Pleme

Globalizacija pokorila i narod koji od pamtivijeka živi s irvasima

Od nastanka civilizacije ljudska rasa je mnogo napredovala... Ljudi su, izlazeći iz pećina, počeli graditi gradove i te prethodne generacije ne bi mogle ni da zamisle ono što je do sada izgrađeno. Zbog globalizacije bilo je teško sačuvati baš svu istoriju i kulturu naših predaka.

Brazilski poglavica umro od kovida 19

BRAZILIJA - Paulinjo Pajakan, poglavica plemena Kajapoa poznat po svojim ekološkim protestima u Brazilu, umro je nakon što je hospitalizovan zbog koronavirusa, potvrdilo je brazilsko Ministarstvo zdravlja.

Izolacija nije dovoljna da spasi autohtono selo u Amazonu

BRAZILIJA - Tres Unidos, autohtono selo brazilske prašume u Amazoniji, zabranilo je uzlaz za sve posjetioce nadajući se da će ih izolacija sačuvati od virusa, ali to se nije desilo.

Pleme pomoglo Ircima u teškoj krizi, dva vijeka kasnije vratili im dug

Indijanci Čokto plemena zapamćeni su po svojoj velikodušnosti kada su za vrijeme velike gladi u Irskoj 1845-1849. godine prikupili novac za pomoć ovoj zemlji 20 godina prije nego što je osnovan Crveni krst.

Prvi slučaj korone potvrđen u amazonskom plemenu u Ekvadoru

KVITO - Prvi slučaj virusa COVID-19 potvrđen je u plemenu Vaorani u ekvadorskom dijelu Amazonije, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Ekvadora.

Korona stigla i u Amazoniju: Zabilježen prvi slučaj u plemenima

Jedna žena iz domorodačkog stanovništva u seocetu duboko u prašumama Amzona zaražena je novim korona virusom.

Pleme Kuči krenulo pješke sa Orljeva, hiljade vjernika u litijama protiv Zakona o vjeri

PODGORICA - Širom Crne Gore i danas se služe molebani i održavaju litije protiv diskriminatorskog i neustavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim se predviđa otimanje hramova od Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori.

U Amazonu snimljeno izolovano pleme

Nedavno objavljeni snimci napravljeni dronom prikazali su izolovano pleme u Amazonu.

Najizolovanije pleme: 70-ih saznali za druge ljude, sumnja se da su pojeli Majkla Rokfelera

Većina djece je sanjarila o vlastitoj kućici na drvetu, izdvojenoj oazi za igranje - ali rijetko ko može da zamisli kako bi bilo živjeti cijeli život u nečemu takvom.

Brazilsko pleme dobija odštetu zbog pada aviona u rezervat

BRAZILIJA - Jedna od najvećih brazilskih aviokompanija Gol pristala je da brazilskom plemenu Kajapo plati 1,3 miliona dolara zbog štete izazvane padom aviona u njihov rezervat 2006. godine.

Najčitanije