijim penzionerima

BANJALUKA - DNS Banjaluka je tokom ove sedmice realizovao akciju pomoći ugroženim i nemoćnim penzionerima kojima su dostavljeni paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama.

Iz budžeta izdvojeno 100.000 KM za nabavku maski penzionerima

​BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izdvojila je iz budžeta predsjednika Republike 100.000 KM za Crveni krst Srpske.

Prva prijava protiv nesavjesnog penzionera u Srbiji

BEOGRAD - Prva prijava podnesena je danas protiv penzionera koji nije poštovao mjere Vlade Srbije u borbi protiv virusa korona i zabranu izlaska na ulicu za starije od 65 godina, potvrđeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kurs o voćarstvu za penzionere u Doboju: Voćnjak tjera crne misli

DOBOJ - Umjesto na partiji velikog šaha u parku, najstarije Dobojlije okupile su se u petak na kratkom kursu o voćarstvu, koje je za njih organizovalo lokalno Udruženje penzionera, a zatim su u voćnjaku svog kolege Ilije Misića iz prve ruke naučili kako se vrši orezivanje voća i njegovo održavanje.

Najmlađi penzioner ima 24 godine, a najstariji 107 godina

BIJELJINA - Najmlađi penzioner u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske ima 24 godine, a najstariji 107 godina, rečeno je u Fondu.

Najčitanije