Plate

Pojačane kontrole isplate plata

BANJALUKA - Republička inspekcija rada je u proteklih 20 dana izvršila oko 50 provjera koje su se odnosile na obračun i isplate povećanja plata u kojima nisu utvrđene nepravilnosti u smislu poštivanja navedenih izmjena zakona.

Savanović: Povećanjem plata i novim radnim mjestima zadržati radnike

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je da će i u narednom periodu prioritet Vlade biti rad na povećanju plata i otvaranju novih radnih mjesta, što je jedini način da budu zadržani radnici u Srpskoj.

I kad nađu asistente, oni brzo odustanu jer su bijedno plaćeni

BANJALUKA - Sve je manje mladih ljudi zainteresovano da budu asistenti u nastavi učenicima sa smetnjama u razvoju, a sve je više ove djece, te je jedan roditelj tek iz 20. pokušaja uspio naći asistenta, kaže Mirjana Kojić, predsjednica Udruženja za pomoć licima s autizmom "Djeca svjetlosti" Banjaluka.

Cvijanović: Odrekli se 30 miliona evra iz budžeta za povećanje plata

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će svih 270.000 radnika u Srpskoj imati veće plate, što je postignuto odricanjem 30 miliona evra iz budžeta.

Ronaldo tri puta plaćeniji od Iguaina

Italijanski mediji otkrili su iznose plata fudbalera u Seriji A gdje je Kristijano Ronaldo daleko najplaćeniji igrač.

Cvijanović: Od 1. januara rast plata u prosvjeti za osam odsto

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će plate radnicima u prosvjeti od 1. januara naredne godine biti uvećane za osam odsto, za što će u budžetu biti potrebno obezbijediti dodatnih 20 miliona KM.

Julske plate najviše u oblasti finansija, najniže u ugostiteljstvu

BANJALUKA - Najviše prosječne neto plate u julu isplaćene su u oblasti finansijske djelatnosti i osiguranja i iznosile su 1.351 KM, što je za 0,45 odsto više nego u junu, a najniže u ugostiteljstvu - 550 KM, podaci su Saveza sindikata Srpske.

Obavještenje poslodavcima i radnicima o novom obračunu plata

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske uputilo je obavještenje poslodavcima i radnicima u Republici Srpskoj o izmjenama radnog i poreskog zakonodavstva čiji je cilj povećanje plate svim zaposlenim u privatnom i javnom sektoru što je ostvareno promjenom načina ugovaranja plata između poslodavca i zaposlenog i povećanjem osnovnog ličnog odbitka.

Ništa od traženih povećanja plata u Željeznicama Srpske

BANJALUKA- Šest sindikata Željeznica RS nije našlo zajednički jezik sa upravom tog preduzeća i Neđom Trninićem, ministrom saobraćaja i veza RS na današnjem sastanku u ministarstvu, jer od traženog povećanja plata za oko 100 KM za sada nema ništa.

Cvijanović: Sankcije poslodavcima koji ne povećaju plate radnicima

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da su propisane i predviđene određene sankcije za poslodavce koji uvećanje plata, eventualno, ne bi izvršavali.

Najčitanije