Plata

Sudije i tužioci na korak do debljih novčanika

SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Doma naroda BiH nakon iste komisije u Predstavničkom domu, podržala je izmjene Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, tako da je gotovo izvjesno da će sudije i tužioci na nivou BiH nakon nekoliko pokušaja, kao i ostali funkcioneri, imati pravo na topli obrok, prevoz te naknadu za odvojen život.

Prosječna neto plata u Srbiji oko 507 evra

BEOGRAD - U Srbiji je u martu prosječna plata bez poreza i doprinosa /neto/ iznosila 59.681 dinar /oko 507 evra/, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Najveća plata od 181.942 KM isplaćena u Sarajevu

SARAJEVO, BANJALUKA - Najveća isplaćena plata u Federaciji BiH ove godine isplaćena je u Sarajevu u oblasti bankarstva za mart, a ona je iznosila čak 181.842,35 KM u neto iznosu, dok je u Republici Srpskoj najveća ostvarena zarada iznosila 33.524 KM, a zarađena je u Banjaluci u oblasti finansijskog poslovanja, podaci su poreskih uprava.

Plata direktora Zemaljskog muzeja BiH izazvala nevjericu

SARAJEVO - Nakon svih do sada poznatih i javno objavljenih problema u kojima se nalazio i nalazi Zemaljski muzej BiH, danas je objavljena platna lista za mart 2020. godine direktora ovog muzeja Mirsada Sijarića. Priloženi iznos, koji je kod mnogih izazvao nevjericu, govori da plata direktora državnog muzeja iznosi 642,38 KM neto, uz napomenu da ista neće biti uplaćena do daljeg.

Žustra rasprava o prijedlogu da se funkcioneri odreknu 20 posto plate

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas su nakon žustre rasprave prihvatili hitnu proceduru Prijedloga zakona o doprinosima zvaničnika institucija BiH.

Prosječna plata u martu 950 KM

Prosječna neto plata u BiH u martu bila je 950 KM i nominalno je niža za 0,1 odsto u odnosu na decembar prošle godine, te viša za 4,8 odsto u poređenju sa martom lani.

Korona igračima Borca "skresala" pola plate

Na sastanku prvotimaca FK Borac Banjaluka i Uprave kluba dogovoreno je da će plate igrača za mart, april i maj tekuće godine, odnosno period kada je klub obustavio rad, biti umanjene za 50 odsto od ukupnog mjesečnog iznosa plate po igraču, saopšteno je iz FK Borac.

Načelnica opštine Jezero poklonila platu ugostiteljima

Ugostitelji zbrajaju minuse iz dana u dan, jer su zbog epidemije virusa korona među prvima bili prinuđeni da stave ključ u bravu na svojim objektima, a taj problem nagnao je načelnicu opštine Jezero Snežanu Ružičić da svoju martovsku platu usmjeri za pomoć samostalnim ugostiteljskim radnjama na području te opštine.

Čelsi ne smanjuje plate fudbalerima

Londonski Čelsi saopštio je danas da neće smanjivati plate fudbalerima tokom pandemije virusa korona, već će od njih tražiti da uplate donacije humanitarnim organizacijama.

Članovi austrijske vlade doniraju jednu platu

BEČ - Članovi austrijske valde, kao znak jedinstva, doniraće izabranim organizacijama po jednu neto mjesečnu platu, saopštili su danas austrijski kancelar Sebastijan Kurc i vicekancelar Verner Kogler.

Najčitanije