Plan

Pojavila se optužnica - planirao da ubije Trampa 2020.

NJUJORK - Protiv muškarca iz Njujorka podignuta je optužnica jer je prijetio da će ubiti bivišeg predsjednika SAD Donalda Trampa, pokazali su sudski dokumenti.

Ekstremne grupe locirane u četiri krajiška grada

CAZIN, BIHAĆ - Pored specifične i izuzetno nasilne ratne istorije, Krajina je poznata i po prisutnosti nekoliko radikalnih vjerskih grupa. To uključuje ekstremne vjerske zajednice u Bužimu, Velikoj Kladuši, Cazinu i Bihaću.

Dejton sličan Kutiljerovom planu koji je Izetbegović odbio

BANJALUKA, SARAJEVO - Dejtonska struktura BiH najsličnija je Kutiljerovom planu iz februara 1992. godine, koji je Alija Izetbegović, predratni predsjednik BiH, odbio jer je od nekih međunarodnih faktora dobio obećanje da će Bošnjaci dobiti rješenje koje će biti povoljnije za njih.

Plan da što više roda slijeće u Banjaluku

BANJALUKA - Prirodni priraštaj u Banjaluci je negativan te je, u skladu s tim, grad počeo sa pripremama aktivnosti na formiranju radnog tijela, odnosno tima koji će biti zadužen za kreiranje strategije demografskog razvoja grada, potvrdili su za "Nezavisne" iz Gradske uprave Banjaluka.

Fondacija "Plan B" pomaže ugroženim muzičarima

U Beogradu je nedavno osnovana Fondacija "Plan B" pod sloganom "Zajedno" u cilju pomoći muzičarima iz Srbije i regiona bivše Jugoslavije koji su se sticajem okolnosti našli u veoma teškim životnim situacijama za vrijeme pandemije virusa korona. Idejni pokretač i osnivač Fondacije je rok gitarista i kompozitor Zoran Konević, koji živi i radi u Kanadi, a okupio je veliki broj značajnih muzičara sa ovih prostora složnih oko istog cilja.

Izmjene regulacionih planova na uvidu građanima

Odjeljenje za prostorno uređenje pozvalo je građane da dostave prijedloge i sugestije na planska rješenja na odluke o izmjeni dijelova regulacionih planova nekih naselja koji su usvojeni na proteklim zasjedanjima Skupštine grada.

Regulacioni planovi i na siti lajtovima

Informacije o regulacionim planovima dostupne su i na siti lajtovima u gradu, kako bi ih vidio što veći broj građana i uključio se u proces izrade ili izmjene ovih planskih rješenja, naveli su iz Gradske uprave.

Nova odluka u vezi s regulacionim planovima: Javne rasprave poslije radnog vremena

BANJALUKA - U cilju veće transparentnosti i uključenosti građana, gradonačelnik Draško Stanivuković donio je odluku da se javne rasprave u procesu izrade i izmjene regulacionih planova organizuju poslije 16 časova, kako bi svi zainteresovani imali priliku da prisustvuju tim raspravama.

Ambiciozan plan EU: Sva vozila bez štetnih gasova do 2035. godine

Evropska komisija je predložila da svi novi automobili i kombiji budu bez štetnih gasova do 2035. godine i do tada bi trebalo postepeno ukinuti prodaju vozila s pogonom na dizel ili benzin.

U novu školsku godinu sa novim predmetima

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Digitalni svijet za učenike drugog razreda, dva časa istorije za učenike šestog razreda, te predmet poznavanje prirode i društva umjesto dosadašnja dva predmeta priroda i društvo za učenike petih razreda samo su neke od novina koje očekuju đake osnovnih škola od septembra.

Najčitanije