Piling

Domaći piling za regeneraciju kože

Ljeto je odavno gotovo. Naša koža, iako preplanula, može izgledati pomalo suha i umorna. Ako želite da se pobrinite za njeno stanje i vratite joj prirodni sjaj, vrijedi potražiti kozmetiku jednostavnog sastava.

Tri domaća pilinga sa šećerom

Postoje razlozi zbog kojih je šećer sveprisutan u modernoj prehrani.

Piling sa limunom za bolju cirkulaciju

Saznajte kakvo ljekovito dejstvo limun ima na kožu i koji recept treba da primijenite da biste kožu osvježili ovom tropskom voćkom.

Četiri super maske iz kuhinje

Piling je odličan za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože. Kozmetički saloni nude razne tretmane, ali ako nekada niste u prilici, onda je dobro da znate da piling pripremite od sastojaka koje imate u kući.

Zimski piling od citrusa idealan za njegu kože

Zima je vrijeme kada citrusa ima u izobilju. Osim što su ugodnog osvježavajućeg mirisa naranče, grejpovi i limuni kriju mnoga svojstva koja bi se mogla svidjeti vašoj koži.

Napravite sami: Tri savšena pilinga za tijelo

Ako postoji period u godini kada više nego inače želimo vratiti svojoj koži sjaj i mekoću, onda su to svakako jesen i zima. Kako to učiniti? Prije svega dobrim pilingom tijela jer njima koža postaje svilenkasta, glatka i mekana, ali što je bitnije zdrava.

Pilingom do njegovanih usana

​Kada njegujemo kožu, obično zaboravimo na usne, ali one, baš kao i lice, postanu prekrivene mrtvim ćelijama koje ih čine suvim i beživotnim. Redovnom upotrebom pilinga, koji možete sami brzo da napravite, vaše usne izgledaće punije, zdravije i primamljivije. Činite to dvaput nedjeljno i rezultat, kažu, neće izostati.

Morski piling za nježnu kožu

Glavna svrha pilinga je uklanjanje nečistoća i mrtvih ćelija kože.

Prva pomoć za ispucale usne

Tokom hladnih dana usne su suhe, hrapave, a na nekim mjestima i pucaju.

Tajne ljepote Italijanki: Hedonizam kao životni stil

Italijanke su poznate po fatalnoj ljepoti kojoj i najkritičniji teško pronalaze zamjerku. Iako zvuči neobično, najvažnije pravilo kojim se vode kada je riječ o izgledu je jednostavnost.

Najčitanije