Plastenik

Pronađeni staklenici i vrt u kojima je uzgajano povrće za Hitlera

Ostaci vrta i staklenika koji je vođa nacista Adolf Hitler koristio za uzgoj voća i povrća otkriveni su u nekadašnjem glavnom štabu Istočnog Fronta.

Prijedor izdvaja za plastenike više od 60.000 KM

PRIJEDOR - Grad Prijedor izdvojiće više od 60.000 KM za nabavku, isporuku i montažu plastenika sa sistemom za navodnjavanje u okviru programa podsticaja za poljoprivredu iz budžeta grada.

Dodijeljena 34 plastenika vrijedna 66.528 KM

ISTOČNO SARAJEVO - Predstavnici opštine Istočno Novo Sarajevo potpisali su danas ugovore o dodjeli 34 plastenika poljoprivrednicima sa prostora ove lokalne zajednice, čija je ukupna vrijednost 66.528 KM.

Kašnjenje isplate podsticaja u USK smanjilo obim plasteničke proizvodnje

BIHAĆ - Promjena politike poticaja, kašnjenje s isplatama i drugi problemi, doveli su do smanjenja obima plasteničke proizvodnje u Unsko-sanskom kantonu, a proizvođači koji se bave tom vrstom poljoprivredne djelatnosti susreću se sa sve većim problemima.

Povrtari u Modriči dobili 20 plastenika

MODRIČA - U Modriči su danas uručeni ugovori o dodjeli plastenika ukupne površine 2.000 metara kvadratnih sa pratećom opremom za 20 povrtara sa područja ove opštine.

Proizvodnja zdrave hrane u vlastitim plastenicima

BIJELJINA - Rudnik i termoelektrana /RiTE/ Ugljevik u vlastitih pet plastenika proizvodi povrće koje se koristi za ishranu radnika.

Učenik postao veliki proizvođač povrća

SANSKI MOST - Uz redovne školske obaveze, srednjoškolac Benjamin Crljenković (18) iz Sanskog Mosta bavi se plasteničkom proizvodnjom i u proteklih nekoliko godina uspio je postati jedan od većih proizvođača na ovom području.

Najčitanije