Pica

Trik kako da podgrijete picu, a da vam bude svježa

Domaćice mahom odlučuju da ovaj italijanski specijalitet stave u mikrotalasnu ili u rernu od šporeta, što nije dobro rješenje. Tijesto koje bi trebalo da bude hrskavo tada omekša, a kačkavalj se uglavnom stvrde ili pica postane gumasta.

Italijani u nevjerici, u Rimu postavljen automat za pice

Svaka kancelarija u Italiji ima svoj automat za slatkiše, vodu i piće kao i kafu koja je jedno od omiljenih mjesta za okupljanje zaposlenih. Slični automati prisutni su i na ulicama velikih gradova u kojima, pored slatkih i slanih užina kao i svih vrsta pica, može da se kupi i legalizovani kanabis kao i prezervativi. Ali ono što Italijani nikako nisu očekivali jeste da se u zemlji pice takav specijalitet može kupiti na automatu.

Prodajom pica počela humanitarna akcija za Slobodanovo novo srce

BANJALUKA - Humanitarna akcija za liječenje Slobodana Kovačevića (30) iz Broda, kojem je hitno potrebna transplatacija srca, održava se danas ispred hotela "Jelena" u sklopu TC "Emporium" u Banjaluci.

Pojeli picu, nisu htjeli da plate pa pretukli radnika

SPLIT - U Splitu je sinoć došlo do fizičkog obračuna, a jedna osoba završila je u bolnici, potvrđeno je u splitskoj Policijskoj upravi.

U Italiji se ipak pravi najbolja pica na svijetu

I ove godine Italijani su dobili sjajne nagrade i priznanja za pravljenje najbolje pice na svijetu, na manifestaciji "Top Pizza 2020". Takmičenje je održano u italijanskom gradu Kazeti koji se nalazi u južnoj regiji Kampanje.

Pica margerita slavi 131. rođendan u tjeskobnoj atmosferi

Ukupno je 131 svećica za jelo koje je simbol hrane "Made in Italy" u cijelom svijetu. Čak je i Unesko, 2017. godine, proglasio umjetnost napuljskih "picajola", kako u Italiji nazivaju majstore za pravljenje pice, nematerijalnim naslijeđem čovječanstva.

Rođendan pice margerite ima “gorak” ukus

Ove godine tradicionalna junska proslava rođendana pice margerite ima pomalo „gorak" ukus. Naime atmosfera nije baš slavljenička imajuću u vidu činjenicu da se prodaja praktično prepolovila zbog dugog karantina.

Trik za pečenje: Ispecite hrskavu i ukusnu picu u tavi

Pica je jedno od najpoznatijih i jednostavnih jela za napraviti, a sad su kuhari otkrili kako još olakšati i ubrzati posao pečenjem pice u tavi. Pica iz tave odlična je za brzinski ručak ili kao grickalica između jela, a evo kako je napraviti u samo nekoliko minuta.

U Napulju, nakon popuštanja mjera za jedan dan prodato 60.000 pica

Samo u jednom danu, Napolitanci su naručili i pojeli 60.000 pica, nakon što je italijanska vlada, u okviru popuštanja mjera zabrane zbog epidemije, odobrila da picerije mogu da dostavljaju jelo na kućnu adresu.

Film "Parazit" pogurao biznis u piceriji, pomama i za nudlama

Od kada su u južnokorejskom filmu Parazit, koji je ovog mjeseca dobio Oscara, prikazani logo i kutija picerije za koju glavni likovi u početku rade, od tad je prodaja u ovom objektu koji zaista postoji uvećana za 50 odsto.

Najčitanije