Pivo

Prave pivo od kvasca starog 133 godine

Flaša piva, pronađena u brodskoj olupini staroj 133 godine, mogla bi da sadrži kvasac koji se može iskoristiti za izradu nove vrste piva.

Biciklistička trka Beograd - Banjaluka u bojama Nektar piva

​Banjalučka pivara i omiljeni pivski brend 'Nektar' pivo nastavljaju dugogodišnju saradnju sa Bicikilističkom trkom "Beograd – Banjaluka", a najbolji sprinter 13. izdanja ove sportske manifestacije nosiće crvenu majicu u duhu boja najpoznatijeg brenda Banjalučke pivare.

Britanci proizvodili pivo prije nove ere?

​Arheolozi koji rade na projektu proširenja puta "A14" u Engleskoj vjeruju da su pronašli dokaz da je prvo pivo u Velikoj Britaniji proizvedeno u gvozdenom dobu.

I Mile i Hladno pivo stižu na Arsenal fest

Kultni zagrebački pank rok bend Hladno pivo i njegov frontmen Mile Kekin dolaze na Arsenal Fest 09, koji će se održati od 19. do 22. juna u Kragujevcu.

Koliko kalorija ima pivo?

Zanima vas kako se stvorio taj pivski stomak? Proizvođači piva iz Njemačke su tu da pomognu u odgovoru na to pitanje.

Banjalučka kraft pivara "Master Craft Brewery" izvezla prve količine piva u Švajcarsku

Banjalučka "Master Craft Brewery", koja je ujedno prva kraft pivara koja ima i "tap room" u gradu na Vrbasu, izvezla je svoje pivo na tržište Švajcarske.

Pivo ispalo iz šlepera, prolaznici se služili

Na autoputu D1 u Hrvatskoj došlo je do saobraćajnog incidenta kada je iz jednog šlepera ispalo oko 40 gajbi piva, ali nije došlo do sudara.

Nutricionistkinja pojačala stručni štab Zrinjskog: Pivo je obrok, a vaga ne laže

​Pivo smatramo obrokom i fudbaleri smiju da ga piju. Nisu im zabranjeni ni burgeri, pice i slična hrana, rekla je nutricionistkinja Marijana Zubac, koja je dio stručnog štaba Nogometnog kluba Zrinjski.

Rusija zabranila uvoz pšenice, čokolade i piva iz Ukrajine

​MOSKVA - Ruske vlasti su saopštile da su zabranile uvoz nekoliko desetaka proizvoda iz Ukrajine, među kojima pšenice, čokolade i piva, kao protivmjeru za privredne sankcije koje je Kijev uveo Rusiji zbog njene uloge u ukrajinskoj krizi.

Da li biste probali pivo staro 220 godina?

Tim istraživača u Australiji je skoro kreirao mješavinu piva od kvasca koji je pronađen u 220 godina staroj flaši piva.

Najčitanije