Plata

Radnicima plata u četiri dijela, šest godina bez doprinosa

BANJALUKA - Sindikalna organizacija Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Banjaluka juče je u svojim prostorijama organizovala štrajk upozorenja.

Plenković: Hrvatska prebrodila kovid krizu, plate u porastu

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković prokomentisao je danas statističke podatke prema kojima je prosječna mjesečna plata u Hrvatskoj porasla sa 5.642 kune (1.670 evra), kolika je bila na početku mandata Vlade, na 7.333 kuna (2.165 evra), ocijenivši da je Hrvatska "prebrodila kovid krizu".

Prosječna novembarska plata u BiH 1.023 KM

SARAJEVO - Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u novembru prošle godine iznosila je 1.023 KM i nominalno je viša za 3,6 odsto u odnosu na decembar 2020. godine, te viša za 5,9 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Prosječna neto plata u novembru u FBiH 1.022 KM

SARAJEVO - Prosječna isplaćena neto plata u novembru 2021. godine u Federaciji BiH iznosila je 1.022 KM i nominalno je viša za 2,3 odsto, a realno za 1,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec, podaci su federalnog Zavoda za statistiku.

"Bijeli mantili" bez plate zbog politike

BIHAĆ - Isplata decembarskih plata za 2.000 zdravstvenih radnika u Unsko-sanskom kantonu dovedena je u pitanje usljed nestabilne i kompleksne političke situacije i činjenice da ne postoji jasno profilisana parlamentarna većina u Skupštini USK.

U FBiH najniža plata ubuduće 543 KM

SARAJEVO - Najniža plata u 2022. godini u Federaciji BiH utvrđena je na neto iznos od 543 KM, odlučila je danas entitetska Vlada.

Trivić: Nije problem minimalna plata, već njeno uvećanje za minuli rad

Saša Trivić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, kaže da najniža plata od 590 KM nije problem, već da je problem Zakon o radu na osnovu kojeg će ta najniža plata nekada biti i 650 KM.

Od Nove godine minimalna plata u Crnoj Gori 450 evra

PODGORICA - Skupština Crne Gore usvojila je izmjene i dopune Zakona o radu, prema kojem će minimalna zarada u toj zemlji biti 450 evra od januara 2022. godine.

Propali pregovori, državni službenici najavljuju paralizu Kantona Sarajevo

SARAJEVO - U zgradi Vlade Kantona Sarajevo 21. decembra je bez dogovora okončana četvrta runda pregovora između Vlade KS i Koordinacije šest reprezentativnih sindikata radnika koji primaju platu iz budžeta KS, a vezano za povećanje osnovice za obračun plata, saopšteno je danas iz sindikata, prenose federalni mediji.

Prosečna neto plata u Sloveniji u oktobru 1.218 evra

Prosječna bruto plata u Sloveniji iznosila je u oktobru 1.886 evra, dok je neto zarada zaposlenih u Sloveniji u prosjeku iznosila 1.218 evra u navedenom mjesecu, prema današnjim podacima Zavoda za statistiku.

Najčitanije