Pic

"Međunarodna zajednica će nastaviti pomagati BiH u borbi protiv virusa korona"

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za provođenje mira (PIC) podvukao je da će međunarodna zajednica nastaviti sarađivati sa svim relevantnim institucijama u BiH na osiguranju materijalne i drugih vrsta pomoći BiH u borbi protiv covida-19, kojom treba upravljati transparentno i odgovorno, saopštio je danas OHR.

PIC: Blokade institucija neprihvatljive

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za provođenje mira (PIC), uz neslaganje Ruske Federacije, izrazio je podršku radu Ustavnog suda BiH i saopštio da su "blokade državnih institucija i ultimatumi upućeni zaničnicima na državnom nivou neprihvatljivi".

Ambasada Rusije: Nismo se složili sa kominikeom PIC-a, stavovi pristrasni

SARAJEVO - Nismo se složili sa kominikeom donijetom nakon održanog danas sastanka političkih direktora zemalja-članica Upravnog odbora Savjeta za implementaciju Mirovnog sporazuma (PIC), saopšteno je iz Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini.

PIC pozdravlja imenovanje Tegeltije

SARAJEVO – Politički direktori Vijeća za implementaciju mira (PIC) pozdravili su danas odluku da se Zoran Tegeltija imenuje za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Cvijanović: Zaključci PIC-a stereotipni i usmjerni protiv RS

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su zaključci Savjeta za sprovođenje mira (PIC) godinama stereotipni i usmjereni protiv onoga što radi Republika Srpska.

SDA: Kritike opravdane, preduzeti konkretne mjere zbog narušavanja Dejtona

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravila je stav Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira (PIC) u kojem su, kako navode, iznesene opravdane i na činjenicama zasnovane kritike antidejtonskih i antiustavnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske.

Čavić: Stav PIC-a u funkciji očuvanja međunarodnog prisustva u BiH

BANJALUKA - Stav Savjeta za sprovođenje mira (PIC) o zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske je potpuno u funkciji očuvanja i održavanja međunarodnog prisustva u BiH posredstvom OHR-a, koji je odavno izgubio smisao, rekao je Srni predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Višković: PIC ne može odbacivati zaključke parlamenta Srpske

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da Savjet za sprovođenje mira (PIC) ne može odbacivati zaključke Narodne skupštine.

Mazalica: PIC nema mandat da odbacuje zaključke narodne skupštine

BANJALUKA - Dejtonski mirovni sporazum ne poznaje Savjet za sprovođenje mira (PIC) kao tijelo za podršku implementaciji mira u BiH, pa samim tim PIC nema mandat da odbacuje ili odobrava odluke parlamenta Srpske poput nedavno usvojenih zaključaka, rekao je zamjenik šefa Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica.

PIC odbacuje zaključke Narodne skupštine RS, Rusija protiv

BANJALUKA - Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira (PIC) odbacili su zaključke Narodne skupštine RS, od 11. novembra ove godine, jer se zasnivaju na, kako kažu, pogrešnom tumačenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Najčitanije