Plavi telefon

Alarmantno: Pandemija podstakla vršnjačko nasilje

BANJALUKA - Zbog cjelokupne situacije sa virusom korona vršnjačko nasilje se preselilo na internet, a najviše zbog toga što su djeca bila primorana da koriste internet u svrhu obrazovanja.

"Plavom telefonu" potrebni volonteri

BANJALUKA - S obzirom da dobijaju sve više poziva, Savjetodavnoj liniji za djecu i mlade "Plavi telefon" u Banjaluci potrebni su volonteri koji žele pomoći i biti podrška djeci i odraslima.

"Plavi telefon" pokrenuo anonimno online chat savjetovanje

Djeca i mladi kojima je potreban savjet ili da sa obučenim osobama popričaju o svojim problemima od sada će to moći uraditi i potpuno anonimno putem online chat savjetovanja koje je pokrenula savjetodavna linija za djecu i mlade "Plavi telefon".

"Plavi telefon" traži mlade volontere

BANJALUKA - Udruženje "Nova generacija", koje je 2013. godine pokrenulo savjetodavnu liniju "Plavi telefon", otvorilo je konkurs za prijem novih volontera.

Usijao se "Plavi telefon", više od 400 poziva mjesečno

BANJALUKA - Savjetodavna linija za djecu i mlade "Plavi telefon" ove godine je zaprimila 4.062 poziva, odnosno prosječno više od 400 poziva mjesečno.

Korona usijala "plavi telefon", strah od virusa najviše mučio građane

Od sredine marta do danas smo zaprimili više od 350 poziva, a najčešće su nam se obraćale osobe starije od 50 godina koje su tražile savjet u vezi sa kriznom situacijom izazvanom virusom korona, rekla je za "Nezavisne" Snježana Ivanović, koordinatorka savjetodavne linije "plavi telefon".

Uznemirenost i strah od korone najčešći razlog za poziv stručnjaka

BANJALUKA - Otkako je uvedena psihološka pomoć na području grada za osobe koje su u izolaciji zbog virusa korona ili su zaražene, uznemirenost i strah od dobijanja bolesti su najčešći razlozi poziva.

"Plavi telefon" zazvonio više od 5.400 puta

Savjetodavna linija za djecu "Plavi telefon" ove godine primila je više od 5.400 poziva, rekla je Snježana Ivanović, koordinatorka rada "Plavog telefona", u sklopu Udruženja "Nova generacija".

"Plavi telefon" zazvonio više od 2.300 puta

BANJALUKA, SARAJEVO - "Plavi telefon" dosad je u ovoj godini zazvonio više od 2.300 puta, a tokom prošle godine zaprimljeno je više od 3.300 poziva, najviše iz razloga koji se tiču vršnjačkih odnosa i problema u vezi s porodicom, odnosa s roditeljima i ostalim članovima porodice.

Plavi telefon od 2013. godine zazvonio više od 9.000 puta

SARAJEVO - Plavi telefon - usluga koju je Udruženje Nova Generacija pokrenulo 2013. da bude na usluzi djeci koja se suočavaju s nekim od oblika nasilja i žele anonimno da ga prijave, u ponedjeljak, 18. februara, obilježiće šest godina postojanja.

Najčitanije