Pjesma

Hakeri prekinuli emitovanje takmičenja za "Pjesmu Evrovizije"

TEL AVIV - Gledaoci takmičenja za "Pjesmu Evrovizije" u krugu od 1,2 kilometra oko mjesta održavanja manifestacije u Tel Avivu upozoreni su tokom prve polufinalne večeri da potraže sklonište od neizbježnog raketnog udara, javio je izraelski list "Harec".

Premijerno izvedena pjesma "Banjaluka"

Na Svečanoj akademiji povodom Dana grada Banjaluka, juče, izvedena je premijerno pjesma pod nazivom "Banjaluka".

Militanti prijete napadom tokom "Pjesme Evrovizije"

GAZA - Militanti u Gazi zaprijetili su da će izvršiti raketni napad tokom takmičenja za "Pjesmu Evrovizije" ukoliko Izrael odbije da postigne sporazum sa Palestincima u vezi sa uklanjanjem blokade oko Gaze, javio je izraelski "Kanal 20".

Pokušao ukrasti kombi, zapjevao Halida Bešlića kad je uhvaćen

ČAPLJINA - U srijedu, 6. marta, godine čapljinskoj policiji S.M. prijavio je da je izvršen pokušaj krađe vozila.

Poziv na konkurs "Vrijeme (bez) utopije. Mreža mladih pisaca"

Pozivaju se mladi autori između 18 i 28 godina iz Bosne i Hercegovine, koji imaju barem jedan objavljen rad u književnom časopisu ili antologiji, da pošalju kratku priču ili pjesmu maksimalne dužine do pet stranica na zadatu temu: „Vrijeme(bez) utopije“, uz kratku autobiografiju.

Pjesma "Afrika" se vratila kući

Pjesma "Afrika" američke rok grupe "Toto" vratila se svojoj afričkoj kući zahvaljujući zvučnoj instalaciji postavljenoj u pustinji Namib.

Dačić otpjevao Putinu dvije pjesme - Kaljinku i Rjabinušku

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani ručak u čast predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, na kojem je 100 zvanica.

Kako je nastala čuvena pjesma “Od Vardara pa do Triglava”

Povodom 29. novembra, nekadašnjeg Dana Republike u Jugoslaviji, presnosimo tekst “Jugopapira” o tome kako je nastala čuvena pjesma “Od Vardara pa do Triglava”, koji je napisan 1980. godine.

Banjalučki bend "Važno obavještenje" predstavio novi singl i video-spot

Banjalučki bend "Važno obavještenje" predstavio je novi singl i video-spot za pjesmu "Drugi ritam". Članovi benda ističu da ova ljubavna pjesma govori o parovima koji se mnogo vole, ali koji su zbog različitih karaktera često osuđeni na propast.

Beogradski sindikat: Rekli smo sve što nam je na srcu i u pameti

Beogradski sindikat zahvalio je svima koji su im iskazali podršku nakon izlaska pjesme "Dogodine u Prizrenu", a posebno sunarodnicima sa Kosova i Metohije.

Najčitanije