Pjesme

Hristina Mrša, novi pjesnički talenat grada na Vrbasu

BANJALUKA - Zbirka poezije "Pjesme" mlade pjesnikinje Hristine Mrše predstavljena je u ponedjeljak uveče u prepunoj Vijećnici Banskog dvora, promociju je, u saradnji sa ovom institucijom, organizovalo Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ", a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Banjalučka pjesnikinja Marija Aćimović: Moje pjesme su moji vječni potomci

BANJALUKA - Kad kažemo okean zamislimo dubine, beskraj, one raznolike nijanse plavetnila koje su tako tajne i umirujuće. Upravo naziv "Okeani" nosi zbirka poezije mlade djevojke i učenice trećeg razreda banjalučke Gimnazije Marije Aćimović, koja će doživjeti svoju zvaničnu promociju 8. septembra u Muzičkom paviljonu u parku "Petar Kočić".

Ivica Puljak se ponovo izvinio zbog pjevanja ustaških pjesama

SPLIT - Kandidat za gradonačelnika Splita iz stranke Centar Ivica Puljak izvinio se ponovo danas zbog pjevanja ustaških pjesama, poručio je da mu je žao zbog toga i istakao da je objavljivanje tog starog snimka zapravo pokušaj zastrašivanja i ucjene koje ih, kako je rekao, neće pokolebati u borbi za javni interes.

Nedeljko Terzić pobjednik konkursa "Pjesme Andrićgradu"

VIŠEGRAD - Pobjednik šestog konkursa "Pjesme Andrićgradu" je Nedeljko Terzić iz Sremske Mitrovice sa pjesmom "Žitije kamena", a tema ovogodišnjeg konkursa bila je "Priroda - životna tema".

Kinez "leti" iz Hrvatske: Pjevao ustaške pjesme

Deportaciju iz Hrvatske na tri mjeseca dobio je 44-godišnji Kinez Sze Yat Lung, poznat po tome što se predstavlja kao ustaša.

Apoteka na recept izdaje pjesme

ŠORPŠAJER - U malenom britanskom gradu Šorpšajeru pjesnikinja Debora Alma odlučila je otvoriti pjesničku apoteku, jer vjeruje da u slučaju duševnih problema nijedan lijek nije ni do koljena - pjesmi.

Pjesme koje su obilježile deceniju na izmaku

Kraj godine označava i kraj decenije koja će biti upamćena po revoluciji na muzičkoj sceni. Dosadašnji hitovi koji su dominirali listama popularne muzike bili su smješteni u svoje žanrove, a to su najčešće bili pop, rep i elektronska muzika.

Đaci nakon posjete logoru pjevali nacističke pjesme

BERLIN - Njemačka policija pokrenula je istragu protiv trojice 14-godišnjaka zbog podsticanja mržnje, nakon što su tinejdžeri navodno svirali antisemitske pjesme poslije posjete koncentracionom logoru "Buhenvald".

Pjesme postaju prošlost samo dan nakon objavljivanja

Muzička industrija u 2019. godini našla se na najvećoj prekretnici dosad, zbog čega su pop izvođači primorani da objavljuju nove pjesme i spotove jednom sedmično da bi ostali aktuelni kod publike.

"Pjesme Andrićgradu 2019": Najbolja pjesma Slavice Damnjanović

ANDRIĆGRAD - Prva nagrada "Krajputaš" na Petom konkursu "Pjesme Andrićgradu 2019" pripala je Slavici Damnjanović iz Bačke Topole za pjesmu "Vekovi pradedova".

Najčitanije