Plata

Povećana prosječna plata u BiH

SARAJEVO - Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru 2018. godine iznosila je 906 KM i nominalno je viša za 5,1 odsto u odnosu na decembar 2017. godine, te viša za 0,8 odsto u odnosu na novembar 2018. godine.

Sindikat u Kantonu Sarajevo ima odgovor ako ne bude isplaćena plata

SARAJEVO - Sindikati obrazovanja i zdravstva u Kantonu Sarajevo kažu da imaju odgovor ukoliko im ne budu isplaćene plate.

Novembarska prosječna plata u BiH 899 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini za novembar 2018. iznosila je 899 KM i nominalno je viša za 4,9 posto u odnosu na novembar 2017. godine, te viša za 4,2 posto u odnosu na decembar 2017.

U ovim evropskim zemljama prosječne plate prelaze 3.000 evra

Najveće prosječne plate u državama Evropske unije imaju radnici u Danskoj i Luksemburgu, dok je najniža plata u Bugarskoj.

U Njemačkoj povećane plate

Realne plate u Njemačkoj porasle su u trećem kvartalu 1,5 odsto, najsnažnije u posljednje dvije godine, što govori da je potrošnja domaćinstava nastavila da podupire ekonomiju u drugoj polovini godine.

Trinaesta plata nagrada za odlične poslovne rezultate

TESLIĆ - Trinaesta plata stizala je na kraju godine kao nagrada za dobro poslovanje preduzeća, ali i kao dodatni prihod radnicima pred praznike.

"Veće plate za nastavnike i visokoobrazovane u prosvjeti i kulturi"

​BANJALUKA - U Republici Srpskoj će od 1. januara biti povećane plate nastavnicima i zaposlenim u oblasti prosvjete i kulture sa visokom stručnom spremom, rekla je ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Rijetke srećnike čeka trinaesta plata

BANJALUKA - Iako su trinaesta plata, božićnica i druge vrste bonusa za mnoge radnike u BiH misaona imenica, ipak postoje i oni poslodavci koje bi svako poželio, a koji svojim zaposlenicima, osim redovnih primanja, isplaćuju razne bonuse i stimulacije.

Greškom dobili duplu platu

Osiguravajuća kuća AXA greškom je uplatila svojim radnicima u Švajcarskoj dvostruki iznos decembarske zarade, ali je božićno iznenađenje brzo poništeno obavještenjem da se dogodila greška.

Mišić: Vlada da propiše najnižu platu

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je večeras da Savez sindikata traži od Vlade da propiše najnižu platu, jer poslodavci nisu spremni da povećaju sadašnji nivo od 440 KM.

Najčitanije