Plate

Bez plata i dalje 7.200 službenika u FBiH

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) plate nije dobilo 7.200 državnih službenika zbog toga što nije usvojen federalni budžet, izjavio je predsjednik Sindikata državne uprave FBiH Samir Kurtović.

Sovilj: Radnici u prijedorskoj bolnici imaju i platu i doprinose

​PRIJEDOR - Neistina je da radnici Bolnice Prijedor nisu dobili plate od novembra i da nemaju zdravstveno osiguranje dvije godine, kazao je Mirko Sovilj, direktor JZU Bolnica Prijedor, reagujući na izjavu predstavnika Udružene sindikalne organizacije strukovnog sindikata doktora medicine i strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara.

Narodna skupština RS usvojila set zakona o povećanju plata u prosvjeti i kulturi

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku zakone o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima, o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda i o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske.

Trivić: Povećanje plata zaposlenima u oblasti kulture

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da se Prijedlogom zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture predviđa povećanje platnih koeficijenata za sve zaposlene raspoređene na radna mjesta sa visokom stručnom spremom.

Trivić: Povećanje platnih koeficijenata za prosvjetne radnike

BANJALUKA - Prijedlogom zakona o platama zaposlenim u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj predviđa se povećanje platnih koeficijenata za sve nastavnike i ostale zaposlene raspoređene na radnim mjestima sa visokom stručnom spremom, rekla je ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Bh. privrednici: Vlasti da smanje poreze da radnicima povećamo plate

Na putu ka Evropskoj uniji, političari u Bosni i Hercegovini trebaju riješiti i pitanje poreskih i neporeskih davanja koja se naplaćuju u ovoj zemlji. U odnosu na zemlje regije, Bosna i Hercegovina, prema nekim pokazateljima, ima do 20 puta veće namete nego Hrvatska ili deset puta više od Srbije. Kako navode privrednici, bh. političari trebaju doprinositi stvaranju povoljnijeg životnog ambijenta, jer visina zarade nije jedini faktor zbog kojeg hiljada građana želi da napusti BiH.

Odzvonilo duplim platama iz državnih jasli

BANJALUKA - Stručna radna grupa izradila je novi zakon o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, a jedna od najznačajnijih novina mogla bi biti da ista osoba ne može po dva osnova primati platu ili naknadu iz budžeta Republike Srpske.

U Njemačkoj povećane plate

Realne plate u Njemačkoj porasle su u trećem kvartalu 1,5 odsto, najsnažnije u posljednje dvije godine, što govori da je potrošnja domaćinstava nastavila da podupire ekonomiju u drugoj polovini godine.

U FBiH povećanje plate svima na budžetu, ministrima i premijeru i do 150 KM više

SARAJEVO - Sindikat državnih službenika i namještenika i Vlada FBiH dogovorili su povećanje osnovice plate sa 315 KM na 330 KM poslije nove godine.

Oklopnjaci na ulicama Madrida zbog argentinskih navijača

Ljuti argentinski fudbalski rivali River Plate i Boka Juniors večeras će na stadionu "Santijago Bernabeu" u Madridu igrati meč finala Kopa Libertadores, takmičenja koje slovi za južnoameričku Ligu šampiona.

Najčitanije