Plavi telefon

Nasilje nad djecom u Srpskoj konstantno raste

BANJALUKA - Od ukupnog broja savjetodavnih razgovora prošle godine 16 odsto se odnosilo na temu zlostavljanja i nasilja, te je broj razgovora na ovu temu bio pet puta veći u 2021. u odnosu na godinu ranije.

"Plavi telefon" ove godine primio 1.500 poziva, mladi strahuju od rata

Od početka ove godine savjetodavna linija za djecu i mlade "Plavi telefon" primila je oko 1.500 poziva, a nije rijetkost da se djeca javljaju zbog straha izazvanog sukobom u Ukrajini, jer se, kako kažu, boje na koji način će trenutna situacija uticati na njih i njihove najbliže.

Alarmantno: Pandemija podstakla vršnjačko nasilje

BANJALUKA - Zbog cjelokupne situacije sa virusom korona vršnjačko nasilje se preselilo na internet, a najviše zbog toga što su djeca bila primorana da koriste internet u svrhu obrazovanja.

"Plavom telefonu" potrebni volonteri

BANJALUKA - S obzirom da dobijaju sve više poziva, Savjetodavnoj liniji za djecu i mlade "Plavi telefon" u Banjaluci potrebni su volonteri koji žele pomoći i biti podrška djeci i odraslima.

"Plavi telefon" pokrenuo anonimno online chat savjetovanje

Djeca i mladi kojima je potreban savjet ili da sa obučenim osobama popričaju o svojim problemima od sada će to moći uraditi i potpuno anonimno putem online chat savjetovanja koje je pokrenula savjetodavna linija za djecu i mlade "Plavi telefon".

"Plavi telefon" traži mlade volontere

BANJALUKA - Udruženje "Nova generacija", koje je 2013. godine pokrenulo savjetodavnu liniju "Plavi telefon", otvorilo je konkurs za prijem novih volontera.

Usijao se "Plavi telefon", više od 400 poziva mjesečno

BANJALUKA - Savjetodavna linija za djecu i mlade "Plavi telefon" ove godine je zaprimila 4.062 poziva, odnosno prosječno više od 400 poziva mjesečno.

Korona usijala "plavi telefon", strah od virusa najviše mučio građane

Od sredine marta do danas smo zaprimili više od 350 poziva, a najčešće su nam se obraćale osobe starije od 50 godina koje su tražile savjet u vezi sa kriznom situacijom izazvanom virusom korona, rekla je za "Nezavisne" Snježana Ivanović, koordinatorka savjetodavne linije "plavi telefon".

Uznemirenost i strah od korone najčešći razlog za poziv stručnjaka

BANJALUKA - Otkako je uvedena psihološka pomoć na području grada za osobe koje su u izolaciji zbog virusa korona ili su zaražene, uznemirenost i strah od dobijanja bolesti su najčešći razlozi poziva.

"Plavi telefon" zazvonio više od 5.400 puta

Savjetodavna linija za djecu "Plavi telefon" ove godine primila je više od 5.400 poziva, rekla je Snježana Ivanović, koordinatorka rada "Plavog telefona", u sklopu Udruženja "Nova generacija".

"Plavi telefon" zazvonio više od 2.300 puta

BANJALUKA, SARAJEVO - "Plavi telefon" dosad je u ovoj godini zazvonio više od 2.300 puta, a tokom prošle godine zaprimljeno je više od 3.300 poziva, najviše iz razloga koji se tiču vršnjačkih odnosa i problema u vezi s porodicom, odnosa s roditeljima i ostalim članovima porodice.

Plavi telefon od 2013. godine zazvonio više od 9.000 puta

SARAJEVO - Plavi telefon - usluga koju je Udruženje Nova Generacija pokrenulo 2013. da bude na usluzi djeci koja se suočavaju s nekim od oblika nasilja i žele anonimno da ga prijave, u ponedjeljak, 18. februara, obilježiće šest godina postojanja.

Plavi telefon te treba: Poziv za nove volontere i volonterke

Savjetodavna linija za djecu i mlade Plavi telefon u potrazi je za novim volonterima i volonterkama.

U 2017. duplo više poziva nego za četiri godine: 'Plavi telefon' zazvonio 2.430 puta

BANJALUKA - "Plavi telefon", savjetodavna linija za djecu, koja djeluje u sklopu Udruženja "Nova generacija", ove godine zazvonio je 2.430 puta, duplo više nego za četiri godine, rekao je Jadranko Janković, direktor "Nove generacije".

Plavi telefon te treba: Poziv za nove volontere i volonterke

Savjetodavna linija za djecu i mlade Plavi telefon u potrazi je za novim volonterima i volonterkama.

Najčitanije