Petar Đokić

Đokić: Milan Tubin ojačao poslanički klub SP-a

BANJALUKA - Lider Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je danas u Banjaluci da narodni poslanik Milan Tubin svoj dalji politički angažman nastavlja u ovoj stranci.

Đokić: Ekonomska saradnja bitna u odnosu Srpske i Rusije

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je u Nižnjem Novgorodu da je ekonomska saradnja perspektiva odnosa Srpske i Rusije.

Đokić: Inckova odluka posljednji poklon političkom Sarajevu

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić osudio je kukavičku odluku visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i nametanje dopuna Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida", te naglasio da je njome dao svoj posljednji poklon političkom Sarajevu.

Novi sukob Selaka i Đokića

BANJALUKA - Gradski odbor SPS-a Banjaluka najoštrije je osudio izjavu predsjednika SP-a i ministra u Vladi RS Petra Đokića, koji je na svom stranačkom skupu u Banjaluci uporedio SPS sa "virusom korona " te poručio "da će SPS nestati kad i korona", što je objavio na zvaničnom partijskom sajtu.

"Izgradnja novih HE ključna za energetsku bezbjednost u narednim decenijama"

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je projekat HES "Gornja Drina" veoma važan i za Srbiju i za Republiku Srpsku, jer će izgradnja novih hidroelektrana biti ključna za energetsku bezbjednost u narednim decenijama.

Usaglasiti Nacrt odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva

ISTOČNO SARAJEVO – Potrebno je intenzivirati rad na usaglašavanju predmetnog Nacrta odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva, s ciljem donošenja što kvalitetnije zakonske regulative iz oblasti kvaliteta tečnih naftnih goriva i funkcionisanja naftnog tržišta u Republici Srpskoj i BiH.

Lideri vladajućih stranaka u RS: Želimo ekonomski rast

BANJALUKA - Lideri vladajućih stranka u Republici Srpskoj, danas nakon sastanka na Mrakovici, kod Prijedora, dogovorili su formiranje pregovaračkog tima i još jednom pozvali političke predstavnike u Federaciji BiH na razgovore o budućnosti BiH, istovremeno ističući da Republika Srpska ne želi rat, već razgovore te da je cilj pronalazak rješenja kojim bi se zadovoljili svi, i entiteti i konstitutivni narodi.

RS za pet godina dobija magistralni gasovod

BANJALUKA - Magistralni gasovod kroz Republiku Srpsku bi iz Srbije preko Bijeljine, Doboja, Banjaluke do Prijedora i Novog Grada trebalo da bude završen u narednih pet godina.

Đokić i Stefanović u "Kosmosu": Unaprijediti saradnju

BEOGRAD - Na sastanku ministra odbrane Srbije Nebojše Stefanovića sa ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem i rukovodstvom banjalučkog "Kosmosa" razmatrani su mogući budući modaliteti saradnje, koji bi bili od značaja za nastavak opremanja Vojske Srbije, a u isto vrijeme i za dalji razvoj ovog preduzeća.

Đokić: Vlada opredijeljena za gasifikaciju Srpske

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je Vlada opredijeljena za gasifikaciju Republike Srpske i da je namjera da se gradi 325 kilometara gasovoda od Rače do Novog Grada.

Najčitanije