Piling

Četiri prirodna pilinga koja možete da napravite kod kuće

Piling za kožu odličan je način da uklonite nečistoće s vaše kože, kao i da pročistite pore. Primjena pilinga naročito se preporučuje u ljetnim danima.

Koliko često treba da primenjujete piling na licu

Podignite ruku ako se i vama dogodilo da pilingom za lice nanesete veću štetu nego korist vašoj koži.

Kako kod kuće napraviti piling za savršeno meka stopala?

Kad dođe proljeće, život je skoro nezamisliv bez otvorenih cipela koje obožavamo.

Napravite piling za tijelo za vaš tip kože

U vrijeme kućne izolaciji naše tijelo i dalje treba njegovati. S obzirom da kozmetički saloni ne rade danas smo vam pripremili nekoliko ideja kako da piling za tijelo napravite u kućnim uslovima.

Najbolji recepti za piling stopala u kućnim uslovima

​Vrijeme kućne izolacije za svakoga od nas predstavlja dodatno slobodno vrijem koje možete iskoristiti za mnoge stvari koje inače ne radite kod kuće.

Mlijeko popunjava sitne bore i prirodni je melem za kožu

Legenda kaže da je egipatska kraljica Kleopatra, koju su smatrali najljepšom ženom svijeta, zapanjujući izgled kože dugovala kupkama na bazi mlijeka. U moć mliječnih kiselina kune se i jedna od najpopularnijih manekenki i supermodela devedesetih Sindi Kraford, koja je na vrhu svoje karijere uživala u mliječnim radostima.

Domaći piling za regeneraciju kože

Ljeto je odavno gotovo. Naša koža, iako preplanula, može izgledati pomalo suha i umorna. Ako želite da se pobrinite za njeno stanje i vratite joj prirodni sjaj, vrijedi potražiti kozmetiku jednostavnog sastava.

Tri domaća pilinga sa šećerom

Postoje razlozi zbog kojih je šećer sveprisutan u modernoj prehrani.

Piling sa limunom za bolju cirkulaciju

Saznajte kakvo ljekovito dejstvo limun ima na kožu i koji recept treba da primijenite da biste kožu osvježili ovom tropskom voćkom.

Četiri super maske iz kuhinje

Piling je odličan za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože. Kozmetički saloni nude razne tretmane, ali ako nekada niste u prilici, onda je dobro da znate da piling pripremite od sastojaka koje imate u kući.

Najčitanije