Peru

U Peruu otkriven hram u kojem su se vršili obredi plodnosti

Tim arheologa u Peruu je otkrio megalitski hram star 3.000 godina, koji se koristio za održavanje rituala plodnosti.

Fudbaleri Čilea uz narod, neće da igraju protiv Perua

Fudbalski reprezentativci Čilea odbili su da igraju prijateljski meč protiv Perua iz solidarnosti sa narodom koji protestuje širom zemlje, saopštio je nacionalni Savez.

Magična voda Perua: Rijeka crvene boje

Kada istražujete Peru i ono što biste mogli da vidite u ovoj dalekoj zemlji, jer rijetki imaju priliku da je posjete nekoliko puta, jedna od zanimljivosti na koju možete da naiđete jeste Palkelja Pukamajo, poznatija kao Crvena rijeka.

Kongres Perua smijenio predsjednika, građani se okupljaju

LIMA - Peruanski predsjednik Martin Viskara naložio je raspuštanje Kongresa, ali su se poslanici oglušili o njegovu naredbu i izglasali njegovu suspenziju zbog čega, ocjenjuju svjetske agencije, toj zemlji prijeti najgora politička kriza u posljednje dvije decenije.

U Peruu pronađen reljef star 3.800 godina

Arheolozi u sjevernom Peruu pronašli su drevni reljef iz izgubljene civilizacije Karal, za koji se vjeruje da je star oko 3.800 godina, saopštili su zvaničnici.

Vulkan u Peruu izbacuje pepeo, evakuisane stotine ljudi

Peruanske vlasti evakuisale su stotine ljudi koji žive u blizini vulkana na jugu zemlje pošto je u petak počeo izbacivati pepeo.

Dačić: Peru "zamrznuo" odluku o priznanju Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da je njegova posjeta Peruu bila od istorijskog značaja jer je u interesu Srbije da obnovi odnose sa tom zemljom.

Predsjednik Perua: Najjači zemljotres za posljednjih 12 godina

LIMA - Predsednik Perua Martin Viskara izjavio je da je zemljotres koji je jutros pogodio amazonsku regiju Perua jačine osam stepeni Rihterove skale, najveći potres koji je izmjeren za poslednjh 12 godina.

Snažan zemljotres pogodio sjeverni Peru

LIMA - Snažan zemljotres jačine 7,5 stepeni Rihtera, pogodio je danas sjeverni Peru, izvijestila je američka geološka služba USGS.

Preminuo bivši predsjednik Perua nakon što je pucao sebi u vrat

LIMA - Bivši predsjednik Perua Alan Garsija preminuo je danas nakon što je pucao sebi u vrat kada je policija došla da ga uhapsi.

Najčitanije