Plate

Višković: Najniža plata u Srpskoj 540 KM

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Vlada danas utvrdila set zakona kojim se omogućava povećanje plata svim radnicima u Republici Srpskoj, za što će iz budžeta biti izdvojeno 70 miliona KM.

Višković sa vladajućim strankama o setu zakona o povećanju plata

BANJALUKA - U Banjaluci je počeo sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima političkih stranaka koje čine većinu u Narodnoj skupštini Srpske o setu zakona kojima će biti regulisano povećanje plata u Srpskoj.

Moguće povećanje plata zdravstvenim radnicima za šest odsto

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske pronašla je mogućnost da svim zaposlenim u javnim zdravstvenim ustanovama, koji su uložili napor u borbi protiv virusa korona, poveća plate za šest odsto, izuzev direktora ovih ustanova za koje je planirano povećanje od tri odsto.

Rast minimalne plate ne prati rast privrede

BANJALUKA - U slučaju da Vlada Republike Srpske odluči da najniža plata u Republici Srpskoj bude 600 KM, trošak poslodavca po osnovu isplate te minimalne plate u posljednjih pet godina povećaće se za više od 54 odsto, međutim pitanje je da li je privreda rasla po stopi koja to omogućava i da li će poslodavci pod teretom najniže plate biti prinuđeni da otpuštaju radnike.

Uprkos naredbi, kriju primanja zaposlenih

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je Savjet ministara BiH još 2018. godine naložio svim institucijama u BiH da na svojim veb-stranicama objavljuju plate zaposlenih i imenovanih lica, više od 75 odsto institucija to nije uradilo.

Neoporezivi dio plate ide na 1.000 KM

BANJALUKA - Neoporezivi dio plate u Republici Srpskoj uskoro bi trebalo da bude 1.000 KM i, prema nezvaničnim informacijama, u realizaciju te odluke već se krenulo, a to bi dovelo do povećanja plata svim radnicima u Republici Srpskoj za određen iznos, zavisno od toga koliko trenutno primaju.

Analiza "Nezavisnih": Samo manji nameti povećali bi radničke plate

BANJALUKA - U realnom sektoru u Srpskoj moguće je povećati plate, ali to povećanje treba "preliti" iz poreza i doprinosa, koje je potrebno smanjiti, smatraju u poslovnoj zajednici.

Do 30 odsto većim platama pokušavaju da zadrže informatičare

SARAJEVO - Savjet ministara BiH na predstojećoj sjednici ponovo će odlučivati o dodatku na platu državnim službenicima u pojedinim institucijama zbog obavljanja složenih informatičko-aplikativnih poslova, a sve s ciljem pokušaja zadržavanja IT kadra koji zbog boljih ponuda, kako kažu u Sindikatu, odlaze na dnevnom nivou.

Primanja imenovanih lica u Brčko distriktu premašuju 5.000 KM

BRČKO - Registri zaposlenih i imenovanih lica u organima javne uprave, institucijama, javnim preduzećima, ustanovama, zavodima i fondovima Brčko distrikta danas su objavljeni na internet stranici Vlade Brčko distrikta.

Mediji: Partizan udvostručio dug, na plate odlazi 9,2 miliona evra

Dug Fudbalskog kluba Partizan za pet godina pod aktuelnom upravom i više je nego udvostručen, piše Sportski žurnal.

Najčitanije