Petar Đokić

"Značajno što je Rusija potvrdila spremnost da pomogne srpski narod i RS"

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je za Republiku Srpsku od posebnog značaja to što se i na posljednjem sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Rusije Vladimira Putina još jednom potvrdila povezanost između između ruskog i srpskog naroda.

Đokić: Konačno pronađen put eksploatacije rudnog bogatstva iz rudnika Ljubija

BANJALUKA - Mislim da će rafinerije nafte u našem okruženju pronaći način za snabdijevanje, rekao je ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić o energetskoj krizi.

Đokić: RS i BiH treba i dalje da uvoze rusku naftu uprkos sankcijama EU

BANJALUKA - Republika Srpska i BiH i dalje treba da nabavljaju rusku naftu, uprkos tome što EU želi da uvede sankcije na ovaj energent iz Rusije, rekao je Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva RS.

Đokić o zabrani ulaska Koviću u BiH: Udarac na intelektualce najniži oblik represije

BANJALUKA - Zabrana ulaska u BiH profesoru istorije Milošu Koviću odraz je nemoći i odsustva zdravog razuma, a udarac na intelektualce je najniži oblik represije, smatra lider Socijalističke partije Petar Đokić. BANJALUKA - Zabrana ulaska u BiH profesoru istorije Milošu Koviću odraz je nemoći i odsustva zdravog razuma, a udarac na intelektualce je najniži oblik represije, smatra lider Socijalističke partije Petar Đokić.

Đokić: Srpska garantuje elektroenergetsku stabilnost

BANJALUKA - Republika Srpska u ovom trenutku svojim građanima i privredi može garantovati elektroenergetsku stabilnost, kao i cijene električne energije, izjavio je ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Đokić: Rasprava u Kongresu SAD direktno miješanje u unutrašnje odnose BiH

BANJALUKA - Predsjednik SP-a Petar Đokić ocijenio je za Srnu da je rasprava u Kongresu SAD, u kojoj je učestvovao i američki specijalni izaslanik za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, ništa drugo nego direktno miješanje u unutrašnje odnose u BiH.

Đokić o Bužimu: Nevjerovatno da nema reagovanja iz Sarajeva

BIJELJINA - Nevjerovatno je da još nema zvaničnih reagovanja političkog Sarajeva na posljednje provokacije iz Bužima, jer bi trebalo da ih osudi svaki razuman čovjek, rekao je danas u Bijeljini ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Đokić: Energetika važan stub razvoja Srpske

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je politika Srpske da nema privatizacije "Elektroprivrede Republike Srpske" (ERS), te istakao da će energetika i dalje biti važan stub razvoja Srpske.

Đokić: Privatizacija ERS-a nije u programu Vlade

BANJALUKA - Privatizacija "Elektroprivrede Republike Srpske" (ERS) nije u programu Vlade Republike Srpske, niti postoji namjera za privatizaciju bilo kog njenog dijela, izjavio je Srni ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Đokić: Srpska nema namjeru da odustane od projekta "Gornji horizonti"

BANJALUKA - Republika Srpska nema namjeru da odustane od izgradnje sistema hidroelektrana "Gornji horizonti" Dabar, Nevesinje i Bileća u koji je do sada uložila 147 miliona KM, poručio je ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Đokić: Srpska - trajna kategorija

BANJALUKA - Predsjednik SP-a Petar Đokić čestitao je građanima prvih 30 godina postojanja Republike Srpska koja svoj dan dočekuje kao institucionalno, ekonomski i politički etablirana - trajna kategorija.

Đokić: Republika Srpska nastaviće da se odgovorno odnosi prema rudnim bogatstvima

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je da će Republika Srpska nastaviti da se domaćinski i odgovorno odnosi prema svojim rudnim bogatstvima, kao i da se svjetski trendovi u rudarstvu u današnje vrijeme mijenjaju i da oni neće zaobići ni Srpsku.

Đokić: Na proljeće počinje gradnja gasovoda

BRČKO - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas u Brčkom da je plan Republike Srpske da već na proljeće iduće godine počne izgradnja gasovoda, od Novog Sela u Bijeljini, te da bi išao definisanom trasom auto-puta i kroz teritoriju distrikta do Novog Grada.

Petar Đokić reizabran za predsjednika Socijalističke partije

LAKTAŠI - Socijalistička partija je pokazala snagu da se bori za najbolje ciljeve, a nastavljamo dalje graditi i raditi za Republiku Srpsku koja je danas stabilna i poštovana.

Đokić: Ima zainteresovanih za geološka istraživanja u Srpskoj

PRIJEDOR - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić ima saznanja, kako je rekao, da ima zainteresovanih za geološka istraživanja, posebno u istočnom dijelu Republike Srpske, gdje su, prema ranijim istraživanjima, markirana ležišta, potencijalni geološki znakovi da postoje određene metalične sirovine.

Najčitanije