Pijetao

Najboljeg pijetla prvačići nose učiteljici za srećan početak

SUSEK - Nova školska godina u Suseku, selu beočinske opštine na obroncima Fruške gore, počela je svečanim prijemom prvaka u Osnovnoj školi “Jovan Popović”. Ono što ceremoniju u susečkoj osnovnoj školi razlikuje od ostalih, jeste običaj da prvaci svojoj učiteljici prvog dana škole daruju najboljeg pijetla iz svog dvorišta, pa je tako bilo i ove godine.

Pijetao na sudu zbog preglasnog kukurikanja

Slučaj koji je ovih dana "zapalio" Francusku i zbog kojeg se na sudu našao ni manje ni više nego pijetao Moris (Maurice) mogao bi se tretirati kao komšijska posla. Pijetao je završio na sudu, i to zbog kukurikanja. Iako je za pijetla karakteristično da kukuriče, jednoj porodici u francuskom selu to je zasmetalo, pa su komšijskog pijetla tužili.

Bosanski pijetao juriša u svjetski registar

KLJUČ - Pasionirani uzgajivač domaćih životinja Mujaga Selman iz Gornje Sanice, nadomak Ključa, kaže kako postoje dobre šanse da se domaći bosanski pijetao i kokoš uvrste u svjetski registar peradi kao autohtona vrsta ovih prostora.

Tužna priča o 400 pijetlova na farmi koju vlasnik nije posjećivao

Nekoliko stotina pijetlova pronađeno je na farmi koja je, kako se sumnja, služila za borbe pijetlova, i oni će zbog agresivnosti morati da budu uspavani, saopštili su zvaničnici organizacije za zaštitu životinja iz Masačusetsa.

Najčitanije