Petar Đokić

Usaglasiti Nacrt odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva

ISTOČNO SARAJEVO – Potrebno je intenzivirati rad na usaglašavanju predmetnog Nacrta odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva, s ciljem donošenja što kvalitetnije zakonske regulative iz oblasti kvaliteta tečnih naftnih goriva i funkcionisanja naftnog tržišta u Republici Srpskoj i BiH.

Lideri vladajućih stranaka u RS: Želimo ekonomski rast

BANJALUKA - Lideri vladajućih stranka u Republici Srpskoj, danas nakon sastanka na Mrakovici, kod Prijedora, dogovorili su formiranje pregovaračkog tima i još jednom pozvali političke predstavnike u Federaciji BiH na razgovore o budućnosti BiH, istovremeno ističući da Republika Srpska ne želi rat, već razgovore te da je cilj pronalazak rješenja kojim bi se zadovoljili svi, i entiteti i konstitutivni narodi.

RS za pet godina dobija magistralni gasovod

BANJALUKA - Magistralni gasovod kroz Republiku Srpsku bi iz Srbije preko Bijeljine, Doboja, Banjaluke do Prijedora i Novog Grada trebalo da bude završen u narednih pet godina.

Đokić i Stefanović u "Kosmosu": Unaprijediti saradnju

BEOGRAD - Na sastanku ministra odbrane Srbije Nebojše Stefanovića sa ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem i rukovodstvom banjalučkog "Kosmosa" razmatrani su mogući budući modaliteti saradnje, koji bi bili od značaja za nastavak opremanja Vojske Srbije, a u isto vrijeme i za dalji razvoj ovog preduzeća.

Đokić: Vlada opredijeljena za gasifikaciju Srpske

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je Vlada opredijeljena za gasifikaciju Republike Srpske i da je namjera da se gradi 325 kilometara gasovoda od Rače do Novog Grada.

Đokić: Džaferović i Komšić da se izvine Lavrovu

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je da su članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić napravili nečuven diplomatski skandal odbivši da se sastanu sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom i da bi zbog toga na narednoj sjednici Predsjedništva trebalo da se izvine Lavrovu i Ruskoj Federaciji.

Đokić: Rezultati na nivou prošlih, dosljedno ćemo sprovoditi rečeno

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je danas u Banjaluci da je ova partija na lokalnim izborima ostvarila rezultat koji je na nivou prošlih rezultata kada je riječ o broju odbornika u lokalnim parlamentima, odnosno da će imati 91 odbornika, 88 u Srpskoj i tri u Federaciji BiH (FBiH).

Petar Đokić pozitivan na koronu

BANJALUKA - Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske, pozitivan je na virus korona, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Đokić: Projekti u sektoru energetike donijeće korist opštini

KALINOVIK - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je večeras u Kalinoviku da je izgradnja Hidroelektrane Ulog značajan projekat i najveća investicija u ovoj lokalnoj zajednici, te da socijalisti doprinose njenoj realizaciji kako bi se ova opština razvijala.

Đokić: Potrebna liberalizacija granica između BiH i Srbije

VIŠEGRAD - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je danas u Višegradu da razvoj ove opštine nije moguć ukoliko se ne liberalizuje granica između BiH i Srbije na ovom području.

Najčitanije