Piće

Zamjena za alkohol pruža užitak opijanja, ali bez mamurluka

Britanski naučnik Dejvid Nat već duže od jedne decenije radi na razvoju sintetičke zamjene za alkohol, koju naziva Alkarel (Alcarelle).

Utrostručen uvoz "žeste" u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Uvoz jakih alkoholnih pića u BiH, poput vinjaka, votke i rakije, utrostručen je za svega tri godine.

Za četiri dana 656 pijanih vozača u Srpskoj

​BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u periodu od 7. do 10. marta 2019. godine, sprovelo pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, tokom koje je testirano 3.359 vozača, a kod njih 656 ili 19,5 odsto utvrđena je alkoholisanost.

Iskoristite ostatke praznične trpeze

Tokom praznika većina domaćica pripremi bezbroj ukusnih specijaliteta u kojima uživa cijela porodica.

Čuturica - pouzdana kao stijena

Čuturica za alkoholno piće. Pitate se zašto bi je nosili?

Ko najviše pije alkohol u Evropi?

Bivše sovjetske pribaltičke zemlje zauzele su prva tri mjesta u Evropi po upotrebi alkohola.

Kako očistiti organizam poslije praznika?

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika treba voditi računa da se ne pretjera sa jelom i pićem, savjetuju stručnjaci za ishranu, posebno hroničnim bolesnicima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom, dijabetesom i srčanim problemima, ali i zdravima.

Kako alkohol djeluje na organizam?

U nekim normalnim okolnostima, preko želučane ovojnice u krv dospijeva oko deset odsto alkohola, a ostatak puno brže dolazi u krvi preko tankog crijeva.

Pića od kanabisa sve traženija

NJUJORK - Pića od kanabisa sve su traženija, pa i najveća svjetska pivara "AB inbev", u saradnji sa kanadskom firmom "Tilrej", sprema napitke sa primjesama marihuane.

Podignite svoju energiju energetskim napitkom broj 1 u BiH

HELL Energy je jedan od svjetski najdinamičnijih energetskih napitaka koji se prodaje primarno u Evropi i Aziji. Osnovan je u Mađarskoj 2006. godine kao privatna kompanija.

Najčitanije