Pilot

Pilot poginuo u padu aviona

​ZRENJANIN - U avionskoj nesreći, jutros oko 8.30 sati u blizini aerodroma Ečka, kilometar prema Lukićevu, poginuo je pilot Vladimir Bulat (47), dok je izvodio akrobatski let.

Pilotu pozlilo, avion prinudno sletio

MOSKVA - Avion crnogorske kompanije "Montenegro erlajns", koji je iz Tivta letio ka moskovskom aerodromu Moskva-Domodedovo, prinudno je sletio u ruskom gradu Kaluga, nakon što je pilot izgubio svijest, saopštio je izvor iz službe za avijaciju.

Štrajk pilota, otkazano više od 1.200 planiranih letova

OSLO - Aviokompanija Scandinavian Airlines SAS otkazala je svih 1.213 letova planiranih za danas i sutra zbog štrajka pilota.

Pijan ukradenim avionom pokušao ubiti bivšu ženu

Pilot iz Bocvane Šarl Vilon poginuo je u pokušaju da, poput kamikaze, ukradenim avionom ubije bivšu suprugu, koja je bila na žurci pred porođaj (baby shower).

Lažni pilot uhvaćen poslije 20 godina letenja

Pilot koji je više od 20 godina bez dozvole upravljao avionima, otkriven je tek nedavno kada je prolazeći kroz švajcarski vazdušni prostor izveo neke neuobičajene manevre.

Herojski doček za oborenog indijskog pilota

Hiljade Indijaca okupile su se danas nedaleko od graničnog prelaza sa Pakistanom da bi dočekali indijskog pilota čije je oslobađanje najavljeno nakon što mu je avion oboren ove sedmice.

Pakistanci tukli indijskog pilota čiji je avion oboren

Nakon što je saopšteno da je pakistanska vojska oborila dva indijska aviona, objavljen je i video na kojem se vidi kako pakistanski civili tuku jednog zarobljenog pilota.

Pilot koji je crtao po nebu

​Crtanje uz pomoć različitih aplikacija koje prate kretanje korisnika polako postaje trend, a poslednji slučaj predstavlja akcija jednog australijskog pilota čije je kretanje zabeležio Flight Radar tokom jednog probnog leta.

Od 2019. dozvoljena vožnja "auto-pilotom"

Od 1. januara iduće godine na mnogim autoputevima kroz Austriju biće dozvoljena vožnja automobilima sa "auto-pilotima".

Pilot otkrio šta se desi ako otkažu svi motori aviona

Ako se bojite letenja vjerovatno postoji čitav niz problema vezanih za avion koja vas muče.

Najčitanije