Penzioni fond

Penzioni fond u Norveškoj ne investira u alkohol i klađenje

Najveći penzioni fond u Norveškoj objavio je danas da više neće investirati u dionice kompanija koje profitiraju od alkohola i klađenja i prodaje udeo u poznatim firmama, poput Carlsberga i Williama Hilla.

Potpisan memorandum o saradnji sa Dobrovoljnim penzijskim fondom

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić i direktor Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom Banjaluka Tomaž Završnik potpisali su danas u Banjaluci memorandum o razumijevanju i saradnji koji otvara mogućnosti za dodatno osiguranje radnika.

Rekordni gubitak najvećeg penzionog fonda na svijetu

TOKIO - Japanski javni penzioni fond, najveći takav fond na svetu, zabilježio je rekordnih 14.800 milijardi jena (118,6 milijardi evra) gubitaka zbog pada na globalnim berzama u posljednjem kvartalu prošle godine, prenosi bizlife.rs.

Najbogatiji penzioni fond na svijetu izašao iz devet kompanija

OSLO- Norveški državni penzioni fond objavio je da je iz etičkih razloga prodao udjele u devet kompanija, uključujući nekoliko brodara sa sjedištem u Aziji i proizvođače oružja povezane s proizvodnjom nuklearnog naoružanja.

EBRD podržala razvoj upravljanja privatnim penzionim fondom

SARAJEVO - EBRD podržala je razvoj upravljanja privatnim penzionim fondom u BiH kroz ulaganje u vlasnički kapital preduzeća za upravljanje Evropskim penzionim fondom (EPF) zajedno s kompanijom Skupna pokojninska družba i Rezervnim penzionim fondom Republike Srpske.

U RS počinje s radom dobrovoljni penzioni fond

BANJALUKA – Društvo za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzionim fondom trebalo bi da počne sa radom u Republici Srpskoj narednih mjeseci, rečeno je danas tokom sastanka premijerke Željke Cvijanović sa predstavnicima ovog dobrovoljnog penzionog fonda.

Najčitanije