Plate

Vidović: U Srpskoj se radi na povećanju plata

SARAJEVO - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da se u Republici Srpskoj radi na povećanju plata.

Višković: Realni sektor ne treba da bude protiv rasta plata u javnoj upravi

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da ne vidi razlog zbog kojeg bi neko iz realnog sektora bio protiv rasta plata i u javnoj upravi.

Cvijanovićeva na čelu grupe za izradu prijedloga politike povećanja plata

BANJALUKA - Na prijedlog predsjednika partije Milorada Dodika, SNSD je formirao radnu grupu za izradu stranačkog prijedloga politike povećanja plata.

Dodik: Povećati plate u Srpskoj

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, nakon sjednice Izvršnog komiteta ove stranke rekao je da plate u Republici Srpskoj treba povećati te da će radna grupa već iduće sedmice analizirati to pitanje kako bi od Nove godine došlo do povećanja.

Savez sindikata: RS ima prostora za novi rast plata

​BANJALUKA - U Republici Srpskoj postoje sve pretpostavke za veći rast plata kojim bi se usporio odlazak radne snage i mladih, smatraju u Savezu sindikata Republike Srpske.

Prosječna plata u julu iznosila 912 KM

BANJALUKA - Prosječna julska plata nakon oporezivanja u Republici Srpskoj iznosila je 912 KM i nominalno je veća za 0,2 odsto, a realno veća za 0,7 odsto od junske, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Obućarima u RS skočile plate

BANJALUKA - Povećan obim posla i nedostatak kvalifikovane radne snage povećali su plate u pojedinim fabrikama obuće u Republici Srpskoj i za 20 odsto, a u pogone su primljeni i novi radnici.

Slovenija: Veće plate doktorima i medicinskim sestrama

LJUBLJANA - Medicinski timovi opšte i porodične medicine, te pedijatri sa velikim brojem pacijenata od idućeg će mjeseca u Sloveniji imati pravo na dodatak na redovnu platu, za što je vlada u četvrtak osigurala 4,8 miliona evra, dok za iduću planira svotu u dvostrukom iznosu.

Sindikati iduće sedmice podnose tužbe "protiv odgovornih za višemilionsku štetu u ŽRS"

DOBOJ - Predstavnici šest od osam sindikalnih organizacija koje djeluju pri "Željeznicama Republike Srpske" podnijeće iduće sedmice prijave protiv odgovornih lica za nesavjesno poslovanje i nanesenu višemilionsku štetu kada je riječ o isplati toplog obroka i regresa radnicima, jedan je od zaključaka sa današnjeg tematskog sastanka sindikata.

Prosječna neto plata u RS 903 KM

BANJALUKA - Prosječna majska neto plata u Republici Srpskoj iznosila je 903 KM i to je prvi put da prelazi granicu od 900 KM, izjavio je vršilac dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku Jasmin Komić.

Najčitanije