Plata

Prosječna julska plata 932 KM

SARAJEVO - Prosječna julska neto plata u BiH bila je 932 KM i nominalno je viša za 6,1 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a za 2,8 odsto u odnosu na decembar lani, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Pojačana kontrola isplate plata u kovertama

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske pojačaće kontrole u Srpskoj, s ciljem otkrivanja poreskih obveznika koji isplaćuju dio plate u gotovom novcu, odnosno u koverti.

Najveća prosječna julska plata 1.459 KM u oblasti finansija

BANJALUKA - Najveća prosječna neto plata u julu u RS od 1.459 KM isplaćena je u oblasti finansijske djelatnosti i osiguranja i bila je veća za 3,92 odsto u odnosu na junsku, a najniža u oblasti građevinarstva - 632 KM, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Plate u Hrvatskoj za dvije godine porasle 10 odsto

ZAGREB - Masovni odlazak hrvatskih građana u inostranstvo podstakao je dva ozbiljna procesa na tržištu rada - jedan je da je došlo do rasta plata, a drugi da se tržište znatnije otvorilo starijim radnicima, prenosi Večernji list.

Plate u Srpskoj povećane i do 155 maraka

BANJALUKA - Plate u Srpskoj za godinu dana narasle su i do 155 maraka, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Junski prosjek plate u BiH 910 KM

SARAJEVO - Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u junu iznosila je 910 KM i nominalno je viša za 4,4 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te veća za 0,4 odsto u odnosu na decembar lani.

Sudije i tužioci moraju opravdati visoke plate

BANJALUKA, SARAJEVO - Plate sudija i tužilaca u BiH, prema podacima iz odgovora BiH na upitnik Evropske komisije, dosežu i više od 4.500 maraka, a dio javnosti smatra da bi nosioci pravosudnih funkcija trebalo da opravdaju tako visoka primanja te da ubrzaju reforme.

Platu veću od 10.000 KM prima 26 Banjalučana

BANJALUKA - Platu veću od 10.000 konvertibilnih maraka prima čak 26 osoba u Banjaluci, a pretpostavlja se da je riječ o primanjima menadžera isključivo u privatnim kompanijama.

Gdje su najveće plate u regionu, a gdje najmanje?

BANJALUKA - Najveća prosječna plata isplaćena u regionu za maj ove bila je u Sloveniji 1.113,88 evra, a najmanja u Sjevernoj Makedoniji 413,67 evra.

Višković: Povećati plate, od 500 KM se ne može živjeti

​MILIĆI - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će nedostatka radne snage u Srpskoj biti sve dok plate u realnom sektoru ne budu povećane.

Najčitanije