Penzioneri

Penzioneri u Sloveniji protestuju zbog preskupog dopunskog osiguranja

Sindikat slovenačkih penzionera protestovao je zbog velikog povećanja premija za dopunsko zdravstveno osiguranje, koje osiguravajuće kuće pravdaju povećanim obimom i cijenama zdravstvenih usluga.

Društvo "La Mondo" pokrenulo novi projekat, penzionere uče esperanto

Esperanto jezik, nastao prije 132 godine, prvi je međunarodni umjetni jezik, koji ne zamjenjuje nijedan nacionalni jezik, već upravo suprotno - cilj mu je da premosti barijere među mnogobrojnim jezicima i nacijama.

Režije i drva plaćaju iz kase uzajamne pomoći

​DOBOJ - Umjesto iz vlastitog novčanika, dobojski penzioneri za novcem kojim će platiti račune ili kupiti ogrev često posežu iz kase uzajamne pomoći, koju je osnovalo Udruženju penzionera.

Za 320 penzionera po 100 km pomoći

​UGLJEVIK - Načelnik Ugljevika Vasilije Perić danas je, zajedno sa predsjednikom Udruženja penzionera iz ove opštine Mlađom Tomićem, uručio po 100 KM pomoći za 320 penzionera, za šta je izdvojeno ukupno 32.000 KM.

Danas isplata junske penzije

BANJALUKA - U Republici Srpskoj danas počinje isplata penzija za jun, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Druženje penzionera svedeno na dva sata sedmično

BANJALUKA - Ljudi treće životne dobi u većini mjesnih zajednica nemaju adekvatan prostor za druženje, te su njihove aktivnosti svedene na svega nekoliko sati sedmično, rekli su predsjednici savjeta mjesnih zajednica.

Penzioneri u Foči dobijaju novčanu pomoć za Vaskrs

FOČA - Opština Foča i opštinsko Udruženje penzionera izdvojili su, povodom vaskršnjih praznika, 22.200 KM za isplatu novčane pomoći najugroženijim penzionerima, saopšteno je iz lokalne uprave.

Najmanja penzija u FBiH biće povećana za 11 maraka

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je na današnjoj 130. sjednici odluku o povećanju najniže penzije za 3,2 odsto, pišu federalni mediji.

Milić: Vlada daje maksimum za poboljšanje položaja penzionera

TESLIĆ - Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić najavio je da će polovinom godine ponovo biti sagledane mogućnosti za dodatno poboljšanje položaja penzionera u Srpskoj, ako to realni uslovi i finansijski pokazatelji omoguće.

Oko 2.000 penzionera prima 189 KM

DOBOJ - Radno mjesto u nekadašnjoj miliciji, armiji te republičkim ili državnim organima donijelo je najveću penziju za petnaestak Dobojlija, koji su sa svojih oko 1.200 KM mjesečno najbogatiji među ovom populacijom, dok oko 2.000 ovdašnjih penzionera prima najmanju penziju, koja iznosi 189 KM.

Najčitanije