Planina

Planina na kojoj raste runolist, Osječenica sve popularnija destinacija

Osječenica je jedna od najljepših domaćih planina, udaljena desetak kilometara od Bosanskog Petrovca, s kamenitim vrhom koji izgleda kao da ga je neko odsjekao nožem, po čemu je i dobila naziv.

Na Staroj planini nestao skijaš

KNJAŽEVAC - Mladi, 22.godišnji skijaš, nestao je danas po podne na Staroj planini.

Uz vaučere moguć odmor na četiri planine

BANJALUKA - Sa dolaskom hladnijeg vremena, sve više građana Srpske interesuje se za odmor na planinama, potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma RS, odakle dodaju da se turistički vaučeri mogu iskoristiti na četiri planine.

Mulež - bajkovita planina iznad kanjona Sane

SANSKI MOST - Zbog pandemije virusa korona i brojnih restriktivnih mjera s kojima se suočavamo posljednjih mjeseci, kod građana je oživjelo interesovanje za boravak u prirodi.

Misteriozne kugle kraj Zborišta privlače strance, vlasti ravnodušne

VELIKA KLADUŠA - Za neobične kamene kugle, gotovo savršenog oblika, koje se mogu pronaći na širem lokalitetu velikokladuškog sela Zborište, na obroncima planine Grljevac, niti jedna institucija vlasti u proteklom periodu nije pokazala interesovanje.

Livanjski divlji konji turistička atrakcija Bosne i Hercegovine

Video stotina divljih konja kako uživaju u slobodi u prirodi objavljen je na Jutjub kanalu "Rio priče sa putovanja" s naslovom "Divlji konji u Livnu - da li je ovo najveća turistička atrakcija Bosne i Hercegovine"?

Planinarski dom na planini Mulež stavljen pod krov

SANSKI MOST- Planinarski dom na planini Mulež, dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, stavljen je proteklog vikenda pod krov, a u Sportsko planinarskom društvu „Mulež“ , koje je realizator ovog projekta, ističu kako je njegova realizacija nastavljena i u teškim okolnostima uslijed pandemije virusa korona.

Spasen povrijeđeni paraglajderista na Rtnju

Uspješna akcija spasavanja povrijeđenog paraglajderiste koji se oko podne srušio na planini Rtanj.

Tramp želi da se njegova glava ukleše u planini Rašmor

Administracija Bijele kuće kontaktirala je guvernerku Južne Dakote Kristi Noem razgovarajući o mogućnosti dodavanja lika Donalda Trampa na Maunt Rašmor - spomenika isklesanog u stijeni na kojem se nalaze likovi četiri američka predsjednika: Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona, Abrahama Linkolna i Teodora Ruzvelta, prenosi RTS.

Koncert "Mora i oblaka" na 2.000 metara planine Huašan

Muzičari, glumci, plesači i brojni umjetnici širom planete pokušavaju na različite kreativne načine da ostanu u konaktu sa publikom, ali pandemija koronavirusa im u tome ne pomaže. Simfonijski orkestar kineskog grada Sijana obilježio je početak nove povratničke sezone. U subotu su koncert izveli na jednoj od pet kineskih svetih planina, Huašanu, u jugozapadnoj provinciji Šansi.

Najčitanije