Plivanje

400 plivača na mitingu "Meggle - Mali delfini"

Na Međunarodnom plivačkom mitingu "Meggle - Mali delfini 2018" u subotu je nastupilo 400 takmičara iz Austrije, Slovenije, Srbije i BiH, a uspješan domaćin četvrtog mitinga je banjalučki Olimp.

Besplatna obuka plivanja za 500 osnovaca

BANJALUKA - Besplatnu obuku neplivača, koju organizuje Gradska uprava u saradnji sa "Aquanom", do kraja godine proći će ukupno 500 osnovaca.

Ko redovno pliva, duže živi

Plivanje ima mnoge pozitivne uticaje na zdravlje. Kao što je poznato aktivnost u vodi osnažuje mišiće cijelog tijela, ne opterećuje zglobove, podiže vitalnost i jača srce i pluća.

Skoro 200 mališana naučilo plivati tokom ljetne škole u Doboju

DOBOJ - Višak kilograma, problemi s kičmom, deformiteti stopala samo su neki od razloga zbog kojih su roditelji svoju djecu ovog ljeta upisali u školu plivanja, ali najveći broj polaznika je na časove dolazio s namjerom da nauči ukrotiti vodu, pa je čak skoro 200 mališana u protekla dva mjeseca naučilo plivati.

Plivanjem do vitke figure

Iako plivanje možda nije prvi sport na koji pomislimo kada se želimo riješiti masnih naslaga s područja stomaka, možda bi ipak trebalo da o njemu razmislimo.

Ruski plivači najuspješniji

Ruski plivači su sa 26 medalja bili najuspješniji na Evropskom prvenstvu u Glazgovu, gdje su briljirali Britanac Adam Piti i Šveđanka Sara Sjostrom, koji su posljednjeg dana takmičenja stigli do četvrtog zlata.

Bh. plivači završili nastupe na Evropskom prvenstvu

Bh. plivačica Amina Kajtaz zadovoljna je nastupom na Evropskom prvenstvu, gdje je obarala rekorde i plivala u polufinalu, dok je Emir Muratović istakao da je mogao da bude i bolji u Glazgovu.

Silađi peti na 50 metara prsno na EP

Srpski plivač Čaba Silađi osvojio je danas peto mjesto u disciplini 50 metara prsno na Evropskom šampionatu u Glazgovu.

Stjepanović sedmi na 200 slobodno, Silađi u finalu 50 prsno

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je sedmo mjesto u finalu trke na 200 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Glazgovu.

Amina Kajtaz oborila još jedan bh. rekord na Evropskom prvenstvu

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz treći put je oborila rekord BiH na Evropskom prvenstvu u Glazgovu, gdje su zvijezde drugog dana takmičenja bili Britanac Adam Piti i Rus Kliment Kolesnikov, koji su oborili svjetske rekorde.

Najčitanije