Plate

Njemačka podiže minimalac uprkos pandemiji

Minimalna plata radnika u Njemačkoj trebalo bi da se poveća za skoro 12 procenata i da sa sadašnjih 9,35 evra dostigne 10,45 evra po satu do sredine 2022.godine, izvještava radio Dojče vele.

Višković: Odluka o kupovini mobilne bolnice bila ispravna u vrijeme kada se donosila

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je u vrijeme kada se donosila odluka o kupovini mobilne bolnice to bilo jedino ispravno rješenje, jer stanje na terenu nije dozvoljavalo da se čeka situacija da nema mjesta u bolnicama i da nema gdje da budu smještene zaražene i oboljele osobe.

Dodik: Za dva-tri dana novac MMF-a na računima Srpske

PRIJEDOR - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je danas poslodavce da za one radnike koji nisu radili tokom pandemije virusa korona, a koji mogu od Vlade da dobiju 520 KM, da pripreme svu dokumentaciju i što prije je dostave nadležnim institucijama.

Za april obrađeni zahtjevi za plate 24.000 radnika

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske obradila je sve do sada pristigle potpune zahtjeve poreskih obveznika, kojima je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti ili su prestajali sa radom u aprilu, za isplatu najniže plate za april i uplate doprinosa na tu najnižu platu.

NBA liga smanjuje plate igračima za 25 odsto

NBA igračima će od 15. maja plata biti umanjena za 25 procenata, piše ESPN.

Totenhem promijenio odluku: Nema smanjenja plata

Fudbalski klub Totenhem promijenio je odluku da smanji zarade i da će zaposlenima isplatiti plate za april i maj.

Medicinarima u Srbiji plata veća za deset odsto

BEOGRAD - Vlade Srbije usvojila je na današnjoj sjednici odluku da svim zdravstvenim radnicima u Srbiji od sutra plate budu uvećane za deset odsto.

"Omogućiti isplatu plata u aprilu i sačuvati radna mjesta"

​BANJALUKA – Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da su usljed pandemije virusa korona značajno pogođeni ugostiteljstvo i turizam te da su preduzete mjere koje će omogućiti isplatu plata u aprilu za one koji su najviše pogođeni, te da je učinjeno sve da se sačuvaju radna mjesta.

Novalić: Svima treba smanjiti plate, počevši od mene

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić odgovorio je predsjedniku Sindikata državnih službenika Samiru Kurtoviću u vezi s mjerom smanjenja plata u javnom sektoru.

Decembarski prosjek plate u BiH 951 KM

SARAJEVO - Prosječna neto plata u BiH u decembru prošle godine iznosila je 951 KM i nominalno je viša za pet odsto nego u novembru iste godine, te veća za 2,5 odsto u odnosu na decembar 2018.

Najčitanije