Plin

Oboren istorijski rekord: Benzin u Hrvatskoj nikad skuplji

ZAGREB - U ponoć je ponovo poskupjelo gorivo u Hrvatskoj, i to dosta. Najviše je poskupio benzin čija je cijena sada najviša ikad u Hrvatskoj.

Dijete se otrovalo plinom kod Osijeka, drugi slučaj u posljednjih sedam dana

OSIJEK - Osječko-baranjska policija saopštila je da se dijete otrovalo plinom iz atmosferskog bojlera u kući u Valpovu te upozorila da je to već drugi slučaj u jednoj sedmici zabilježen na njihovom području.

Novo poskupljenje: Boca plina 30 maraka

BANJALUKA - Cijena plina u RS bilježi novi rast te je tako punjenje plinske boce za domaćinstvo u posljednjih nekoliko mjeseci ponovo poskupjelo i sada košta oko 30 KM.

Srbija pustila plin BiH

SARAJEVO - Za BiH su obezbijeđene nove količine gasa jer su otvoreni ventili u Zvorniku, zahvaljujući kompaniji "Srbijagas", saopšteno je večeras iz Vlade Kantona Sarajevo.

Rusija objavila: Moguća je nova velika plinska kriza u Evropi

Rusija ne isključuje mogućnost nove krize s plinom u Evropi i poziva EU na pregovore, izjavio je u subotu Aleksandar Novak, potpredsjednik vlade zadužen za energetska pitanja.

Zašto su eksplodirale cijene prirodnog plina?

Ruske ucjene, odveć optimistična orijentacija na obnovljive izvore energije, nepredvidljive klimatske promjene - sve to i još puno drugih faktora spominjalo se u kontekstu dramatičnog rasta cijena prirodnog plina.

CNN: Dolazi globalna energetska kriza

Astronomski rast cijena prirodnog gasa. Vrtoglavi troškovi uglja. Predviđanje cijene nafte od 100 dolara po barelu. Globalna energetska kriza uzrokovana vremenskim prilikama i ponovnim porastom potražnje postaje sve teža, što izaziva uzbunu uoči zime, kada je potrebno više energije za osvjetljavanje i grijanje domova. Nacionalne vlade širom svijeta pokušavaju ograničiti uticaj cijena na potrošače, ali priznaju da možda neće moći spriječiti visoke račune, piše CNN.

Poskupljenjima goriva i plina u RS ne nazire se kraj

BANJALUKA - Zbog rasta cijene nafte na svjetskom tržištu u narednom periodu očekuju se opet više cijene goriva na pumpama širom Srpske, a zbog problema u snabdijevanju tečnog naftnog plina na evropskom tržištu doći će i do novih, viših cijene plina na pumpama.

Žena povrijeđena u eksploziji plina, prebačena na UKC RS

ŠAMAC - M.G.I. iz Hasića, kod Šamca, povrijeđena je jutors oko 7.20 u eksploziji plina u domaćinstvu, saopšteno je iz PU Bijeljina.

Preminula žena koja je povrijeđena u eksploziji u Beogradu

BEOGRAD - Žena koja je teško povrijeđena u eksploziji plinske boce prije nekoliko dana u Čika Ljubinoj ulici u Beogradu, danas je preminula.

Najčitanije