Pismo

LGBT+ zajednica poslala Brnabićevoj otvoreno pismo, hoće zakon o braku

BEOGRAD - Pripadnici LGBT+ zajednice u Srbiji, u otvorenom pismu premijerki Ani Brnabić, ukazuju na probleme s kojima se suočavaju i traže od nje da im podršku pokaže kroz konkretnu inicijativu, odnosno usvajanjem zakona o priznanju istopolnih partnerstava.

"Prosvjeta" ukazala na ugroženost ćiriličnog pisma

Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u Bijeljini posljednjih godina koristi Dan slovenske pismenosti i kulture - 24. maj, kao priliku za organizovanje Dana ćirilice.

Pismo namjere Bosne i Hercegovine prema MMF-u: Oporavak od jula

SARAJEVO, BANJALUKA - Međunarodni monetarni fond doznačio je oko 333 miliona evra Bosni i Hercegovini, a u pismu namjere BiH prema MMF-u vlasti su navele da će, prema procjenama, ove godine BDP biti manji za pet odsto.

"Srebrenička udruženja pod uticajem Sarajeva šire epidemiju neistina"

ISTOČNO SARAJEVO - Organizacija Memorijalni centar Srebrenica-Potočari, nažalost, često nastupa kao političko udruženje i pod tutorstvom vodećih bošnjačkih političara godinama širi epidemiju neistina u vezi sa događajima u Srebrenici, ali ta epidemija uskoro će biti blokirana validnim argumentima i činjenicama o ratnim dešavanjima u Podrinju, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Otvoreno pismo UKC RS povodom priloga o operaciji tokom poroda

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS) obratio se javnosti povodom priloga BN televizije o operaciji i porodu majke.

Trostruki ubica iz Splita u pritvoru dobija ljubavna pisma

SPLIT - Filip Zavadlav, trostruki ubica iz Splita, kome tek sljeduje suđenje za taj zločin u pritvoru dobija desetine ljubavnih pisama, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Pismo-bombu poslao iznuđivač tražeći bitkoine

HAG - Prvu pismo-bombu koja je eksplodirala u kancelariji za sortiranje pošte banke Abnm Amro u Amsterdamu poslao je iznuđivač koji je zahtijevao isplatu u bitkoinima, saopšteno je iz policije.

Dodik pisao Trampu: Bitno da SAD vodi neko ko je patriotski orijentisan

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je podršku predsjedniku SAD Donaldu Trampu, ističući da oni koji vrše udar na Trampa i pokušavaju da ga smijene ugrožavaju osnovne ljudske vrijednosti za koje se bori američki predsjednik.

Tegeltija pisao ambasadorima zemalja članica PIK-a

​Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milan Tegeltija, povodom saopštenja visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, a koje se odnosi direktno na njega i podignute disciplinske tužbe, uputio je otvoreno pismo ambasarorima zemalja članicama PIK-a.

Proglašeni najljepši rukopisi ćiriličnog pisma

DERVENTA - U Derventi su danas proglašeni najljepši rukopisi ćiriličnog pisma, koje je putem konkursa odabrao Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta".

Najčitanije