Petrovac

Petrovac izbjegao migrante, država nema objekat za njih

BIHAĆ, TREBINJE - Unsko-sanski kanton ne posjeduje adekvatan objekat u državnom vlasništvu koji bi mogao biti pretvoren u prihvatni centar za migrante, izjavio je premijer USK Mustafa Ružnić.

Na prostoru RS neće se praviti centri za smještaj migranata

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska ne prihvata da se na prostoru Srpske prave bilo kakvi centri gdje će boraviti migranti.

Vanredna sjednica u B. Petrovcu: Nemamo uslove da primimo migrante

BOSANSKI PETROVAC - Opštinsko vijeće Bosanski Petrovac usvojilo je danas rezoluciju kojom od Vlade Unsko-sanskog kantona zahtijeva da odustane od prijedloga da centar za migrante bude smješten u Medenom polju u ovoj opštini, u protivnom uslijediće blokada magistralnog puta prema Bihaću.

Tijelo muškarca pronađeno na pružnom prelazu

DOBOJ - Na pružnom prelazu u Sočkovcu u opštini Petrovo danas je pronađeno tijelo starijeg muškarca, koji je najvjerovatnije stradao od udara voza, potvrđeno je Srni iz Policijske uprave Doboj.

Sabor pravoslave omladine u Bosanskom Petrovcu

​BOSANSKI PETROVAC - Petodnevni Svetosavski omladinski kamp “Mitropolit Nikolaj Mrđa” održava se u parohijskom domu u selu Vođenica nadomak Bosanskog Petrovca, u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Smoljana i parohije krnjeuško-vođeničke, a s blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa bihaćko-petrovačkog gospodina Sergija.

Mještani na mukama zbog nomada

BOSANSKI PETROVAC - Nomadska ispaša ovaca i ove godine je u velikoj mjeri prisutna i stvara probleme mještanima sela na području Bosanskog Petrovca, zbog čega postoji velika opasnost od pojave i širenja stočnih bolesti koje mogu desetkovati stočni fond.

Solarna elektrana u Petrovcu počela proizvoditi struju

BOSANSKI PETROVAC - U selu Krnjeuša, nadomak Bosanskog Petrovca, prije nekoliko dana puštena je u rad najveća solarna elektrana na području USK, a ukupna vrijednost ove investicije iznosila je 720.000 maraka.

Izvještaj zbog izbjegavanja plaćanja alimentacije

DOBOJ - Protiv lica iz Petrova čiji su inicijali M.J. (47) policija je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo izbjegavanje davanja izdržavanja, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

U opštini staraca jedino nada ne blijedi

BOSANSKI PETROVAC - Stanovništvo nam je uglavnom staro i iznemoglo, a dosta je i socijalnih slučajeva. Muče nas brojni problemi, uglavnom ekonomske prirode. Mi smo kao narod očeličili i ne tražimo mnogo. A mnogo više zaslužujemo od ovog što imamo.

Osumnjičen da je opljačkao i silovao staricu

BOSANSKI PETROVAC - Pripadnici MUP-a USK priveli su danas muškarca I.R. (43) iz Cazina, koji se sumnjiči da je u protekli petak, u mjestu Bunarevi, nadomak tog grada, silovao staricu K.M. (81).

Najčitanije