Peter Handke

Kusturica: Nobel Handkeu potvrda da ne treba priznati Kosovo

VIŠEGRAD - Srpski režiser Emir Kusturica rekao je sinoć da to što je Peter Handke dobio Nobelovu nagradu najbolje potvrđuje ideju kako nikada ne treba priznati nezavisno Kosovo, ocjenjujući da je Kosovo i Metohija "postalo evropsko utočište Svevišnjeg".

Kusturica: Pokušaću da pružim podatke ko je Handke

VIŠEGRAD - Srpski reditelj Emir Kustirica rekao je da će na večerašnjem predavanju o Nobelovcu Peteru Handkeu u Andrićgradu pokušati da, inspirisan napadima na austrijskog pjesnika, inspirisan idejom da se izvan dometa onih koji su ideološki toliko ostrašćeni, pruži podatke ko je Handke i do koje mjere su oni u krivu kad postavljaju živog pisca u vatru u kojoj sami gore.

Handke: Nemam jugoslovensko državljanstvo

BEOGRAD - Austrijski nobelovac Peter Handke izjavio je da nema jugoslovensko državljanstvo.

Jelinek: Handke je Nobelovu nagradu zaslužio deset puta

Ranija dobitnica Nobelove nagrade za književnost iz Austrije Elfride Jelinek istakla je danas da je "veliki pjesnik Peter Handke Nobelovu nagradu zaslužio deset puta".

Vukosavljević i Kusturica s Handkeom na večeri u Parizu

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević i reditelj Emir Kusturica sastali su se večeras u Parizu sa austrijskim piscem Peterom Handkeom, ovogodišnjim dobitnikom Nobelove nagrade za književnost.

Švedska akademija brani odluku o nagradi Handkeu

STOKHOLM - Švedska akademija je i u četvrtak ustala u odbranu svoje odluke da ovogodišnju Nobelovu nagradu za književnost dodijeli austrijskom piscu Peteru Handkeu, navodeći da je on davao provokativne komentare, ali da nije podržavao krvoproliće.

Handke: Više nikada neću odgovarati na pitanja novinara

BEČ - Austrijski pisac, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, Peter Handke imao je neprijatan susret sa novinarima u rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao za danas poslije podne planirani "kratki susret" sa predstavnicima medija.

Dačić: Hrabra odluka Švedske akademije da nagradi Handkea

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je izuzetno hrabra odluka Švedske kraljevske akademije da nagradu za književnost dodijeli Peteru Handkeu, budući da je on našao hrabrosti da iz drugačijeg ugla piše o građanskom ratu u Jugoslaviji.

U Prištini za sutra najavljen protest protiv Handkea

PRIŠTINA - U Prištini je za sutra najavljen protest protiv odluke da ovogodišnju Nobelovu nagradu za književnost dobije austrijski pisac Peter Handke.

I Hrvati nezadovoljni zbog Nobela Handkeu

ZAGREB - Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske u subotu naveče izrazilo je "začuđenost i nezadovoljstvo izborom ovogodišnjeg laureata ove ugledne nagrade" povodom dodjele Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu.

Najčitanije