Petrovac

"Kult Nemanjića" okupio Petrovčane svih generacija

BOSANSKI PETROVAC - Predavanja u okviru projekta "Kult Nemanjića kroz vijekove" održana su sinoć u Domu kulture u Bosanskom Petrovcu, u organizaciji Kulturno umjetničkog društva mladih "Grmeč" iz Drinića i okupili su stotinjak Petrovčana svih generacija.

Predavanja u okviru projekta "Kult Nemanjića kroz vijekove"

BOSANSKI PETROVAC – Kulturno-umjetničko društvo mladih "Grmeč" iz Drinića organizuje predavanja u okviru projekta "Kult Nemanjića kroz vijekove", koja će biti održana sutra u Domu kulture u Bosanskom Petrovcu.

KUD-u "Grmeč" donacija od 4.000 KM

BOSANSKI PETROVAC - Delegacija iz Vojvodine posjetila je Bosanski Petrovac te razgovarala s opštinskim načelnikom Dejanom Prošićem, ali i lokalnom KUD-u "Grmeč" uručila donaciju u vrijednosti od 4.000 KM.

Petrovac izbjegao migrante, država nema objekat za njih

BIHAĆ, TREBINJE - Unsko-sanski kanton ne posjeduje adekvatan objekat u državnom vlasništvu koji bi mogao biti pretvoren u prihvatni centar za migrante, izjavio je premijer USK Mustafa Ružnić.

Na prostoru RS neće se praviti centri za smještaj migranata

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska ne prihvata da se na prostoru Srpske prave bilo kakvi centri gdje će boraviti migranti.

Vanredna sjednica u B. Petrovcu: Nemamo uslove da primimo migrante

BOSANSKI PETROVAC - Opštinsko vijeće Bosanski Petrovac usvojilo je danas rezoluciju kojom od Vlade Unsko-sanskog kantona zahtijeva da odustane od prijedloga da centar za migrante bude smješten u Medenom polju u ovoj opštini, u protivnom uslijediće blokada magistralnog puta prema Bihaću.

Tijelo muškarca pronađeno na pružnom prelazu

DOBOJ - Na pružnom prelazu u Sočkovcu u opštini Petrovo danas je pronađeno tijelo starijeg muškarca, koji je najvjerovatnije stradao od udara voza, potvrđeno je Srni iz Policijske uprave Doboj.

Sabor pravoslave omladine u Bosanskom Petrovcu

​BOSANSKI PETROVAC - Petodnevni Svetosavski omladinski kamp “Mitropolit Nikolaj Mrđa” održava se u parohijskom domu u selu Vođenica nadomak Bosanskog Petrovca, u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Smoljana i parohije krnjeuško-vođeničke, a s blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa bihaćko-petrovačkog gospodina Sergija.

Mještani na mukama zbog nomada

BOSANSKI PETROVAC - Nomadska ispaša ovaca i ove godine je u velikoj mjeri prisutna i stvara probleme mještanima sela na području Bosanskog Petrovca, zbog čega postoji velika opasnost od pojave i širenja stočnih bolesti koje mogu desetkovati stočni fond.

Solarna elektrana u Petrovcu počela proizvoditi struju

BOSANSKI PETROVAC - U selu Krnjeuša, nadomak Bosanskog Petrovca, prije nekoliko dana puštena je u rad najveća solarna elektrana na području USK, a ukupna vrijednost ove investicije iznosila je 720.000 maraka.

Najčitanije