Ploče

Neobičan hobi Dragana Volaša: Gramofonskim pločama udahnuo vrijeme

PRNJAVOR - Tumarajući po internetu prije četiri godine, vidio sam zanimljive grafike i satove urađene u drvetu. Tada mi je sinula ideja da stare gramofonske ploče koje je nekada imalo svako domaćinstvo ponovo stavim u prvi plan u naše domove - ovog puta u vidu dekora, kazuje Dragan Volaš koji izrađuje satove od starih gramofonskih ploča.

Tuča fudbalera sarajevskog Olimpika i hrvatskog Jadrana u Međugorju

Prijateljska utakmica u Međugorju, u kojoj su se sastali sarajevski Olimpik i Jadran iz Ploča, prekinuta je nakon 15 minuta zbog opšte tuče fudbalera na terenu.

Obustavljen postupak protiv veterana koji je razbijao ćirilične ploče

ZAGREB - Protiv hrvatskog veterana Marijana Živkovića obustavljen je ponovljeni sudski postupak zbog razbijanja ćiriličnih natpisa na gradskim institucijama, jer je naknadnim veštačenjem utvrđeno da je u trenutku izvršenja krivičnog djela navodno bio neuračunljiv.

Uhapšen zbog podmetanja dva požara kod Ploča

​ZAGREB - Dubrovačko-neretvanska policija uhapsila je 42-godišnjaka zbog sumnje da je podmetnuo požare na dva mjesta u Kominu, na području Ploča.

Potonuo teretni brod u Pločama

RIJEKA - Službenici Lučke kapetanije Ploče saopštili su da je u četvrtak popodne kod ušća rijeke Neretve u gradu Ploče potonuo teretni brod.

S Aluminijem tone i luka u Pločama?

MOSTAR - Gašenje mostarskog Aluminija odražava se kako na privredu BiH tako i u Hrvatskoj, piše Poslovni dnevnik koji ističe primjer luke u Pločama.

Bajaga ponovo na "udaru" hrvatskih branitelja

PLOČE - Dio hrvatskih veterana iz Ploča protivi se nastupu srpskog kantautora Momčila Bajagića Bajage, planiran za 27. jul u okviru Festivala od2do2 u tom gradu.

Od plastičnih flaša napravili izolacione ploče

BIHAĆ - Nizama Husetić i Ajdin Čaušević, učenici iz Velike Kladuše koji pohađaju drugi razred srednje škole "Richmond park college" u Bihaću, osvojili su nedavno prvo mjesto na desetoj "Bosepo olimpijadi" u Sarajevu.

Sin nakon svađe zadavio oca

PLOČE - Policija je uhapsila muškarca koji je u porodičnoj kući u Staševici kraj Ploča zadavio oca.

EU ukida zabranu na uvoz solarnih ploča iz Kine

BRISEL - Evropska unija će početkom naredne sedmice ukinuti zabranu uvoza solarnih ploča iz Kine, saopšteno je danas iz Evropske komisije.

Najčitanije