Plata

Rast minimalne plate ne prati rast privrede

BANJALUKA - U slučaju da Vlada Republike Srpske odluči da najniža plata u Republici Srpskoj bude 600 KM, trošak poslodavca po osnovu isplate te minimalne plate u posljednjih pet godina povećaće se za više od 54 odsto, međutim pitanje je da li je privreda rasla po stopi koja to omogućava i da li će poslodavci pod teretom najniže plate biti prinuđeni da otpuštaju radnike.

Vinogradar u jednom mjesecu zaradio 145 prosječnih plata

Najveću neto isplaćenu zaradu u jednom mjesecu u Crnoj Gori u 2020. godini, u iznosu od 76.427 evra, primio je jedan od vinogradara, pokazuju podaci Uprave prihoda i carina dostavljeni Pobjedi.

Vlasnik fabrike plaća više radnicima koji čitaju knjige

Direktor i suvlasnik fabrike građevinskog materijala "Vanončini", iz okoline Bergama, Danilo Dada odlučio je da nagradi svoje radnike koji čitaju knjige, piše list "Corriere della Sera".

Mišić: Postoji prostor za povećanje najniže plate u RS

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da je danas na sastanku Saveza sindikata RS, kojem je prisustvovala i predsjednica RS Željka Cvijanović, najviše bilo riječi o povećanju plata svim radnicima u Srpskoj, a na prvom mjestu zdravstvnim radnicima koji nose teret pandemije, ali i zaposlenima u privredi, kao i u medijima.

Cvijanović: Voditi računa o povećanju plata u privatnom sektoru

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da treba voditi računa da se uz povećanje plata u javnom sektoru u Srpskoj nađe mogućnost za rast plata u privatnom sektoru.

Sjednica Sindikata o povećanju plata, prisustvovaće i Cvijanovićeva

BANJALUKA - Predsjedništvo Saveza sindikata Republike Srpske održaće danas u Banjaluci posebnu sjednicu o povećanju plata u Srpskoj.

Neoporezivi dio plate ide na 1.000 KM

BANJALUKA - Neoporezivi dio plate u Republici Srpskoj uskoro bi trebalo da bude 1.000 KM i, prema nezvaničnim informacijama, u realizaciju te odluke već se krenulo, a to bi dovelo do povećanja plata svim radnicima u Republici Srpskoj za određen iznos, zavisno od toga koliko trenutno primaju.

Krivokapić Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio premijersku platu

PODGORICA - Premijer Zdravko Krivokapić je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio premijersku platu od nešto manje od 1.800 evra.

Sakramento Kingsi nude platu u bitkoinima

Sakramento Kingsi postaju prva ozbiljna sportska franšiza koja je svojim igračima i osoblju ponudila isplatu plate u bitkoinu.

Šerbedžija: Nijednom medicinskom radniku neće biti smanjena plata

BANJALUKA - Predsjednik Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Mirko Šerbedžija rekao je da je od rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske dobio uvjerenje da nijednom radniku neće biti smanjena plata.

Najčitanije