Petar Kočić

56. Kočićev zbor na tri lokacije

U Stričićima kod Banjaluke, gdje se rodio narodni tribun i pisac Petar Kočić, biće održan poseban kulturno-umjetnički program u okviru 56. Kočićevog zbora sa ciljem oživljavanja Kočićevog ognjišta.

Čuvena banjalučka fontana uskoro u punom sjaju

Izgradnja replike čuvene banjalučke fontane iz Parka "Petar Kočić" je u toku i ona će uskoro krasiti park "Mladen Stojanović".

Crkva brvnara 117 godina čuva tajnu buntovnika sa Zmijanja

...sad ovo, pazi dobro. Ja hoću da se ženim. I to ovako: da se ja i ti vjenčamo tamo u Jošavci kod onog tvog popa. Za to ne treba niko da zna. Ja ću izvaditi od svog popa vjenčanicu, pa ću tamo doći da se u najvećoj tišini vjenčamo. Ja neću ni oca zvati, ni brata - nikog! Onda ću te poljubiti kao svoju ženicu i ostaviti kod majke, a ja ću nastaviti školu. I još za dvije godine sam svoj čovjek.

Park "Mladen Stojanović" dobija repliku fontane iz parka "Petar Kočić"

BANJALUKA - Fontana po uzoru na nekadašnju fontanu, koja je krasila park "Petar Kočić", kako je planirano, trebalo bi da bude građena u parku "Mladen Stojanović", potvrdili su iz Gradske uprave za "Nezavisne".

"Oluja nad Pinjegom" prva knjiga na svijetu u nastupajućoj godini

BANJALUKA - Već dvadeset jednu godinu Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd objavljuje prvu knjigu na svijetu u nastupajućoj godini i promoviše je tačno u ponoć ispred spomenika Petru Kočiću, po čemu je prepoznatljiva ne samo u Banjaluci, nego i u svijetu.

Izložba "Ruža u mećavi" otvorena u Trebinju

TREBINJE - Izložba fotografija Petra Kočića i njegove porodice nazvana "Ruža u mećavi", autora Zorana Pejašinovića, otvorena je ovog vikenda u Galeriji Kulturnog centra u Trebinju.

U Stričićima otvorena izložba o životu i djelu Petra Kočića

BANJALUKA - U obnovljenoj rodnoj kući Petra Kočića u Stričićima, kod Banjaluke, danas je u okviru obilježavanja "Kočićevog zbora" otvorena izložba koja prikazuje život i djelo ovog pisca. Takođe, posjetioci sada imaju priliku da pogledaju i kompletno uređene još dvije kuće na Kočićevom ognjištu, koje su ove godine dopunjene sa 60 novih eksponata.

U rodnoj kući Petra Kočića u petak otvaranje izložbe

U rodnoj kući Petra Kočića u Stričićima kod Banjaluke u petak će biti otvorena izložba, na kojoj će biti prikazani život i djelo ovog poznatog srpskog pisca.

Otvoren 55. "Kočićev zbor"

Izložbom fotografija velikog srpskog književnika Petra Kočića i njegove porodice, pod nazivom "Ruža u mećavi", autora Zorana Pejašinovića, u Banjaluci je večeras otvoren 55. "Kočićev zbor", koji će zbog trenutne epidemiološke situacije biti održan u manjem formatu.

Položen vijenac na Kočićev spomenik u Banjaluci i na grob u Beogradu

BANJALUKA - Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić položio je danas vijenac na spomenik Petru Kočiću u Banjaluci, povodom početka manifestacije "55. Kočićev zbor".

Najčitanije