Pjesma

Bh. kantautor Dino Šoše objavio pjesmu "Mrak"

Bh. kantautor Dino Šoše publici je predstavio novu pjesmu "Mrak", a ovo je četvrti singl sa muzičarevog trećeg albuma "Makul", koji je objavio u jeku pandemije virusa korona.

Predstavnici Ukrajine na Evroviziji: Pomozite nam

TORINO - Predstavnici Ukrajine na ovogodišnjoj Pjesmi Evrovizije su, nakon nastupa, pozvali međunarodnu zajednicu da pomogne njihovoj zemlji.

Njemački mediji o "fenomenu Konstrakta": Ipak previše nekonvencionalna za pobjedu?

"Fenomen Konstrakta" uočila je i njemačka štampa. List "Štutgarter nahrihten" naziva je "srpskom Ledi Gagom" - i ujedno donosi procjenu o šansama predstavnice Srbije na ovogodišnjoj Pjesmi Evrovizije.

Presedan, predstavnica Malte zamijenila pjesmu za takmičenje

Ema Muskat predstavlja Maltu na ovogodišnjem takmičenju za Pjesmu Evrovizije, ali prije mjesec dana promijenila je pjesmu s kojom će nastupati na ovom takmičenju.

Nataša Bekvalac otkrila nepoznat detalj iz karijere

Nataša Bekvalac, na domaćoj muzičkoj sceni prisutna je više od 20 godina, a za dvije decenije na estradi, kako je i sama otkrila nikada nije kupila pjesmu do sada.

Ozi Ozborn odabrao pjesmu za sopstvenu sahranu

Čitava karijera Ozija Ozborna koketirala je sa pojmom smrti, ali pjevač Black Sabbatha ne želi da bilo šta iz njegovog posljednjeg kataloga svira na njegovoj sahrani - kada dođe taj neželjeni dan.

Pjesma "In corpore sano" nominovana za najbolji tekst Evrosonga

Pjesma "In corpore sano" kojom Konstrakta predstavlja Srbiju na "Pjesmi Evrovizije" nalazi se među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja, po izboru portala Eurostory.nl.

Pjesma za zaštitu rijeke Blihe

SANSKI MOST - Na lokalitetu vodopada rijeke Blihe, koji je udaljen desetak kilometara od Sanskog Mosta, započelo je snimanje video-spota za pjesmu koju izvodi Mješoviti hor "Harmonija" iz ovoga grada, čija je poruka očuvanje okoliša ove desne pritoke Sane.

Širanova pjesma "Shape of You" nije plagijat

Ed Širan je dobio bitku za autorska prava na Visokom sudu, a ova pravna institucija je presudila da njegov hit "Shape of You" iz 2017. godine nije plagijat.

Beogradski sindikat objavio novu pjesmu "Ljubav u inat"

​Beogradski sindikat je nakon pjesme "Moja sudbina" objavio novu koja nosi naziv "Ljubav u inat".

Marko Bošnjak za "Nezavisne": Glazba mi pomaže da razumijem sebe

Marko Bošnjak, mladić zavidnih vokalnih sposobnosti, na ovogodišnjem hrvatskom takmičenju "Dora", na kojem se bira predstavnik Hrvatske na "Evroviziji", predstavio se pjesmom "Moli za nas", a sada, više od mjesec dana nakon ove muzičke borbe održane u Opatiji, njegova pjesma dobila je i vizuelni prikaz.

Marija Mirković za "Nezavisne": Iz sigurne karijere krenula sam u nešto novo

Marija Mirković, umjetnica koja je talentom, notama i tekstovima više od decenije krasila popularni ženski bend "The Frajle", nedavno je odlučila da se okrene samostalnoj karijeri.

Počinje Pjesma Amerike - mogu li SAD do Eurosonga

Američka verzija Pjesme Evrovizije na koju se dugo čekalo - Pesma Amerike, počinje večeras. Za titulu najbolje pjesme Sjedinjenih Država boriće se 56 takmičara.

Božo Vrećo i Almas Smajlović predstavili numeru "Ne želim odustati"

Dva popularna bh. muzičara Božo Vrećo i Almas Smajlović spojili su svoje talente i glas u jedno i nedavno predstavili novu numeru pod nazivom "Ne želim odustati".

Nermin Puškar za "Nezavisne": Pjesma "Savršeno" poruka tolerancije i mira

Bh. kantautor Nermin Puškar nedavno je publici predstavio novu numeru pod nazivom "Savršeno". Savršena pjesma, kako su je opisali brojni poštovaoci Puškarovog rada putem društvenih mreža, nastala je u periodu kada muzičari nisu imali mogućnost da rade u punom smislu te riječi.

Najčitanije