Plin

Kupio BMW M3, pa ugradio plin

​Pošto nije želio da drugi saznaju za ovu "sramotu", auto nema otvor za sipanje TNG-a u zadnjem braniku, pa vozač sada mora da otvara gepek svaki put kada sipa gorivo.

Hrvatska donijela mjere za ublažavanje talasa poskupljenja

ZAGREB - Hrvatska Vlada je u srijedu predstavila 4,8 milijardi kuna vrijedan paket mjera za ublažavanje rasta cijena energenata, njima će se limitirati rast cijena električne energije na 9,6 odsto te plina na najviše do 20 odsto, a među mjerama su sniženje stope PDV-a na plin i neke poljoprivredne proizvode, subvencije na cijenu plina za domaćinstva, promjene u sistemu naknada socijalno ugroženima, jednokratne naknade za penzionere itd.

Plinska boca u Srpskoj košta do 32 KM

BANJALUKA, BIJELJINA - Cijene tečnog naftnog gasa (TNG) u RS su stabilne i trenutno miruju te se kreću od 1,47 do 1,56 KM po litri, sa druge strane, cijene punjenja plinskih boca za domaćinstva na benzinskim pumpama variraju od 27 KM do čak 32 KM.

Plin za domaćinstva u Hrvatskoj poskupljuje za 70 odsto?

Šef zagrebačke gradske plinare Jeronim Tomas gostovao je sinoć na RTL-u i govorio o poskupljenjima.

Oboren istorijski rekord: Benzin u Hrvatskoj nikad skuplji

ZAGREB - U ponoć je ponovo poskupjelo gorivo u Hrvatskoj, i to dosta. Najviše je poskupio benzin čija je cijena sada najviša ikad u Hrvatskoj.

Dijete se otrovalo plinom kod Osijeka, drugi slučaj u posljednjih sedam dana

OSIJEK - Osječko-baranjska policija saopštila je da se dijete otrovalo plinom iz atmosferskog bojlera u kući u Valpovu te upozorila da je to već drugi slučaj u jednoj sedmici zabilježen na njihovom području.

Novo poskupljenje: Boca plina 30 maraka

BANJALUKA - Cijena plina u RS bilježi novi rast te je tako punjenje plinske boce za domaćinstvo u posljednjih nekoliko mjeseci ponovo poskupjelo i sada košta oko 30 KM.

Srbija pustila plin BiH

SARAJEVO - Za BiH su obezbijeđene nove količine gasa jer su otvoreni ventili u Zvorniku, zahvaljujući kompaniji "Srbijagas", saopšteno je večeras iz Vlade Kantona Sarajevo.

Rusija objavila: Moguća je nova velika plinska kriza u Evropi

Rusija ne isključuje mogućnost nove krize s plinom u Evropi i poziva EU na pregovore, izjavio je u subotu Aleksandar Novak, potpredsjednik vlade zadužen za energetska pitanja.

Zašto su eksplodirale cijene prirodnog plina?

Ruske ucjene, odveć optimistična orijentacija na obnovljive izvore energije, nepredvidljive klimatske promjene - sve to i još puno drugih faktora spominjalo se u kontekstu dramatičnog rasta cijena prirodnog plina.

CNN: Dolazi globalna energetska kriza

Astronomski rast cijena prirodnog gasa. Vrtoglavi troškovi uglja. Predviđanje cijene nafte od 100 dolara po barelu. Globalna energetska kriza uzrokovana vremenskim prilikama i ponovnim porastom potražnje postaje sve teža, što izaziva uzbunu uoči zime, kada je potrebno više energije za osvjetljavanje i grijanje domova. Nacionalne vlade širom svijeta pokušavaju ograničiti uticaj cijena na potrošače, ali priznaju da možda neće moći spriječiti visoke račune, piše CNN.

Poskupljenjima goriva i plina u RS ne nazire se kraj

BANJALUKA - Zbog rasta cijene nafte na svjetskom tržištu u narednom periodu očekuju se opet više cijene goriva na pumpama širom Srpske, a zbog problema u snabdijevanju tečnog naftnog plina na evropskom tržištu doći će i do novih, viših cijene plina na pumpama.

Žena povrijeđena u eksploziji plina, prebačena na UKC RS

ŠAMAC - M.G.I. iz Hasića, kod Šamca, povrijeđena je jutors oko 7.20 u eksploziji plina u domaćinstvu, saopšteno je iz PU Bijeljina.

Preminula žena koja je povrijeđena u eksploziji u Beogradu

BEOGRAD - Žena koja je teško povrijeđena u eksploziji plinske boce prije nekoliko dana u Čika Ljubinoj ulici u Beogradu, danas je preminula.

Akcize na struju i energente uteg za građane i privredu

SARAJEVO - Uvođenje akciza na električnu energiju, plin i ugalj, kako se predviđa izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, samo će biti dodatno opterećenje za kućni budžet građana, ali i privredu, kažu naši sagovornici.

Najčitanije