Plata

Vidović: Povećanje plata neće ugroziti javne finansije

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je kod kreiranja ovogodišnjeg budžeta vođeno računa o socijalnoj i razvojnoj komponenti i naglasila da najavljeno povećanje plata u javnom sektoru ne može ugroziti stabilnost javnih finansija.

Januarska plata u Kantonu Sarajevo čeka dogovor

​SARAJEVO - Zbog političkih nesuglasica Naroda i pravde, Naše stranke, Socijaldemokratske partije i Nezavisne bosanskohercegovačke liste s jedne strane i SDA, DF-a, SBB-a i BOSS-a, odnosno nove parlamentarne većine u Kantonu Sarajevo, s druge strane, plate budžetskih korisnika u tom kantonu su na čekanju i upitna je isplata.

Vjekoslav Vuković: Treba nam dobro plaćen radnik

Treba da potičemo mlade da ostaju, da startap kompanijama dajemo neke prednosti u njihovom razvoju, da im damo određene periode da se stabiliziraju, kaže za "Nezavisne" Vjekoslav Vuković, predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH.

Minimalac u Srpskoj se povećava na 520 maraka

BANJALUKA - Najniža plata za 2020. godinu u Republici Srpskoj iznosiće 520 KM, kazao je Duško Milunović, ministar rada i boračko invalidske zaštite RS, nakon sjednice na kojoj je donesena Odluka Vlade o najnižoj plati za narednu godinu.

Dodik: Prosječna plata u narednoj godini 1.000 KM

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da vjeruje da će institucije omogućiti da u narednoj godini u Republici Srpskoj prosječna plata bude 1.000 KM, kao i da će srpski predstavnici dodatno ojačati poziciju da Srpska bude nezaobilazan faktor u odlučivanju u BiH.

Troškovi za hranu četvoročlane porodice istope platu

BANJALUKA - Samo za potrebe ishrane četvoročlane porodice, radnik u Srpskoj koji ima prosječna primanja treba da radi 17 dana mjesečno.

Potrošačka korpa u novembru iznosila 1.912 KM

BANJALUKA - Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u novembru je 917 KM i veća je za sedam KM u odnosu na prosječnu platu isplaćenu u oktobru, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Prosječna plata u oktobru 932 KM

SARAJEVO - Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u oktobru iznosila je 932 KM i nominalno je viša za 4,2 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te veća za 2,9 odsto u odnosu na decembar lani.

Đorđević tuži Panatinaikos zbog 350.000 evra

Aleksandar Đorđević, srpski trener i proslavljeni košarkaš, tužiće svoj bivši klub Panatinaikos zbog neisplaćenog ugovora.

Primao platu u zatvoru uz pomoć porodice i kuma

DOBOJ - Protiv porodice Panić, Nove (49), bivšeg direktora Sektora za vuču vozova u "Željeznicama RS", njegove supruge Mladenke (45), njihovog sina Mladena (26), kao i njihovog kuma Mirka Ostojića (53), podnesen je izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da brojnim zloupotrebama službenog položaja obezbijedili Mladenu da ne dobije otkaz i prima platu dok je lani bio u zatvoru.

Najčitanije