Plivanje

Plivači SPID-a briljirali u Beogradu

Sedam medalja osvojili su predstavnici Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva na ovogodišnjem šestom po redu međunarodnom takmičenju za osobe sa invaliditetom održanom prošlog vikenda u Beogradu.

Sve više starijih Dobojlija uči da pliva

DOBOJ - To što žive u gradu na tri rijeke nije natjeralo brojne Dobojlije da nauče plivati pa zato mnogi od njih u zrelim godinama traže pomoć trenera i na lokalnim bazenima savladavaju tehnike plivanja.

Čeprkalo i Muratović doplivali do bh. rekorda

Bh. plivači Mihajlo Čeprkalo i Emir Muratović oborili su bh. rekorde i isplivali B olimpijske norme šestog dana takmičenja u plivanju na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Gvangžuu.

Australijanac i Britanac odbili slikanje sa Kinezom na podijumu

Skandal na Svjetskom prvenstvu u plivanju u Južnoj Koreji! U dva dana dvojica osvajača medalja odbila su da se slikaju sa Kinezom Sun Jangom na pobjedničkom postolju.

Kajtazova 22. na SP, Čeprkalo 47.

Bh. plivačica Amina Kajtaz zauzela je 22. mjesto na 100 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Gvanžuu, a polufinale joj je izmaklo za 49 stotinki.

Amina Kajtaz: Za SP se spremam osam mjeseci

Amina Kajtaz, najbolja bh. plivačica, u završnoj je fazi priprema za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, gdje priželjkuje dobar nastup i obaranje bh. rekorda.

Plivanje i strani jezici od malih nogu

Pri odrastanju, dijete saznaje dosta informacija iz okoline te konstantno uči nove stvari. Često se kaže da mozak djeteta funkcioniše kao spužva. Upravo zbog toga treba rano početi s učenjem nekih stvari koje bi djetetu mogle biti korisne u kasnijem životu.

Amina Kajtaz potpisla za mostarsku Orku

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz potpisala je pristupnicu Klubu vodenih sportova Orka iz Mostara.

Snimak prevare tokom plivanja za krst u Bugarskoj postao hit

Proteklih dana vidjeli smo bezbroj snimaka sa plivanja za časni krst, ali ovaj što dolazi iz Bugarske apsolutni je pobjednik.

400 plivača na mitingu "Meggle - Mali delfini"

Na Međunarodnom plivačkom mitingu "Meggle - Mali delfini 2018" u subotu je nastupilo 400 takmičara iz Austrije, Slovenije, Srbije i BiH, a uspješan domaćin četvrtog mitinga je banjalučki Olimp.

Najčitanije