Peter Handke

Peter Handke dolazi u Srbiju

Nobelovac Peter Handke najavio je da krajem juna ili početkom jula dolazi u Srbiju, te da željno očekuje da popije čašu vina kraj Morave.

Kusturica: Handke i Kosovo su srodne duše

BEOGRAD - Proslavljeni režiser Emir Kusturica izjavio je da su nobelovac Peter Handke i Kosmet srodne duše, jer nisu pristali na prolaznost, Kosmet - vijekovima, a Handke od trenutka kada je počeo da piše.

Handke na Dan pobjede stiže u Banjaluku

BANjALUKA - Dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2019. godinu Peter Handke koji je i inostrani član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS) trebalo bi da posjeti Banjaluku za Dan pobjede nad fašizmom 9. maja naredne godine, najavio je juče predsjednik ANURS Rajko Kuzmanović.

Kuzmanović: Handke u Banjaluci za Dan pobjede

BANJALUKA - Inostrani član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS) i dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2019. godinu Peter Handke trebalo bi da posjeti Banjaluku za Dan pobjede - 9. maja naredne godine, najavio je danas predsjednik ANURS-a Rajko Kuzmanović.

Handkeu nagrada Udruženja književnika Crne Gore

PODGORICA - Austrijskom piscu, dobitniku ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, Peteru Handkeu Udruženje književnika Crne Gore - UKCG, dodijelilo je počasno članstvo u ovoj najstarijoj književnoj ustanovi u Crnoj Gori.

Handke nepoželjan i u Tuzli

TUZLA - Poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona na današnjoj redovnoj sjednici donijeli su jednoglasnu odluku da kontroverznog austrijskog pisca Petera Handkea proglase personom non grata u ovom najmnogoljudnijem kantonu FBiH, pišu federalni mediji.

Brnabić: Handke dolazi u Srbiju u martu ili aprilu

BEOGRAD - Nobelovac Peter Handke posjetiće Srbiju u martu ili aprilu naredne godine, najavila je večeras premijerka Ana Brnabić.

Kusturica: Kod Bakira prisutna "ljubav prema mržnji"

Proslavljeni srpski režiser, Emir Kusturica, rekao je danas da je kod lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je kritikovao nobelovca Petera Handkea i njega, prisutna "ljubav prema mržnji" i istakao da je čak i Nobelova nagrada postala dio antisrpskog diskursa.

Vulin: SDA da povuče fatvu izrečnu Handkeu i izvini se Kusturici

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je u odgovoru na izjavu odbornika SDA kantonalnog parlamenta da "Sarajevo nije nikakva Džamahirija", poručio da, ako ih je njegovo poređenje tog grada sa Džamahirijom uvrijedilo, treba da povuku fatvu izrečenu nobelovcu Peteru Handkeu i upute izvinjenje proslavljenom reditelju Emiru Kusturici.

Udruženje književnika RS proglasilo Handkea počasnim članom

Udruženje književnika Republike Srpske uputilo je danas piscu Peteru Handkeu pismo, gdje navode da su ovom nobelovcu odlučili da dodjele najviše priznanje ovog Udruženja.

Najčitanije