Plivanje

Amina Kajtaz: Za SP se spremam osam mjeseci

Amina Kajtaz, najbolja bh. plivačica, u završnoj je fazi priprema za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, gdje priželjkuje dobar nastup i obaranje bh. rekorda.

Plivanje i strani jezici od malih nogu

Pri odrastanju, dijete saznaje dosta informacija iz okoline te konstantno uči nove stvari. Često se kaže da mozak djeteta funkcioniše kao spužva. Upravo zbog toga treba rano početi s učenjem nekih stvari koje bi djetetu mogle biti korisne u kasnijem životu.

Amina Kajtaz potpisla za mostarsku Orku

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz potpisala je pristupnicu Klubu vodenih sportova Orka iz Mostara.

Snimak prevare tokom plivanja za krst u Bugarskoj postao hit

Proteklih dana vidjeli smo bezbroj snimaka sa plivanja za časni krst, ali ovaj što dolazi iz Bugarske apsolutni je pobjednik.

400 plivača na mitingu "Meggle - Mali delfini"

Na Međunarodnom plivačkom mitingu "Meggle - Mali delfini 2018" u subotu je nastupilo 400 takmičara iz Austrije, Slovenije, Srbije i BiH, a uspješan domaćin četvrtog mitinga je banjalučki Olimp.

Besplatna obuka plivanja za 500 osnovaca

BANJALUKA - Besplatnu obuku neplivača, koju organizuje Gradska uprava u saradnji sa "Aquanom", do kraja godine proći će ukupno 500 osnovaca.

Ko redovno pliva, duže živi

Plivanje ima mnoge pozitivne uticaje na zdravlje. Kao što je poznato aktivnost u vodi osnažuje mišiće cijelog tijela, ne opterećuje zglobove, podiže vitalnost i jača srce i pluća.

Skoro 200 mališana naučilo plivati tokom ljetne škole u Doboju

DOBOJ - Višak kilograma, problemi s kičmom, deformiteti stopala samo su neki od razloga zbog kojih su roditelji svoju djecu ovog ljeta upisali u školu plivanja, ali najveći broj polaznika je na časove dolazio s namjerom da nauči ukrotiti vodu, pa je čak skoro 200 mališana u protekla dva mjeseca naučilo plivati.

Plivanjem do vitke figure

Iako plivanje možda nije prvi sport na koji pomislimo kada se želimo riješiti masnih naslaga s područja stomaka, možda bi ipak trebalo da o njemu razmislimo.

Ruski plivači najuspješniji

Ruski plivači su sa 26 medalja bili najuspješniji na Evropskom prvenstvu u Glazgovu, gdje su briljirali Britanac Adam Piti i Šveđanka Sara Sjostrom, koji su posljednjeg dana takmičenja stigli do četvrtog zlata.

Najčitanije