Peter Handke

Stigao novi Handkeov roman "Moj dan u drugoj zemlji: Priča o demonima"

U knjižare u Srbiji stigao je novi roman nobelovca Petera Handkea "Moj dan u drugoj zemlji: Priča o demonima" koji govori o poetskom preobražaju, oslobođenju središta čovjekove prirode, tog neiskorjenjivog otpora, bez kojeg nema ničeg, osim vječito bezdušnog bića.

Biografija Petera Handkea: Između straha od ljudi i žudnje za slavom

BEOGRAD - "Majstor svitanja: Peter Handke - biografija" je knjiga novinara Maltea Herviga, skoro objavljena u izdanju beogradske "Lagune", koja nam donosi novi pogled na stvaralaštvo i život slavnog nobelovca, a iz iste izdavačke kuće javljaju da je u prodaji i nova Handkeova knjiga na srpskom jeziku "Ogledi".

Vučić uručio Orden Handkeu: "Srbiju imam u lijepom sjećanju"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je uručio Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena istaknutom austrijskom piscu Peteru Handkeu.

Handke: Došao sam u RS uprkos jakim vjetrovima, ovo je veliki trenutak

BANJALUKA - Nobelovac Peter Handke izjavio je danas u Banjaluci da je odlučio da dođe u Republiku Srpsku uprkos jakim vjetrovima koji su bili protiv toga.

Handkeu uručen Orden Republike Srpske

BANJALUKA – Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je austrijskom piscu i nobelovcu Peteru Handkeu Orden Republike Srpske na lenti za izuzetan rad i zasluge na polju kulturnog i duhovnog razvoja, kao i za naročiti doprinos u razvijanju i učvršćivanju sveukupnih odnosa sa Republikom Srpskom.

Peteru Handkeu "Velika nagrada Ivo Andrić" za najbolju knjigu

BEOGRAD - Književna "Velika nagrada Ivo Andrić" Andrićevog instituta u Višegradu za najbolju knjigu objavljenu u Srbiji ili Republici Srpskoj tokom 2020. godine dodijeljena je austrijskom nobelovcu Peteru Handkeu za roman "Drugi Mač, Majska povest" u izdanju "Lagune" u Beogradu.

Handke: Volio bih da dođem za Novu godinu u Beograd

BEOGRAD - Nobelovac Peter Handke izjavio je da mu nedostaje duh srpske prijestonice Beograda gdje bi volio da dođe za međunarodnu ili pravoslavnu Novu godinu.

Peter Handke dolazi u Srbiju

Nobelovac Peter Handke najavio je da krajem juna ili početkom jula dolazi u Srbiju, te da željno očekuje da popije čašu vina kraj Morave.

Kusturica: Handke i Kosovo su srodne duše

BEOGRAD - Proslavljeni režiser Emir Kusturica izjavio je da su nobelovac Peter Handke i Kosmet srodne duše, jer nisu pristali na prolaznost, Kosmet - vijekovima, a Handke od trenutka kada je počeo da piše.

Handke na Dan pobjede stiže u Banjaluku

BANjALUKA - Dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2019. godinu Peter Handke koji je i inostrani član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS) trebalo bi da posjeti Banjaluku za Dan pobjede nad fašizmom 9. maja naredne godine, najavio je juče predsjednik ANURS Rajko Kuzmanović.

Najčitanije