Plate

Dom naroda podržao povećanje plata vojnicima Oružanih snaga BiH

SARAJEVO - Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržali su na današnjoj sjednici u Sarajevu izmjene Zakona o platama i naknadama kojima će se osigurati povećanje plate vojnicima i podoficirima Oružanih snaga BiH s najnižim koeficijentom za obračun plate.

Tegeltija: Loši uslovi i niske plate neće zadržati radnike

​BANJALUKA – Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je večeras da zbog odlaska stanovništva postoji problem sa nedostatkom određenih vrsta zanimanja, a otvaranje njemačkog tržišta rada uticaće na odliv radnika, ne samo iz BiH nego iz cijele Istočne Evrope.

Ništa od povećanja plata policajcima u zajedničkim agencijama BiH

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nije podržala inicijativu delegata Denisa Bećirovića kojim se Savjet ministara zadužuje da preduzme konkretne mjere za povećanje plata policijskim službenicima u zajedničkim agencijama.

Novembarski prosjek plata u BiH 928 KM

SARAJEVO - Prosječna neto plata u BiH u novembru prošle godine iznosila je 928 KM i nominalno bila viša za 3,2 odsto nego u istom mjesecu 2018. godine, te veća za 2,4 odsto u odnosu na decembar 2018.

U RS na snagu stupio Zakon o platama zaposlenih u pravosuđu

BANJALUKA - U Republici Srpskoj stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa kojim je propisano povećanje plata od pet do 20 odsto, rečeno je danas Srni u Ministarstvu pravde Republike Srpske.

Radnicima u KS koji su radili za praznike biće uvećana januarska plata

SARAJEVO - Inspektori rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo izvršili su nadzor kod 28 poslodavaca kod kojih je za dane praznika bilo radno angažovano oko 2.000 radnika te je poslodavcima naloženo da dostave dokaz o uvećanju januarske plate.

U planu veće plate za policiju u USK

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova USK će u ovoj godini uložiti značajna sredstva u opremanje policije i nabavku neophodnih sredstava za rad, a planira se i povećanje plata za sve policijske službenike.

Veće plate, ali i cijene porasle: U džepove dobili, na tezgi izgubili

BANJALUKA - Iako su dobrom dijelu radnika od 1. januara povećane plate, što se, recimo, odnosi na one s najnižim primanjima, nije sve tako optimistično, jer su i cijene pojedine robe porasle.

Prosječna novembarska neto plata 917 KM

BANJALUKA - Prosječna plata nakon oporezivanja isplaćena u novembru u Republici Srpskoj iznosila je 917 KM, a prosječna bruto plata 1.424 KM, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku Jasmin Komić.

Trivić: Za povećanje plata u prosvjeti i kulturi dodatnih 20 miliona KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske opredjeljena je da u kontinuitetu poboljšava položaj prosvjetnih radnika i zaposlenih u oblasti kulture, kojima će od početka naredne godine plate biti povećane od sedam do 20 odsto, za šta je u budžetu za 2020. godinu obezbijeđeno dodatnih 20 miliona KM, izjavila je Srni ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Najčitanije