Plate

Medicinarima u Srbiji plata veća za deset odsto

BEOGRAD - Vlade Srbije usvojila je na današnjoj sjednici odluku da svim zdravstvenim radnicima u Srbiji od sutra plate budu uvećane za deset odsto.

"Omogućiti isplatu plata u aprilu i sačuvati radna mjesta"

​BANJALUKA – Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da su usljed pandemije virusa korona značajno pogođeni ugostiteljstvo i turizam te da su preduzete mjere koje će omogućiti isplatu plata u aprilu za one koji su najviše pogođeni, te da je učinjeno sve da se sačuvaju radna mjesta.

Novalić: Svima treba smanjiti plate, počevši od mene

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić odgovorio je predsjedniku Sindikata državnih službenika Samiru Kurtoviću u vezi s mjerom smanjenja plata u javnom sektoru.

Decembarski prosjek plate u BiH 951 KM

SARAJEVO - Prosječna neto plata u BiH u decembru prošle godine iznosila je 951 KM i nominalno je viša za pet odsto nego u novembru iste godine, te veća za 2,5 odsto u odnosu na decembar 2018.

Plate isplaćene, 9. januar različito evidentiran

SARAJEVO, BANJALUKA - Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine po zahtjevu pojedinih institucija BiH još nije dalo tumačenje u vezi sa proslavom 9. januara, Dana Republike Srpske, odnosno kako zaposlenima u institucijama BiH koji taj dan nisu bili na poslu treba evidentirati odsustvo, kao plaćeno odsustvo ili kao dan od godišnjeg odmora.

Izvještaj EK: Plate i potrošnja u BiH rasli, izvoz i uvoz smanjeni

BANJALUKA - Plate i potrošnja građana u BiH u prošloj godini su rasli, dok su izvoz i uvoz smanjeni u odnosu na godinu ranije.

Sindikati "Željeznica RS": Oko 90 odsto radnika prima najnižu platu

DOBOJ - Zbog velikog raspona u koeficijentima na osnovu kojih se radnicima isplaćuju plate mnogo zaposlenih u "Željeznicama RS" prima zakonski minimalac, žale se sindikalci.

Dom naroda podržao povećanje plata vojnicima Oružanih snaga BiH

SARAJEVO - Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržali su na današnjoj sjednici u Sarajevu izmjene Zakona o platama i naknadama kojima će se osigurati povećanje plate vojnicima i podoficirima Oružanih snaga BiH s najnižim koeficijentom za obračun plate.

Tegeltija: Loši uslovi i niske plate neće zadržati radnike

​BANJALUKA – Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je večeras da zbog odlaska stanovništva postoji problem sa nedostatkom određenih vrsta zanimanja, a otvaranje njemačkog tržišta rada uticaće na odliv radnika, ne samo iz BiH nego iz cijele Istočne Evrope.

Ništa od povećanja plata policajcima u zajedničkim agencijama BiH

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nije podržala inicijativu delegata Denisa Bećirovića kojim se Savjet ministara zadužuje da preduzme konkretne mjere za povećanje plata policijskim službenicima u zajedničkim agencijama.

Najčitanije