Petar Ivancov

"Vlast na nivou BiH ne može biti formirana uz uslovljavanje"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je, u današnjem razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim, da vlast na nivou BiH ne može biti formirana uslovljavanjem i da za političku krizu odgovornost snose partije iz Sarajeva koje ne uvažavaju Ustav BiH i zakone.

"Što prije omogućiti legitimno predstavljanje na nivou BiH"

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov saglasili su se danas u Istočnom Sarajevu da je neophodno što prije formirati Savjet ministara i legitimno predstavljanje na nivou BiH.

Ivancov: Opasne incijative SDA jer mogu narušiti etničku ravnotežu

Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov ocijenio je da su inicijative SDA koje predviđaju reformu Ustava suprotne osnovnim principima Dejtona i opasne jer mogu izazvati rušenje sistema etničke ravnoteže u BiH, što može imati vrlo ozbiljne posljedice.

Dodik: Pitanje plana za NATO izmišljeno

​BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je danas da je izmišljeno pitanje plana za NATO koje opstruiše formiranje vlasti.

Dodik i Ivancov: Omogućiti legitimno predstavljanje naroda

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov saglasili su se, na sastanku na Jahorini, da je neophodno što prije formirati Savjet ministara BiH.

Šarović: Očekujem otvaranje ruske granice za poljoprivrednike iz BiH

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović rekao je danas ambasadoru Rusije u BiH Petru Ivancovu da je sistem za izvoz hrane životinjskog porijekla dovoljno razvijen i da očekuje otvaranje ruske granice za privrednike iz BiH i u ovoj oblasti.

Ivancov: Rusija ne prihvata uplitanje u unutrašnje poslove drugih

SARAJEVO - Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov izjavio je večeras u Sarajevu da Rusija kategorično ne prihvata uplitanje u unutrašnje poslove drugih država, te da je zainteresovana za stabilnu, prosperitetnu i nezavisnu BiH.

Ivancov: Šta bi se desilo da u SAD-u neki ambasador kaže da tužilac radi pogrešno?

SARAJEVO - Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov izjavio je danas da je nezavisnost ključ za pravosuđe, a da OHR potkopava vladavinu prava u BiH.

Dodik sa Ivancovim političkoj situaciji u BiH

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.

Dodik - Ivancov: Srpska sarađuje sa ruskom privredom na visokom nivou

ISTOČNO SARAJEVO - U Sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu završen je sastanak predsjedavjućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i ambasadora Ruske Federacije Petra Ivancova.

Najčitanije