Pješački prelaz

Za prelaske mimo pješačkog prelaza 111.859 KM kazni

BANJALUKA - Policajci su u toku ove godine kaznili 2.512 pješaka koji su prelazili ulicu mimo pješačkog prelaza, potvrđeno je za "Nezavisne" u Policijskoj upravi Banjaluka.

Baka mora u zatvor jer je prešla ulicu van pješačkog prelaza

BEOGRAD - Baka Jovanka Lisica (91) iz Zemuna dobila je izvršno rješenje da ide u zatvor na pet dana zbog neplaćene kazne od 5.000 dinara koju joj je u aprilu ove godine napisao saobraćajni policajac zbog prelaska ulice van pješačkog prelaza.

Najfrekventnija trebinjska ulica dobija 3D pješački prelaz

TREBINJE - Prvi 3D pješački prelaz u Trebinju značajno će doprinijeti povećanju bezbjednosti u gradskom saobraćaju, potvrdio je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za Stambeno-komunalne poslove Bojan Čvoro.

Iscrtan 3D pješački prelaz na Istočnom tranzitu u Banjaluci

BANJALUKA - Prvi 3D pješački prelaz u gradu iscrtan je na novoj dionici istočnog tranzita, a prvi put je i horizontalna saobraćajna signalizacija na saobraćajnicama iscrtana hladnom plastikom, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

3D pješački prelaz na Istočnom tranzitu u Banjaluci

BANJALUKA - U namjeri veće zaštite pješaka, ovog vikenda će na novoj dionici Istočnog tranzita biti iscrtan trodimenzionalni pješački prelaz. Ovo je prvi put da će se na nekoj od gradskih saobraćajnica naći 3D prelaz, koji se pokazao kao jako dobro rješenje u zemljama Zapadne Evrope.

Sarajevo dobilo prvi 3D pješački prelaz

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu u petak je oslikan prvi 3D pješački prelaz, a kako je prvobitno najavljeno, 3D pješački prelazi biće napravljeni u blizini osnovnih škola i vrtića s ciljem povećanja bezbjednosti djece u saobraćaju.

Banjalučani negoduju zbog pješačkih prelaza: Izbrisale se "zebre"

BANJALUKA - Građani se žale jer se većina pješačkih prelaza na području grada Banjaluka gotovo i ne vidi, a predsjednici savjeta mjesnih zajednica upozoravaju da je zbog toga ugrožena bezbjednost pješaka, a pogotovo djece.

Pijani vozač udario bračni par na pješačkom prelazu

Vozač automobila reno laguna inicijala S. M. (62) iz Tuzle u srijedu uveče je na pješačkom prelazu u blizini hotela "Tuzla" udario bračni par inicijala N. N. (54) i N. N. (52) iz Lukavca.

Za samo jedan minut 20 Banjalučana prešlo ulicu na "crveno"

BANJALUKA - Ni poražavajuća statistika o stradanju na putevima, ni oštre kazne, nemaju dovoljan uticaj na pješake, o čemu svjedoči podatak da ih je, u svega jednoj minuti, čak 20 prešlo banjalučku Ulicu kralja Petra prvog Karađorđevića dok im je semafor prikazivao crveno svjetlo.

Pješački prelazi u Bulevaru srpske vojske u novom ruhu

BANJALUKA - Pješački prelazi i ostale oznake na kolovozu u Bulevaru srpske vojske preko puta zgrade koncerna "Agram" u Banjaluci dobili su novo ruho nakon što su danas obojeni u sklopu jesenjeg iscrtavanja horizontalne saobraćajne signalizacije, koja je već uveliko počela.

Najčitanije