Pilot

Pilotu doživotno zabranjeno letenje zbog fotografije

Kineskom pilotu doživotno je zabranjeno da leti pošto je dozvolio jednoj putnici da uđe u kokpit aviona, saopštila je kineska aviokompanija "Air Guilin".

Otkazano gotovo 200 letova zbog štrajka pilota

MILANO - Italijanski avio-prevoznik "Alitalia" otkazao je gotovo 200 letova usljed štrajka pilota koji će trajati 24 časa.

Poginuo pilot vojnog aviona koji se srušio u more

​MADRID - Pilot španskog vojnog aviona koji se danas srušio u more na jugoistoku Španije je poginuo, saopštilo je špansko ministarstvo odbrane.

Pijani putnik pokušao da upadne u pilotsku kabinu

BUDIMPEŠTA - Avion mađarske niskobudžetne aviokompanije "Wizz air" na liniji ka Islandu prinudno je sletio na aerodrom "Stavanger" u Norveškoj nakon što je pijani putnik pokušao da provali u pilotsku kabinu.

Pilot tražio od putnika novac za gorivo

TUNIS - Poštovani putnici, sakupite pare za gorivo i polijećemo. Tako je pilot iračke avio-kompanije objasnio putnicima kašnjenje pri polijetanju sa aerodroma u Tunisu.

Pilot poginuo u padu aviona

​ZRENJANIN - U avionskoj nesreći, jutros oko 8.30 sati u blizini aerodroma Ečka, kilometar prema Lukićevu, poginuo je pilot Vladimir Bulat (47), dok je izvodio akrobatski let.

Pilotu pozlilo, avion prinudno sletio

MOSKVA - Avion crnogorske kompanije "Montenegro erlajns", koji je iz Tivta letio ka moskovskom aerodromu Moskva-Domodedovo, prinudno je sletio u ruskom gradu Kaluga, nakon što je pilot izgubio svijest, saopštio je izvor iz službe za avijaciju.

Štrajk pilota, otkazano više od 1.200 planiranih letova

OSLO - Aviokompanija Scandinavian Airlines SAS otkazala je svih 1.213 letova planiranih za danas i sutra zbog štrajka pilota.

Pijan ukradenim avionom pokušao ubiti bivšu ženu

Pilot iz Bocvane Šarl Vilon poginuo je u pokušaju da, poput kamikaze, ukradenim avionom ubije bivšu suprugu, koja je bila na žurci pred porođaj (baby shower).

Lažni pilot uhvaćen poslije 20 godina letenja

Pilot koji je više od 20 godina bez dozvole upravljao avionima, otkriven je tek nedavno kada je prolazeći kroz švajcarski vazdušni prostor izveo neke neuobičajene manevre.

Najčitanije