Petar Kočić

Otvorena druga kuća na Kočićevom ognjištu

​STRIČIĆI - Na Kočićevom ognjištu u Stričićima danas je otvorena druga kuća sa svim predmetima koji su korišteni za života Petra Kočića da bi se građanima približio život iz tih vremena.

Biti kočićevac znači ostati i boriti se

BANJALUKA - Veče mlađih pjesnika "Na Kočićevom tragu" u srijedu uveče u parku "Petar Kočić" u okviru 54. "Kočićevog zbora", a u organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske, održano je treću godinu zaredom.

Trajno svjedočanstvo o životu i djelu velikana sa Zmijanja

BANJALUKA - Otvaranjem "Sobe sjećanja na Petra Kočića", interaktivnog kutka sa hologramom Davida Štrpca, te sa osvrtom na književni i politički put pisca sa Zmijanja kroz fotografije, dokumenta, audio i video zapise, u ponedjeljak uveče u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske (NUB RS), pred mnoštvom prisutnih, otvoren je i 54. "Kočićev zbor".

U NUB RS otvorena Soba sjećanja na Petra Kočića

BANJALUKA - Otvaranjem sobe sjećanja na Petra Kočića u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske u Banjaluci, počela je manifestacija "Kočićev zbor".

Sjećanje na Petra Kočića od 19. do 25. avgusta

BANJALUKA - Otvaranje ovogodišnjeg, 54. "Kočićevog zbora", planirano je za 19. avgust u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske u Banjaluci, trajaće do 25. avgusta, a brojni sadržaji, predviđeni u okviru ove manifestacije, biće održani i u Stričićima i Beogradu.

"Kočićev zbor" od 19. do 25. avgusta

BANJALUKA - Tradicionalna manifestacija "Kočićev zbor" biće održana od 19. do 25. avgusta u Banjaluci, Stričićima i Beogradu, najavljeno je iz banjalučkog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Patke u šetnji banjalučkim parkom

U banjalučkom parku "Petar Kočić" danas poslije podne viđeni su zanimljivi gosti.

Istorija i legenda u fokusu ovogodišnjeg Teatar festa

​BANJALUKA - Pod sloganom "Istorija i legenda" ove godine najprestižniji i najveći pozorišni festival u Republici Srpskoj, Teatar fest "Petar Kočić", u Narodnom pozorištu Republike Srpske (NP RS), trajaće od 1. do 8. juna, a na istom će se za nagradu takmičiti pet predstava u selekciji Zorana Đerića. Festival će, po običaju, otvoriti predstava u izvedbi ansambla domaćina, koja ne ulazi u takmičarski program, a kako je najavio Vladimir Đorđević, umjetnički direktor NP RS, u pitanju je premijera Molijerove "Škole za žene" u režiji Đurđe Tešić.

Objavljena "Knjiga Petra Kočića" priređivača Duška Pevulje

BANJALUKA - "Knjiga Petra Kočića" priređivača Duška Pevulje upravo je objavljena u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Novog Sarajeva.

Prva knjiga u 2019. godini "Otkriće" Dobrice Ćosića

​Knjiga "Otkriće" Dobrice Ćosića biće prva koju će u 2019. godini objaviti Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd.

Najčitanije