Planina

Od Hrvatske se čeka odgovor o sječi šume na planini Plješevici

BIHAĆ - Radnici preduzeća "Hrvatske šume" nastavili su proteklih dana sječu šume na planini Plješevici, na samoj graničnoj liniji s Bosnom i Hercegovinom, a o ovome problemu nadležne državne institucije upoznao je i premijer USK Mustafa Ružnić.

Planine na istoku Anadolije okićene carskom krunicom

Planine istočne i jugoistočne Anadolije u ovo doba godine su posebno lijepe zbog cvjetanja carske krunice, biljke koju lokalno stanovništvo naziva izvrnutim tulipanima, uplakanom nevjestom i tužnim cvijetom.

Skijaš pao i zadobio teške povrede

SARAJEVO - Na Ravnoj planini u blizini Sarajeva danas se dogodila nesreća.

Živi sama na vrhu planine, češće viđa medvjede nego ljude

Šezdesetpetogodišnja Radica Brkušanin već godinama živi potpuno sama na vrhu Čemerna, planine kod Kraljeva, na 1.550 metara nadmorske visine.

Poginula dva planinara

VELINGTON - Dva Australijanca poginula su tokom planinarenja nedaleko od Kvinstauna na novozelandskom Južnom Ostrvu, saopštila je danas policija.

Na Staroj planini požar zahvatio 10 hektara, nema povrijeđenih

BEOGRAD - Na području opštine Gadžin Han kod Donjeg Dušnika, na Staroj planini, došlo je do požara u kojem gori lišće kroz hrastovu i bagremovu šumu, na površini od oko 10 hektara, rečeno je večeras Tanjugu u MUP-u Srbije.

Iljušin 76 počeo da gasi požar na Staroj planini

BEOGRAD - Avion Ministarstva za vanredne situacije Rusije iljušin 76 počeo je danas da gasi požara u nepristupačnim predjelima Stare planine u Srbiji, izjavio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

Zaustavljeno širenje požara na Staroj planini

TRGOVIŠTE - Širenje požara na Staroj planini je zaustavljeno, trenutno se kod lokaliteta Arbinje samo dežura, dok stanovništvo i naselja nisu ugroženi.

Požar na Staroj planini gasiće i ruski Iljušin

BEOGRAD - Srbija je zatražila pomoć Rusije u gašenju požara na Staroj planini, u kojem za sada nisu ugroženi ljudski životi i imovina, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić i dodao da se očekuje da će ruski avion "Iljušin 76" stići u Srbiju narednih dana.

Požari na jugu Srbije, angažovano više od 200 vatrogasaca

Dok vatrogasci pokušavaju da se izbore sa požarom na Staroj planini koji bukti od nedjelje, na jugu Srbije buknula su još dva požara - u Trgovištu i kod Prokuplja, prenio je RTS. U akciji gašenja angažovane je više od 200 vatrogasaca. Mještani nisu ugroženi.

Najčitanije