Peru

U Peruu najniži dnevni porast broja novozaraženih

LIMA - Ministarstvo zdravlja Perua saopštilo je da je broj novih slučajeva korona virusa u ponedjeljak bio najniži od početka maja.

Potres jačine 6,1 stepen na jugu Perua, osjetio se u još tri države

LIMA - Zemljotres magnitude 6,1 stepen po Rihteru pogodio je jug Perua, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Peru novo žarište pandemije, glavni uzrok siromaštvo

ATLANTA - Uprkos tome što su na vrijeme preduzete sve mjere u cilju borbe protiv virusa korona, Peru se sada nalazi među zemljama najteže pogođenim pandemijom, a glavni uzrok ove situacije je siromaštvo, javlja CNN.

Umrlo 17 policajaca, ministar podnio ostavku

LIMA - Sedamnaest policajaca umrlo je u Peruu usljed infekcije virusom korona, a ministar unutrašnjih poslova Karlos Moran podnio je ostavku.

Epidemija bukti u Peruu: Mrtvačnice pune, milioni ostali bez posla

LIMA - Broj inficiranih virusom korona u Peruu raste velikom brzinom ove nedjelje i na današnji dan iznosi 20.000 potvrđenih slučajeva, izvijestio je Rojters.

Peru planira da zasadi milion stabala oko arheološkog nalazišta Maču Pikču

Kako bi ga zaštitio od klizišta i šumskih požara Peru planira da zasadi milion stabala oko arheološkog nalazišta Maču Pikču.

Sijamski blizanci iz Perua uspješno razdvojeni

Sijamski blizanci oduvijek su privlačili pažnju javnosti, ali su i izazov za doktore i naučnike. Braću Morales u Peruu ljekari su uspješno razdvojili.

U Peruu otkriven hram u kojem su se vršili obredi plodnosti

Tim arheologa u Peruu je otkrio megalitski hram star 3.000 godina, koji se koristio za održavanje rituala plodnosti.

Fudbaleri Čilea uz narod, neće da igraju protiv Perua

Fudbalski reprezentativci Čilea odbili su da igraju prijateljski meč protiv Perua iz solidarnosti sa narodom koji protestuje širom zemlje, saopštio je nacionalni Savez.

Magična voda Perua: Rijeka crvene boje

Kada istražujete Peru i ono što biste mogli da vidite u ovoj dalekoj zemlji, jer rijetki imaju priliku da je posjete nekoliko puta, jedna od zanimljivosti na koju možete da naiđete jeste Palkelja Pukamajo, poznatija kao Crvena rijeka.

Najčitanije