Plata

Prosječna plata u RS pokriva 45 odsto potrošačke korpe

BANJALUKA - Sindikalna potrošačka korpa za četvoročlanu porodicu u Republici Srpskoj u avgustu koštala je 1.869 KM, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Avgustovska neto plata 852 KM

BANJALUKA - Prosječna neto plata isplaćena u avgustu u Republici Srpskoj iznosila je 852 KM i realno je veća za 0,4 odsto u odnosu na julsku, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku Jasmin Komić.

Sindikat traži povećanje plata policijskim službenicima u RS

BANJALUKA - Sindikat radnika unutrašnjih poslova Srpske donio je odluku o potpisivanju peticije članova ovog sindikata i pripadnika MUP-a sa zahtjevom za povećanje plate policijskim službenicima po osnovu prirode posla i otežanih uslova rada, te utvrđivanja drugačije osnovice za obračun visine penzija na osnovu plata u petogodišnjem periodu.

Prosječna neto plata u BiH u julu 878 KM

SARAJEVO - Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u julu ove godine iznosila je 878 KM i nominalno je viša za 3,5 odsto u odnosu na juli prošle godine, te viša za 1,8 odsto u poređenju sa decembrom 2017.

Tegeltija: Poslodavci da povećaju plate kako je predviđeno

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija očekuje da će svi poslodavci sprovesti povećanje plata zaposlenima kako treba, te da bi ova mjera mogla da bude stimulans za dalji rast zarada u Srpskoj.

Plata profesora u TK biće oko 1.050 KM

TUZLA - Uposlenici u obrazovanju od januara iduće godine imat će povećanje plaća za 6,5%, jer su predstavnici sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja i Vlade Tuzlanskog kantona juče u Tuzli potpisali Sporazum o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za obračun plaća radnika u osnovnim i srednjim školama.

I pored krize Italija uvodi "platu za siromašne"

Italijanska vlada ne može se dogovoriti kako će izgledati proračun za iduću godinu od čega zavisi hoće li se rejting države dodatno pogoršati.

Cvijanović: Sljedeće godine moramo raditi na minimalcu od 500 KM

BANJALUKA - Već sljedeće godine moramo raditi na tome da minimalna plata bude 500 KM, istakla je Željka Cvijanović na pres konferenciji održanoj povodom razgovora sa Rankom Mišić, predsjednicom Saveza sindikata RS, predstavnicima granskih sindikata i ministrima vlade RS.

Radnik greškom primio 100 puta veću platu

Jedan radnik u Australiji primio je 100 puta veću platu od redovne zarade jer je decimala bila stavljena na pogrešno mjesto.

Banjalučanin za mjesec zaradio 40.000 KM

BANJALUKA - Najveća primanja u Republici Srpskoj u junu ove godine imao je jedan Banjalučanin koji je zaposlen u finansijskom sektoru, a kojem je na račun samo za taj mjesec "leglo" čak 40.000 maraka.

Najčitanije