Plata

Medicinari u USK poniženi predloženim povećanjem plata od 35 KM

BIHAĆ - Nezavisni strukovni sindikat zaposlenih u zdravstvu Unsko-sanskog kantona ocijenio je neprihvatljivim i ponižavajućim prijedlog Vlade USK da im se koeficijent za obračun ličnih dohodaka poveća za 0,1 posto.

Majski prosjek plate u BiH 926 KM

SARAJEVO - Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u maju iznosila je 926 KM i nominalno je viša za 5,1 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te veća za 2,2 odsto u odnosu na decembar lani.

Prosječna plata u Banjaluci lani iznosila 981 KM

BANJALUKA - Prosječna neto plata zaposlenih na području grada Banjaluke u 2018. godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, iznosila je 981 KM i veća je za 23 KM u odnosu na 2017. kada je iznosila 958 KM, navedeno je u informaciji o stanju u privredi i zapošljavanju u Banjaluci.

Broj nedostajućih podataka o plati smanjen za 48.000

BIJELJINA - Dobrim odzivom poslodavaca i njihovom saradnjom sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Repubike Srpske broj nedostajućih podataka o plati smanjen je za gotovo 48.000, saopšteno je iz ovog fonda.

Aromatična palenta

Aromatična palenta je idealan izbor. Jednostavno i lagano jelo.

Produktivnost rasla mnogo brže od plate

BANJALUKA - Radnici u Republici Srpskoj u posljednjih nekoliko godina podigli su svoju produktivnost, ali ne i plate, koje su rasle na zanemarivom nivou, pokazuje analiza tržišta rada u 2019, predstavljena prije nekoliko dana u Banjaluci.

Dodik: Izetbegović rizikuje da BiH ne postoji

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da se u BiH mora prihvatiti Republika Srpska, sa svim njenim ustavnim pravima, ili neće biti ni BiH.

Plata od 1.000 KM moguća početkom 2020.

BANJALUKA - Prosječna plata u Republici Srpskoj je za godinu dana porasla 56 maraka i u maju ove godine prešla prag od 900 maraka. Naime, sa 847 KM, koliko se u ovom dijelu zemlje isplaćivalo u maju 2018. godine, ona je u petom mjesecu ove godine iznosila 903 KM.

Višković: Vlada spremna da se zbog regresa odrekne 60 miliona KM

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada bila više nego jasna u prijedlogu opšteg kolektivnog ugovora i napravila veliki iskorak, ponudivši da regres na nivou najniže plate u iznosu od 450 KM bude neoporeziv.

Hrvatska firma plaća 3.000 evra, ali nema radnika

ZAGREB - U hrvatskoj firmi 170 radnika ima "njemačke" plate do 3.000 evra uz beneficirani radni staž, ali ni to ne privlači dovoljno mladih.

Najčitanije