Plata

Dodik: Povećanje plata i penzija ublažilo udar inflacije

Povećanje plata i penzija ublažilo je udar inflacije, napisao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH na Twitteru.

Minimalac u Srpskoj veći nego kod Bugara sa duplo jačim BDP, izbori razlog za novo povećanje

BANJALUKA - Suprotno svim ekonomskim zakonima, Ekonomsko-socijalni savjet Republike Srpske sutra će razmatrati još jedno povećanje minimalne plate i pored činjenice da je u ovom trenutku bruto minimalna plata u Republici Srpskoj veća nego u Bugarskoj, Srbiji, Federaciji BiH, Makedoniji i Albaniji.

Sirne plate idealne za gastronomska ljetna druženja

Druženje uz dobru trpezu ne bi bilo potpuno bez malo sira na tanjiru. Često se kaže da se sir slaže uz baš svako jelo ili namirnicu.

120.000 radnika hrani 150.000 budžetlija

BANJALUKA - Socijalni partneri ponovo će za isti sto na temu najniže plate u Republici Srpskoj, ali još jednom sa suprotstavljenim stavovima.

Dodatnih 500 KM političarima prst u oko svakom građaninu

SARAJEVO - To što je Predstavnički dom Parlamenta BiH usvojio budžet koji podrazumijeva i povećanje plate parlamentarcima, te ministrima Savjeta ministara BiH i članovima Predsjedništva BiH, i to za oko 500 maraka, predstavlja prst u oko svakom građaninu i radniku.

Vlada RS predložila povećanje plata za 100 KM u javnom sektoru

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva RS, kao Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim službama RS, po hitnom postupku, kojim je predviđeno da se platni koeficijenti uvećavaju u određenom procentu, tako da svi zaposleni u ovim oblastima dobiju povećanje plate od 100 KM.

Poslodavci pisali Viškoviću: Tražiće ocjenu ustavnosti zbog minimalne plate

BANJALUKA - Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske poslala je pismo Radovanu Viškoviću, predsjedniku Vlade RS, u kojem je, između ostalog, navela da će tražiti ocjenu ustavnosti zbog povećanja minimalne plate na 650 KM.

Dodik: Povećanje plata i penzija će pomoći socijalno ugroženom stanovništvu

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će najavljeno povećanje plata i penzija za 10 odsto za maj pomoći socijalno ugroženom stanovništvu u Republici Srpskoj i da se svakodnevo radi na tome da se pomogne raznim mjerama.

Vlada RS se hvali skokom prihoda, ruku zavlači u džepove privrednika

BANJALUKA - Iznenadno povećanje minimalca u Srpskoj sa 590 na 650 maraka kontradiktoran je potez Vlade Srpske, koja se, s jedne strane, hvali odličnim punjenjem budžeta, a sa druge, umjesto da dodatno rastereti privredu i tako utiče na rast primanja, zavlači ruku u džepove privrednika.

Mišić: Slijedi još jedno povećanje minimalca

​BANJALUKA - Ranka Mišić, predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, izjavila je da povećanje minimalca u Srpskoj, a koji je danas utvrđen u iznosu od 650 maraka, nije dovoljno.

Minimalac u Srpskoj od 1. juna 650 KM

BANJALUKA - Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite izašlo je sa prijedlogom minimalne plate u Republici Srpskoj i mi smo utvrdili da od 1. juna minimalna plata iznosi 650 KM, rekla je nakon sjednice Vlade Srpske Zora Vidović, ministar finansija.

Standard bh. građana sve lošiji: Troškovi života skočili 410, a plate tek 74 KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Za godinu dana sindikalna potrošačka korpa poskupjela je za 410 KM, pokazuje računica Saveza samostalnih sindikata BiH, dok je plata, prema posljednjim dostupnim podacima, povećana za svega 74 marke.

Najveća plata u Crnoj Gori u martu iznosila više od 100.000 evra

Najveća bruto zarada u martu u Crnoj Gori iznosila je 115.250 evra, a isplaćena je u sektoru kompjuterskog programiranja, podaci su Uprave prihoda i carina.

Trivić: Prosvjeti veće plate za 10 odsto

BANJALUKA - Plate zaposlenih u oblastima obrazovanja i kulture biće povećane 10 odsto, u skladu sa najavama Vlade Srpske, izjavila je danas ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić i dodala da bi to trebalo da niveliše inflaciju s kojom se radnici suočavaju.

Prosječna plata za mart 1.091 KM

Prosječna martovska neto plata u Republici Srpskoj bila je 1.091 KM i u odnosu na februar nominalno ostala na istom nivou, a realno je manja za 2,5 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Najčitanije