Planina

Livanjski divlji konji turistička atrakcija Bosne i Hercegovine

Video stotina divljih konja kako uživaju u slobodi u prirodi objavljen je na Jutjub kanalu "Rio priče sa putovanja" s naslovom "Divlji konji u Livnu - da li je ovo najveća turistička atrakcija Bosne i Hercegovine"?

Planinarski dom na planini Mulež stavljen pod krov

SANSKI MOST- Planinarski dom na planini Mulež, dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, stavljen je proteklog vikenda pod krov, a u Sportsko planinarskom društvu „Mulež“ , koje je realizator ovog projekta, ističu kako je njegova realizacija nastavljena i u teškim okolnostima uslijed pandemije virusa korona.

Spasen povrijeđeni paraglajderista na Rtnju

Uspješna akcija spasavanja povrijeđenog paraglajderiste koji se oko podne srušio na planini Rtanj.

Tramp želi da se njegova glava ukleše u planini Rašmor

Administracija Bijele kuće kontaktirala je guvernerku Južne Dakote Kristi Noem razgovarajući o mogućnosti dodavanja lika Donalda Trampa na Maunt Rašmor - spomenika isklesanog u stijeni na kojem se nalaze likovi četiri američka predsjednika: Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona, Abrahama Linkolna i Teodora Ruzvelta, prenosi RTS.

Koncert "Mora i oblaka" na 2.000 metara planine Huašan

Muzičari, glumci, plesači i brojni umjetnici širom planete pokušavaju na različite kreativne načine da ostanu u konaktu sa publikom, ali pandemija koronavirusa im u tome ne pomaže. Simfonijski orkestar kineskog grada Sijana obilježio je početak nove povratničke sezone. U subotu su koncert izveli na jednoj od pet kineskih svetih planina, Huašanu, u jugozapadnoj provinciji Šansi.

Od Hrvatske se čeka odgovor o sječi šume na planini Plješevici

BIHAĆ - Radnici preduzeća "Hrvatske šume" nastavili su proteklih dana sječu šume na planini Plješevici, na samoj graničnoj liniji s Bosnom i Hercegovinom, a o ovome problemu nadležne državne institucije upoznao je i premijer USK Mustafa Ružnić.

Planine na istoku Anadolije okićene carskom krunicom

Planine istočne i jugoistočne Anadolije u ovo doba godine su posebno lijepe zbog cvjetanja carske krunice, biljke koju lokalno stanovništvo naziva izvrnutim tulipanima, uplakanom nevjestom i tužnim cvijetom.

Skijaš pao i zadobio teške povrede

SARAJEVO - Na Ravnoj planini u blizini Sarajeva danas se dogodila nesreća.

Živi sama na vrhu planine, češće viđa medvjede nego ljude

Šezdesetpetogodišnja Radica Brkušanin već godinama živi potpuno sama na vrhu Čemerna, planine kod Kraljeva, na 1.550 metara nadmorske visine.

Poginula dva planinara

VELINGTON - Dva Australijanca poginula su tokom planinarenja nedaleko od Kvinstauna na novozelandskom Južnom Ostrvu, saopštila je danas policija.

Najčitanije