Plate

Do 30 odsto većim platama pokušavaju da zadrže informatičare

SARAJEVO - Savjet ministara BiH na predstojećoj sjednici ponovo će odlučivati o dodatku na platu državnim službenicima u pojedinim institucijama zbog obavljanja složenih informatičko-aplikativnih poslova, a sve s ciljem pokušaja zadržavanja IT kadra koji zbog boljih ponuda, kako kažu u Sindikatu, odlaze na dnevnom nivou.

Primanja imenovanih lica u Brčko distriktu premašuju 5.000 KM

BRČKO - Registri zaposlenih i imenovanih lica u organima javne uprave, institucijama, javnim preduzećima, ustanovama, zavodima i fondovima Brčko distrikta danas su objavljeni na internet stranici Vlade Brčko distrikta.

Mediji: Partizan udvostručio dug, na plate odlazi 9,2 miliona evra

Dug Fudbalskog kluba Partizan za pet godina pod aktuelnom upravom i više je nego udvostručen, piše Sportski žurnal.

Gradiščaninu isplaćena plata od 30.876 KM, Banjalučaninu 25.242 KM

BANJALUKA - Dok pojedini radnici u jeku epidemije ostaju bez posla, drugi i te kako dobro zarađuju, što pokazuje i podatak da je najveća plata isplaćena u maju u Republici Srpskoj iznosila 30.876 KM.

Plate kao "mamac": Ko najbolje plaća IT stručnjake u Srpskoj?

Iz iste su branše i na istom su tržištu, ali im se plate drastično razlikuju, pa ćete kod jednih zaraditi i dvije hiljade maraka mjesečno, a kod drugih nećete ni 700. Neočekivano, ali radi se o IT sektoru, industriji koja sve brže raste i važi za poželjnog poslodavca koji daje bar dvije prosječne plate u Srpskoj.

Njemačka podiže minimalac uprkos pandemiji

Minimalna plata radnika u Njemačkoj trebalo bi da se poveća za skoro 12 procenata i da sa sadašnjih 9,35 evra dostigne 10,45 evra po satu do sredine 2022.godine, izvještava radio Dojče vele.

Višković: Odluka o kupovini mobilne bolnice bila ispravna u vrijeme kada se donosila

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je u vrijeme kada se donosila odluka o kupovini mobilne bolnice to bilo jedino ispravno rješenje, jer stanje na terenu nije dozvoljavalo da se čeka situacija da nema mjesta u bolnicama i da nema gdje da budu smještene zaražene i oboljele osobe.

Dodik: Za dva-tri dana novac MMF-a na računima Srpske

PRIJEDOR - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je danas poslodavce da za one radnike koji nisu radili tokom pandemije virusa korona, a koji mogu od Vlade da dobiju 520 KM, da pripreme svu dokumentaciju i što prije je dostave nadležnim institucijama.

Za april obrađeni zahtjevi za plate 24.000 radnika

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske obradila je sve do sada pristigle potpune zahtjeve poreskih obveznika, kojima je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti ili su prestajali sa radom u aprilu, za isplatu najniže plate za april i uplate doprinosa na tu najnižu platu.

NBA liga smanjuje plate igračima za 25 odsto

NBA igračima će od 15. maja plata biti umanjena za 25 procenata, piše ESPN.

Najčitanije