Planine

Slane planine Egipta nova turistička atrakcija

Fotografije ljudi koji uživaju u snježnim predjelima i spuštaju se niz ledene planine nisu neobične, ali one koje prikazuju takve prizore u Egiptu za kratko su postale veoma popularne na društvenim mrežama.

Očaravajuće planine duginih boja

Potrebno je da se priroda samo malo poigra s bojama i da se pred očima prikažu nestvarno lijepi prizori.

Italijani i Turci okupirali banje i planine u Srpskoj

BANJALUKA - Prirodne ljepote Republike Srpske iz godine u godinu privlače sve više stranih turista među kojima je u prvom kvartalu ove godine, osim gostiju iz regiona, najviše bilo Italijana i Turaka koji su okupirali domaće banje, planine, eko i etno centre.

Oprezno sa bebama na planini

Zajednički odmor na planini umjerene nadmorske visine može biti savršen doživljaj za sve članove porodice, ali je jako bitno da roditelji obrate pažnju na nekoliko važnih činjenica. Djeca do dvije godine ne bi trebalo da idu na planine više od 1.500 metara jer njihov organizam nije u stanju prilagoditi se drugačijim klimatskim uslovima. Planine iznad 3.000 metara nadmorske visine mogu zbog niskog vazdušnog pritiska, odnosno razrijeđenog vazduha, kod mlađe djece izazvati ozbiljnije zdravstvene probleme.

Zimske ljepotice pripremile iznenađenja za turiste

SARAJEVO - Na planinama u BiH dočekuju spremni zimsku sezonu, te su na većini njih za posjetioce spremili i niz noviteta, te bogat muzički program, među kojima je jedan od najbogatijih programa na Jahorini.

Na planinama u BiH večeras moguć slab snijeg

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u planinama je u večernjim časovima moguć i slab snijeg.

Skijaši okupirali zimske ljepotice, hotelski kapaciteti puni

SARAJEVO, PRIJEDOR, TRAVNIK - Planine u Bosni i Hercegovini prepune su turista, i domaćih i stranih, pa je gotovo nemoguće pronaći smještaj.

Ništa od autobuskih linija do domaćih zimovališta: Do planina samo autima

BANJALUKA - U jeku zimske sezone nijedan autoprevoznik u Republici Srpskoj nema redovnu liniju za skijališta i hotele na nekoj od planina, na šta su se već požalili pojedini putnici i turisti koji nisu planirali autima ići na zimovanje.

Razgrabljen planinski smještaj za Novu godinu

BANJALUKA, KUPRES - Rezervacije smještaja u ski-centrima u BiH već su planule za doček Nove godine, kako tvrde iz hotela i apartmana, a kod nekih su razgrabljene još ljetos.

Najčitanije