Pica

U Italiji se ipak pravi najbolja pica na svijetu

I ove godine Italijani su dobili sjajne nagrade i priznanja za pravljenje najbolje pice na svijetu, na manifestaciji "Top Pizza 2020". Takmičenje je održano u italijanskom gradu Kazeti koji se nalazi u južnoj regiji Kampanje.

Pica margerita slavi 131. rođendan u tjeskobnoj atmosferi

Ukupno je 131 svećica za jelo koje je simbol hrane "Made in Italy" u cijelom svijetu. Čak je i Unesko, 2017. godine, proglasio umjetnost napuljskih "picajola", kako u Italiji nazivaju majstore za pravljenje pice, nematerijalnim naslijeđem čovječanstva.

Rođendan pice margerite ima “gorak” ukus

Ove godine tradicionalna junska proslava rođendana pice margerite ima pomalo „gorak" ukus. Naime atmosfera nije baš slavljenička imajuću u vidu činjenicu da se prodaja praktično prepolovila zbog dugog karantina.

Trik za pečenje: Ispecite hrskavu i ukusnu picu u tavi

Pica je jedno od najpoznatijih i jednostavnih jela za napraviti, a sad su kuhari otkrili kako još olakšati i ubrzati posao pečenjem pice u tavi. Pica iz tave odlična je za brzinski ručak ili kao grickalica između jela, a evo kako je napraviti u samo nekoliko minuta.

U Napulju, nakon popuštanja mjera za jedan dan prodato 60.000 pica

Samo u jednom danu, Napolitanci su naručili i pojeli 60.000 pica, nakon što je italijanska vlada, u okviru popuštanja mjera zabrane zbog epidemije, odobrila da picerije mogu da dostavljaju jelo na kućnu adresu.

Film "Parazit" pogurao biznis u piceriji, pomama i za nudlama

Od kada su u južnokorejskom filmu Parazit, koji je ovog mjeseca dobio Oscara, prikazani logo i kutija picerije za koju glavni likovi u početku rade, od tad je prodaja u ovom objektu koji zaista postoji uvećana za 50 odsto.

Maloljetnici pretukli dostavljača i ukrali dvije pice

PANČEVO - Nepoznate osobe u nedjelju oko 21.30 u Pančevu napale su i izudarale dostavljača pica, a zatim iz prtljažnika vozila kojim je dostavljao, ukrali dve pice i pobjegli.

Kako da napravite posnu picu

Ukoliko želite da napravite posnu picu potrebni su vam sljedeći sastojci:

Gnjevne mušterije pripremaju tužbu nakon trovanja u dobojskoj piceriji

DOBOJ - Vlasnici picerije "San Remo" mogli bi se suočiti s tužbama gnjevnih Dobojlija koji su se otrovali hranom koju su konzumirali u njihovom objektu, a zbog koje su zaglavili u ovdašnjoj bolnici.

Na pomolu još dva programa u RS: Šansa da postanete pica ili koktel majstor

BANJALUKA - Odrasli kandidati, sa završenom najmanje osnovnom školom i urednim ljekarskim uvjerenjem, moći će se u Republici Srpskoj osposobiti za pica-majstore i koktel-majstore.

Najčitanije