Pjesme

Nedeljko Terzić pobjednik konkursa "Pjesme Andrićgradu"

VIŠEGRAD - Pobjednik šestog konkursa "Pjesme Andrićgradu" je Nedeljko Terzić iz Sremske Mitrovice sa pjesmom "Žitije kamena", a tema ovogodišnjeg konkursa bila je "Priroda - životna tema".

Kinez "leti" iz Hrvatske: Pjevao ustaške pjesme

Deportaciju iz Hrvatske na tri mjeseca dobio je 44-godišnji Kinez Sze Yat Lung, poznat po tome što se predstavlja kao ustaša.

Apoteka na recept izdaje pjesme

ŠORPŠAJER - U malenom britanskom gradu Šorpšajeru pjesnikinja Debora Alma odlučila je otvoriti pjesničku apoteku, jer vjeruje da u slučaju duševnih problema nijedan lijek nije ni do koljena - pjesmi.

Pjesme koje su obilježile deceniju na izmaku

Kraj godine označava i kraj decenije koja će biti upamćena po revoluciji na muzičkoj sceni. Dosadašnji hitovi koji su dominirali listama popularne muzike bili su smješteni u svoje žanrove, a to su najčešće bili pop, rep i elektronska muzika.

Đaci nakon posjete logoru pjevali nacističke pjesme

BERLIN - Njemačka policija pokrenula je istragu protiv trojice 14-godišnjaka zbog podsticanja mržnje, nakon što su tinejdžeri navodno svirali antisemitske pjesme poslije posjete koncentracionom logoru "Buhenvald".

Pjesme postaju prošlost samo dan nakon objavljivanja

Muzička industrija u 2019. godini našla se na najvećoj prekretnici dosad, zbog čega su pop izvođači primorani da objavljuju nove pjesme i spotove jednom sedmično da bi ostali aktuelni kod publike.

"Pjesme Andrićgradu 2019": Najbolja pjesma Slavice Damnjanović

ANDRIĆGRAD - Prva nagrada "Krajputaš" na Petom konkursu "Pjesme Andrićgradu 2019" pripala je Slavici Damnjanović iz Bačke Topole za pjesmu "Vekovi pradedova".

Ovo su najtraženije pjesme na sahranama

Pjesma "My way" legendarnog Frenka Sinatre opet je najtraženija na sahranama u Velikoj Britaniji. S tog trona zbacila je pjesmu šarmantnog Eda Širana "Supermarket Flowers", prenosi Gardijan.

Pjesme koje su dobile drugu šansu

U muzici je ponekad potrebno pokušati ponovo. S ovim stavom se danas ne slaže veliki broj muzičara, koji su u modernoj eri prinuđeni da stvaraju pjesme koje moraju osvojiti publiku odmah i sada.

Poetski kabare premijerno u "Jazavcu"

BANJALUKA - Poetski kabare "Pjesme moje", novi komad Gradskog pozorišta "Jazavac", čiju režiju potpisuje mladi Marko Vukosav, biće premijerno izveden u ovom pozorištu u petak, s početkom u 20 časova.

Najčitanije