Pjongjang

Pjongjang ispalio dva projektila

SEUL - Sjeverna Koreja ispalila je dva projektila kratkog dometa blizu grada Vonsan na istoku zemlje, saopšteno je iz Zajedničke komande oružanih snaga u Seulu.

Pjongjang razmatra suspenziju pregovora sa Vašingtonom

PJONGJANG - Sjeverna Koreja razmatra suspenziju pregovora sa SAD i preispitaće zabranu raketnih i nuklearnih testova ukoliko Vašington ne učini neke ustupke, rekla je zamjenik ministra spoljnih poslova Sjeverne Koreje Čoe Son Hui.

Pjongjang priprema lansiranje projektila?

VAŠINGTON - Satelitski snimci postrojenja Sanumadong nedaleko od Pjongjanga pokazuju da postoji mogućnost da se Sjeverna Koreja priprema za lansiranje projektila ili satelita, javila je američka medijska kuća "NPR".

Pogledajte kako je Kim dočekan u Pjongjangu nakon samita s Trampom

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje se iz Vijetnama vratio u Pjongjang kao heroj nakon samita sa predsjednikom SAD Donaldom, Trampom koji je završen neuspješno, piše "Biznis insajder".

Pjongjang optužuje Vašington da priprema rat

PJONGJANG - Sjeverna Koreja optužila je Ameriku za "pripremu kriminalne zavjere za pokretanje rata protiv Pjongjanga", nekoliko dana nakon što je otkazana posjeta američkog državnog sekretara Majka Pompea toj zemlji.

SAD: Pjongjang krijumčari naftu iznad dozvoljene kvote

NJUJORK - SAD su optužile Sjevernu Koreju da krijumčari proizvode od rafinisane nafte iznad kvote od 500.000 barela godišnje, koliko je dozvoljeno sankcijama UN.

Stejt department: Pjongjang koristio hemijsko oružje

VAŠINGTON - Američki Stejt department je danas saopštio da su SAD utvrdile da je Pjongjang koristio hemijsko oružje, očigledno pri tom ukazujući na ubistvo polubrata sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una koji je ubijen prošle godine.

Urednica časopisa "Jezik" i profesor hrvatskog: Kaže se Pjongjang, a ne Pjončang

Voditelj katedre za savremeni hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu u Osijeku i urednik časopisa "Jezik" Sanda Ham, veliku pažnju javnosti u Hrvatskoj, ali i regionu izazvala je svojom tvrdnjom da se ne kaže Pjongčang nego Pjongjang.

Rusija osvojila bronzu u karlingu u miksu

Ruski takmičari osvojili su danas bronzanu medalju u karlingu u miksu, pošto su pobijedili Norvešku sa 8:4.

Dame zbog kojih će se topiti snijeg i led u Južnoj Koreji

Počele su zimske olimpijske igre u Pjongčangu u Južnoj Koreji.

Najčitanije