Piton

Porodica postavila fontanu za ptice u dvorištu, došao piton

Kada je jedna australijska porodica donijela odluku o postavljanju fontane za ptice u svom dvorištu, ovome se sigurno nisu nadali. Pomislili su kako će njihov novitet u dvorište privući razne vrste ptica te da će to biti zanimljivo za cijelu porodicu. No rezultat je ipak bio drugačiji. Kada su naredno jutro otišli provjeriti koje su ih ptičice odlučile posjetiti, šokirali su se.

Egzotični albino piton stigao u Pionirsku dolinu

Još jedna nova životinja doselila je u sarajevski zoološki vrt, popularnu Pionirsku dolinu. Riječ je o vrlo egzotičnoj i nevjerovatno lijepoj kraljici zmija, albino pitonu.

Piton u cirkusu zadavio čovjeka? (UZNEMIRUJUĆE)

Trener zmija u jednom ruskom cirkusu oko vrata je omotao pitona, što se ispostavilo kao glupa ideja, jer zmija očigledno nije bila istrenirana za to.

Na Floridi ulovljen burmanski piton dug 5,2 metra

Na jugu američke savezne države Floride ulovljena je 5,2 metra duga i 64 kilograma teška zmija.

Piton pao na zaposlene tokom sastanka

NANING - Veliki piton, dugačak 1,5 metara i težak pet kilograma, pao je sa plafona jedne banke u kineskom gradu Naningu, uplašivši zaposlene tokom sastanka.

Ženu progutao piton od 8 metara

Na indonežanskom ostrvu Muna ženu je progutao piton od 8 metra, a prema informacijama koje je objavio AP, ženu je prvo ugrizao, ugušio je svojim tijelom, a zatim je progutao.

Piton Mrvica zadavio vlasnika

Ljubitelj egzotičnih životinja Den Brendon umro je od gušenja nakon što mu se oko tijela omotao njegov ljubimac, dva i po metra dugačak afrički piton, kojeg je nazvao Mrvica.

Srpska teniserka uhvatila pitona na treningu

Nina Stojanović, 21-godišnja srpska teniserka, do sada nije visoko kotirala u globalnim medijima zahvaljujući rezultatima, ali pronašla je način da i u dijelu svjetskih medija stekne popularnost.

Piton progutao mladića u Indoneziji

DŽAKARTA - Dvadesetpetogodišnji Indonežanin nastradao je nakon što ga je napao i progutao piton na indonežanskom ostrvu Sulavezi, javili su lokalni mediji.

Ogromni piton od 7 metara progutao mladića u Indoneziji

DŽAKARTA - Seljaci iz jednog indonežanskog sela, koji su tražili nestalog prijatelja bili su šokirani kada su ga pronašli u stomaku 7 metara dugog pitona koji ga je progutao.

Najčitanije