Plata

U BiH prosječna plata u septembru 877 KM

SARAJEVO - Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u septembru iznosila je 877 KM i nominalno je viša za 3,9 odsto u odnosu na septembar prošle godine, te viša za 1,7 odsto u odnosu na decembar 2017.

Plata od skoro pola miliona KM isplaćena u Banjaluci

SARAJEVO, BANJALUKA - I dok je prosječna plata u BiH 888 KM, najviše pojedinačno mjesečno primanje u ovoj godini koje je u BiH nekom isplaćeno po osnovu radnog odnosa iznosi 466.783 KM, a isplaćeno je u Banjaluci u oblasti finansijskog poslovanja, potvrdili su za "Nezavisne" u Poreskoj upravi RS.

Nijemci ponovo povećali minimalac

BERLIN - Njemačka vlada usvojila je odluku o povećanju minimalne zarade za 35 centi na 9,19 evra po satu od početka naredne godine, a od 2020. godine na 9,35 evra.

Slovenci u prosjeku primaju 1.082 evra

Prosječna mjesečna neto plata u Sloveniji iznosila je u avgustu 1.082,88 evra, a bruto zarada 1.669,51 evro, objavio je slovenački statistički zavod.

Dvije prosječne plate potrebne za spajanje kraja s krajem

​BANJALUKA - Sindikalna potrošačka korpa za četvoročlanu porodicu u RS u septembru je koštala 1.876,82 KM, a prosječna isplaćena neto plata u iznosu od 881 KM pokrivala ju je svega 46,94 odsto.

Koliko svjetski lideri zarađuju u odnosu na građane svojih zemalja?

Internet-berza poslova "adzuna.de" upoređivala je razliku u plati vodećih političara i prosječnih građana u 45 zemalja svijeta i na osnovu toga napravila rang-listu koja pokazuje da je razlika najmanja u komunističkim zemljama Kini i Vijetnamu.

Veće plate u interesu i radnika i poslodavaca

BANJALUKA - Republika Srpska je do sada realizovala 75 odsto mjera koje je Vlada RS definisala s poslovnom zajednicom u Memorandumu o zajedničkim politikama, dok bi preostale obaveze trebalo da budu završene do kraja godine, te bi za dodatno unapređenje privrede trebalo nastaviti s njenim rasterećenjem i usmjeravanjem tih nakupljenih sredstava na plate radnika.

Prosječna plata u RS pokriva 45 odsto potrošačke korpe

BANJALUKA - Sindikalna potrošačka korpa za četvoročlanu porodicu u Republici Srpskoj u avgustu koštala je 1.869 KM, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Avgustovska neto plata 852 KM

BANJALUKA - Prosječna neto plata isplaćena u avgustu u Republici Srpskoj iznosila je 852 KM i realno je veća za 0,4 odsto u odnosu na julsku, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku Jasmin Komić.

Sindikat traži povećanje plata policijskim službenicima u RS

BANJALUKA - Sindikat radnika unutrašnjih poslova Srpske donio je odluku o potpisivanju peticije članova ovog sindikata i pripadnika MUP-a sa zahtjevom za povećanje plate policijskim službenicima po osnovu prirode posla i otežanih uslova rada, te utvrđivanja drugačije osnovice za obračun visine penzija na osnovu plata u petogodišnjem periodu.

Najčitanije