Plate

Analiza "Nezavisnih": Povećanje plate dovoljno za pola hljeba dnevno

BANJALUKA - Mjere koje je Vlada Srpske donijela u sklopu Prijedloga budžeta za 2022. godinu uticaće na rast plata za svega 15 do 20 maraka, procjene su poslovne zajednice, a to u praksi znači da će radnik od onoga što dodatno dobije moći kupiti još pola hljeba svaki dan.

Zdravstveni radnici traže neisplaćene plate

KONJIC - Zaposleni u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Konjic blokirali su magistralni put u mjestu Drecelj, tražeći plate koje im nisu isplaćene od jula jer im je Poreska uprava FBiH blokirala račune zbog neizmirenih dugovanja.

Veće plate i bonusi Njemcima zaposlenim u državnom sektoru

BERLIN - Oko 3,5 miliona zaposlenih u državnim firmama i javnoj upravi u Njemačkoj dobiće povećanje zarada od 2,8 odsto i neoporezivi novčani bonus za kovid-19 u iznosu od 1.300 evra sledeće godine.

U oblasti prosvjete i kulture povećanje plata od tri i pet odsto

​BANJALUKA - Radnici u oblasti prosvjete i kulture od naredne godine mogu očekivati povećanje plata od pet i od tri odsto, rekla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Plate u BiH na začelju regiona

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako su, sudeći po statističkim podacima, u proteklom periodu rasle plate u BiH, njeni građani su, po iznosima koji im liježu na tekuće račune, još na začelju regionalne tabele.

Višković: Cilj da radnici budu što bolje plaćeni

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Narodnoj skupštini da je cilj da investitori u Srpskoj što bolje plate radnike.

Višković: Značajno povećanje plata od pet do 10 odsto

BANJALUKA - Radovan Višković, premije RS, je kazao da će Vlada RS određenim mjerama osloboditi 80 miliona KM za rast plata u privatnom i javnom sektoru, te da će taj rast biti od 5 do 10 odsto.

Javni sektor i odliv radnika povećali prosječne plate

BRISEL, BANJALUKA - U Bosni i Hercegovini su plate u proteklih godinu dana porasle za 4,8 odsto, što je najveći rast u dužem periodu, naglašeno je u najnovijem kvartalnom ekonomskom izvještaju Evropske komisije za zemlje obuhvaćene proširenjem.

Isplaćeno oko dva miliona KM podsticaja za povećanje plata

BANJALUKA - Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske, u saradnji sa Poreskom upravom Srpske, isplatilo je zaključno sa današnjim danom oko dva miliona KM za 4.459 radnika kojima je povećana plata u odnosu na period početne plate.

Skoko: SPS će podržati zahtjeve Saveza sindikata za povećanje plata

BANJALUKA - Socijalistička partija Srpske će pružiti punu podršku zahtjevima Saveza sindikata koji od Vlade Republike Srpske traže povećanje plata, vraćanje prava na regres i topli obrok, te izmjene Zakona o radu Republike Srpske, poručio je potpredsjednik Socijalističke partije Srpske i poslanik u parlamentu Srpske Maksim Skoko.

Najčitanije