Plin

Postignut dogovor, FBiH ipak ne ostaje bez gasa

Federacija BiH ipak neće ostati bez gasa. Rezultat je to višesatnog sastanka pred­sta­vni­ka re­sor­nih mi­nis­tar­sta­va en­ti­tet­skih vla­da i pred­sta­vni­ka dvi­je fir­me, "BH gasa" i "Gas pro­me­ta" Pa­le.

Povrijeđen od eksplozije plinske boce

​DOBOJ - A.K. iz Doboja povrijeđen je prilikom eksplozije plinske boce u preduzeću u Tesliću, te prevezen na liječenje u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Može li plin u motor sa direktnim ubrizgavanjem?

Sve više savremenih automobila ima benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem. Ova vrsta ubrizgavanja pravi problem vozačima koji žele da ugrade plin.

Pojeftinio plin u BiH

BANJALUKA, TUZLA - Vozači koji u svoje četvorotočkaše sipaju plin od petka će za ovaj energent izdvajati od pet do sedam feninga manje po litru, u zavisnosti od benzinske pumpe na kojoj toče.

Situacija s plinom na Rabu se smiruje, opasnost i dalje prisutna

RAB - U gradu Rabu, na istoimenom hrvatskom ostrvu, neki dijelovi su i dalje djelimično blokirani zbog curenja plina ispod starog gradskog jezgra, a na licu mjesta je policija, zaposleni u komunalnim preduzećima i nadležni inspektori.

Sedam osoba povrijeđeno u eksploziji plinske boce

BEOGRAD - Sedam osoba je povređeno u eksploziji plinske boce za domaćinstvo u automobilu, na benzinskoj pumpi, na putu Vrbas - Kula, a među povrijeđenima je i troje dece, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Od 1. maja plin građanima FBiH "pali" novčanike

SARAJEVO - Građani Federacije BiH ogorčeni su i kivni zbog odluke da će plin od 1. maja plaćati skoro za 30 odsto više, a u federalnoj vladi ne pomišljaju da svoju odluku mijenjaju.

Eksplozija plinske boce u Tuzli

TUZLA - Požar koji je u poslijepodnevnim satima zahvatio stan u tuzlanskom naselju Stupine lokalizovan je nakon intervencije Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla.

Hrvati će u svojim planinama tražiti energente

Vlada Hrvatske je u srijedu donijela odluku o pokretanju tendera za izdavanje dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljovodonik na području Dinarida, a po riječima ministra zaštite okoline i energetike Tomislava Ćorića, to je dio Vladinih aktivnosti kojima nastoji da ojača energetska nezavisnost Hrvatske.

Nova tragedija u Magnitogorsku, eksplodirao minibus

MAGNITOGORSK - U požaru minibusa u Magnitogorsku poginule su tri osobe, saopštila je pres-služba gubernature Čeljabinske oblasti Rusije.

Najčitanije