Plate

Koliko je u Jugoslaviji moralo da se radi za kupovinu automobila?

Mnogi se danas s nostalgijom prisećaju minulih vremena i bivše države, čak i kad su automobili u pitanju.

Smanjenje plata u Doboju naljutilo sindikalce

DOBOJ - Smanjenje plata zaposlenima u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad Doboj više je naljutilo vrh granskog sindikata nego dobojske radnike, pa je danas iz Sindikata radnika građevinarstva i stambeno-komunalnih djelatnosti RS poručeno da odluka o platama manjim za 23 procenta nije zakonita.

U BiH dubok jaz između zarada u administraciji i privredi

BANJALUKA - Prema podacima Centara civilnih inicijativa, razlika u platama između javnog i realnog sektora u BiH je najviša u Evropi u korist javnog sektora, te su, kako kažu, plate u javnom sektoru u FBiH veće za 49 odsto, a u RS za 37 odsto, dok iz udruženja poslodavaca i sindikalci tvrde da se ta razlika ipak smanjuje.

Prosječna plata porasla 5,6 odsto na 886 KM

BANJALUKA - Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u martu 2019. godine iznosila je 886 KM i porasla je u odnosu na isti mjesec prošle godine za 5,6 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

RS na korak do rezervnog sastava policije, plate policajcima veće za 10 odsto

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske danas je, po hitnom postupku, usvojila Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u MUP-u Srpske, kojim je propisano da policijski službenici sa srednjom i višom stručnom spremom dobiju dodatnu naknadu od 10 odsto prosječne plate u MUP-u, ostvarene u proteklom mjesecu.

Doboj steže kaiš, plate srezane za 23 odsto

DOBOJ - Manjak u budžetu od milion KM razlog je za stezanju kaiša zbog kojeg će plate službenicima, namještenicima, funkcionerima i ostalim zaposlenima u Gradskoj upravi Doboj, te u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad narednih mjeseci biti manje skoro za četvrtinu.

Lukač: Ponosan sam na povećanje plata za policajce, zaslužuju

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je ponosan što će plata za oko 4.500 policajaca sa srednjom stručnom spremom i više stotina onih sa višom spremom uskoro biti povećana za 10 odsto.

Stanić: SDS će podržati zakon o povećanju plata policajcima

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić rekao je da je povećanje plata policajcima u Srpskoj trebalo sprovesti i ranije i da će SDS podržati Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u MUP-u Srpske.

Lukač: Policajcima dodatna naknada od 10 odsto prosječne plate

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u MUP-u Srpske predviđeno da policijski službenici sa srednjom i višom stručnom spremom dobiju dodatnu naknadu od 10 odsto prosječne plate u MUP-u, ostvarene u proteklom mjesecu.

Nijemci sve bogatiji, plate rastu, nezaposlenost pada

Stanovnici Njemačke su posljednjih godina postali bogatiji, ali je raspodjela bogatstva i dalje neravnomjerno raspoređena pa najbogatijih deset odsto domaćinstava posjeduje 55 odsto pokretne i nepokretne imovine, proizlazi iz studije "Privatna kućanstva i njihove finansije" koju je predstavila Njemačka savezna banka (Bundesbank).

Najčitanije