Plate

Primanja imenovanih lica u Brčko distriktu premašuju 5.000 KM

BRČKO - Registri zaposlenih i imenovanih lica u organima javne uprave, institucijama, javnim preduzećima, ustanovama, zavodima i fondovima Brčko distrikta danas su objavljeni na internet stranici Vlade Brčko distrikta.

Mediji: Partizan udvostručio dug, na plate odlazi 9,2 miliona evra

Dug Fudbalskog kluba Partizan za pet godina pod aktuelnom upravom i više je nego udvostručen, piše Sportski žurnal.

Gradiščaninu isplaćena plata od 30.876 KM, Banjalučaninu 25.242 KM

BANJALUKA - Dok pojedini radnici u jeku epidemije ostaju bez posla, drugi i te kako dobro zarađuju, što pokazuje i podatak da je najveća plata isplaćena u maju u Republici Srpskoj iznosila 30.876 KM.

Plate kao "mamac": Ko najbolje plaća IT stručnjake u Srpskoj?

Iz iste su branše i na istom su tržištu, ali im se plate drastično razlikuju, pa ćete kod jednih zaraditi i dvije hiljade maraka mjesečno, a kod drugih nećete ni 700. Neočekivano, ali radi se o IT sektoru, industriji koja sve brže raste i važi za poželjnog poslodavca koji daje bar dvije prosječne plate u Srpskoj.

Njemačka podiže minimalac uprkos pandemiji

Minimalna plata radnika u Njemačkoj trebalo bi da se poveća za skoro 12 procenata i da sa sadašnjih 9,35 evra dostigne 10,45 evra po satu do sredine 2022.godine, izvještava radio Dojče vele.

Višković: Odluka o kupovini mobilne bolnice bila ispravna u vrijeme kada se donosila

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je u vrijeme kada se donosila odluka o kupovini mobilne bolnice to bilo jedino ispravno rješenje, jer stanje na terenu nije dozvoljavalo da se čeka situacija da nema mjesta u bolnicama i da nema gdje da budu smještene zaražene i oboljele osobe.

Dodik: Za dva-tri dana novac MMF-a na računima Srpske

PRIJEDOR - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je danas poslodavce da za one radnike koji nisu radili tokom pandemije virusa korona, a koji mogu od Vlade da dobiju 520 KM, da pripreme svu dokumentaciju i što prije je dostave nadležnim institucijama.

Za april obrađeni zahtjevi za plate 24.000 radnika

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske obradila je sve do sada pristigle potpune zahtjeve poreskih obveznika, kojima je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti ili su prestajali sa radom u aprilu, za isplatu najniže plate za april i uplate doprinosa na tu najnižu platu.

NBA liga smanjuje plate igračima za 25 odsto

NBA igračima će od 15. maja plata biti umanjena za 25 procenata, piše ESPN.

Totenhem promijenio odluku: Nema smanjenja plata

Fudbalski klub Totenhem promijenio je odluku da smanji zarade i da će zaposlenima isplatiti plate za april i maj.

Najčitanije