Pingvin

Kolonije carskih pingvina brojnije nego što se mislilo

Britanski naučnici tvrde da su kolonije carskih pingvina brojnije nego što se mislilo, a tu teoriju zasnovali su na snimcima napravljenim satelitom iz svemira.

Pingvini u posjeti muzeju oduševljeni slikama

Pingvini iz zoološkog vrta u Kanzas Sitiju nedavno su bili u prilici da obiđu obližnji Muzej umjetnosti "Nelson-Etkins". Svi su bili zatečeni s kakvom pažnjom su lutajući hodnicima posmatrali barokna i impresionistička remek-djela.

Otkriveni ostaci džinovskog pingvina na Novom Zelandu

VELINGTON - Na Novom Zelandu otkriveni su ostaci džinovskog pingvina veličine čovjeka.

Hiljade beba pingvina nestalo u moru na Antarktiku

Hiljade beba carskog pingvina udavilo se u moru kada su teški vremenski uslovi uništili lednik na kome su živjeli.

Antarktičkim kraljevskim pingvinima prijeti izumiranje

Globalno zagrijavanje i povećanje temperatura zbog klimatskih promjena do kraja vijeka bi sa lica zemlje mogli da izbrišu 70 odsto kraljevskih pingvina, dovodeći ih na rub istrebljenja, upozoravaju naučnici u članku objavljenom početkom nedjelje u časopisu "Nature Climate Change".

Otkriveni fosilni ostaci pingvina veličine čovjeka

Fosilni ostaci pingvina veličine čovjeka otkriveni su na Novom Zelandu, saopštio je novozelandski nacionalni muzej Te Papa, a to će otkriće promijeniti razmišljanje naučnika o evoluciji ptica.

Pingvin se zaljubio u karton pa preminuo od tuge

Bizarna, ali tužna priča dogodila se u Tobu zoo vrtu u Japanu, gde se jedan od stanovnika zaljubio u lik iz anima stripa, a potom preminuo od tuge.

Carski pingvini nestaju zbog klimatskih promjena

Životinje se moraju prilagođavati klimatskim promjenama, što i čine, ali neke su pritom uspješnije od drugih. Nažalost, carski pingvini Antarktika kao najveći i najteži od svih vrsta pingvina nisu jedni od onih uspješnih primjera, a naučnici upozoravaju da bismo ih mogli gotovo izgubiti do kraja vijeka.

Najčitanije