Plata

Mediji: Partizan udvostručio dug, na plate odlazi 9,2 miliona evra

Dug Fudbalskog kluba Partizan za pet godina pod aktuelnom upravom i više je nego udvostručen, piše Sportski žurnal.

Plata 16.150 evra mjesečno da ne radi ništa

PARIZ - Izvršni direktor kome je kompanija "Lafarž Holcim" plaćala oko 16.150 evra mjesečno "da ne radi ništa" tužio je poslodavca tražeći otkaz ugovora o radu, uz otpremninu veću od dva miliona dolara.

Prosječna plata u RS u junu 958 KM

BANJALUKA - Prosječna mjesečna plata nakon oporezivanja u Republici Srpskoj isplaćena u junu iznosila je 958 KM, dok je prosječna mjesečna bruto plata iznosila 1.489 KM, podaci su Zavoda za statistiku.

Prosječna plata u maju 940 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u maju iznosila je 940 KM i nominalno je niža za 1,2 odsto u odnosu na decembar prošle godine, te viša za 1,4 odsto u odnosu na maj prošle godine.

"Ryanair" priprema 3.500 otkaza

Avio kompanija "Ryanair"planira da ukine oko 3.500 radnih mjesta ukoliko sa zaposlenima ne bude dogovora o smanjenju plata, izjavio je danas direktor kompanije Majk O’Liri.

Generalni direktor Nissana se odriče polovine plate

Generalni direktor kompanije Nissan, Makoto Ućida, rekao je danas akcionarima da se odriče polovine plate pošto je japanski proizvođač automobila potonuo u crveno usljed pada prodaje i zatvaranja fabrika u Španiji i Indoneziji.

Smanjena prosječna plata u BiH

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenome u BiH za april 2020. godine iznosila je 942 KM, što pokazuje nominalan pad za 0,9 odsto u odnosu na decembar 2019. godine.

Sudije i tužioci na korak do debljih novčanika

SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Doma naroda BiH nakon iste komisije u Predstavničkom domu, podržala je izmjene Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, tako da je gotovo izvjesno da će sudije i tužioci na nivou BiH nakon nekoliko pokušaja, kao i ostali funkcioneri, imati pravo na topli obrok, prevoz te naknadu za odvojen život.

Prosječna neto plata u Srbiji oko 507 evra

BEOGRAD - U Srbiji je u martu prosječna plata bez poreza i doprinosa /neto/ iznosila 59.681 dinar /oko 507 evra/, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Najveća plata od 181.942 KM isplaćena u Sarajevu

SARAJEVO, BANJALUKA - Najveća isplaćena plata u Federaciji BiH ove godine isplaćena je u Sarajevu u oblasti bankarstva za mart, a ona je iznosila čak 181.842,35 KM u neto iznosu, dok je u Republici Srpskoj najveća ostvarena zarada iznosila 33.524 KM, a zarađena je u Banjaluci u oblasti finansijskog poslovanja, podaci su poreskih uprava.

Najčitanije