Plivanje

Šest bivših plivačica podnijelo tužbe zbog seksualnog zlostavljanja

Šest bivših američkih plivačica podnijelo je građanske tužbe protiv Američkog plivačkog saveza jer ih nije zaštitio od seksualnog zlostavljanja trojice trenera osamdesetih godina prošlog vijeka.One tvdre da se zlostavljanje moglo spriječiti i da im je ostavilo trajne posljedice.

Svjetsko prvenstvo u plivanju prolongirano za maj 2022. godine

Odloženo Svjetsko prvenstvo u plivanju održaće se u Fukuoki u Japanu od 13. do 29. maja 2022. godine, saopštili su u ponedjeljak iz Svjetske plivačke federacije (FINA).

Plivanje u danima virusa korona: Bh. plivačica trenira u plasteniku

Zbog restrikcija uvedenih širenjem virusa korona sportisti širom svijeta primorani su treninge prilagoditi novonastaloj situaciji. Bazeni u Bosni i Hercegovini su zatvoreni pa su se plivači u nepovoljnoj situaciji. Ipak, trinaestogodišnja Iman Avdić uz pomoć svoga oca treninge obavlja u improviziranim uslovima.

Amel Kapo: Sport je najbolja imunizacija

Ako želiš zdravu naciju - ulaži u sport, poručio je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije BiH.

Plivači Olimpa osvojili 16 medalja u Leskovcu

Plivači banjalučkog Olimpa osvojili su 16 medalja na mitingu "Dubočica Open 2020" u Leskovcu.

Plivajte za dobro raspoloženje i poboljšanje funkcije mozga

U zimskim danima raspoloženje nam svima opada, a poneke od nas obuzimaju i sumorne misli, pa nam dođe da utonemo u zimski san, što nije za čuđenje, ako znamo da čovjekom upravljaju određeni hormoni, koji se ne luče jednako u svim godišnjim dobima

Meduze nastale u laboratoriji plivaju tri puta brže

Istraživači pri California Institute of Technology razvili su kontroler pomoću kojeg obične meduze postaju superbrze plivačice.

CPC organizovala plivanje za časni krst, prijavio se jedan kandidat

NIKŠIĆ - Na Bogojavljenje, malobrojne pristalice Miraša Dedeića, pokušale su da organizuju plivanje za časni krst na jezeru Slanom kod Nikšića. Međutim, odziv je bio nikakav - prijavio se samo jedan kandidat.

Krka zabranjuje plivanje na području cijelog parka

Uprava Nacionalnog parka Krka predstavila je novi pravilnik, prema kojem će kupanje biti zabranjeno na gotovo cijelom području parka od 1. januara sledeće godine.

Danijel Drljača šesti put pobjednik plivanja za Časni krst u Prijedoru

PRIJEDOR - Danijel Drljača prvi je doplivao do Časnog krsta na rijeci Sani u Prijedoru i tako posao šestostruki pobjednik ove bogojavljenske svečanosti.

Najčitanije