Plovidba

Rajna ponovo otvorena za plovidbu

HAMBURG - Njemačka rijeka Rajna ponovo je otvorena za plovidbu na jugu zemlje, pošto je nivo vode opao sa maksimuma koji je dostignut poslije rekordnih kišnih padavina prošle sedmice, saopštile su danas vlasti.

Bosna i Hercegovina preuzima kontrolu neba od Srbije i Hrvatske

SARAJEVO - Sve je spremno da Bosna i Hercegovina 5. decembra ove godine preuzme kontrolu gornjeg dijela neba, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa Igor Pejić, sekretar u Ministarstvu prometa i komunikacija BiH.

Traži se adekvatan brod za liniju Bar-Bari

BAR - "Barska plovidba" konstantno pokušava da nađe i kupi adekvatan brod koji bi bio korišćen na liniji Bar - Bari, izjavio je izvršni direktor te firme Tihomir Mirković.

Rusija poslije eksplozije u Arhangelsku zatvorila dio mora

MOSKVA - Rusija je na mjesec dana zatvorila za plovidbu dio Bijelog mora nakon današnje eksplozije raketnog motora na vojnom poligonu u blizini Arhangelska, na sjeveru zemlje, u kojoj su dvije osobe poginule, a četiri ranjene, javila je agencija Interfaks, pozivaući se na zvaničnike luke u tom gradu.

Zabrana plovidbe Savom zbog regate u Bijeljini

BANJALUKA - Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske saopštilo je da će sutra, zbog održavanja "Savske regate - Bijeljina 2019" na rijeci Savi u periodu od 10.00 do 18.00 časova biti zabranjena plovidba na dionici od riječnog kilometra 204+800 u Donjem Crnjelovu - skela "Subotište" do riječnog kilometra 178+500 u Rači.

U nedjelju zabrana plovidbe Savom zbog regate

BANJALUKA - U nedjelju, 28. jula, biće zabranjena plovidba rijekom Savom na području opština Odžak i Šamac zbog održavanja regate pod nazivom "Spust rijekom Savom 2019".

Nesreća na hrvatskom brodu: Dva mornara ne daju znakove života

Atlantska plovidba u četvrtak je objavila da je u srijedu kasno poslijepodne došlo do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava u južnom Atlantiku.

U subotu zabranjena plovidba Savom na području Broda

BANJALUKA - Plovidba na rijeci Savi na području opštine Brod biće zabranjena u subotu, 6. jula, zbog održavanja sportskog takmičenja, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Američki razarač odmjeravao rusku flotu (VIDEO)

Odred brodova Sjeverne flote na čelu sa fregatom "Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov" sa pomoćnim brodovima ušao je u luku Havane, izjavio je portparol Sjeverne flote Vadim Serga.

Privremena zabrana plovidbe Savom kod Srpca 2. juna

BANJALUKA - Rijekom Savom u Kobašu na području opštine Srbac u nedjelju, 2. juna, biće privremeno zabranjena plovidba zbog održavanja sportskog takmičenja u organizaciji Kajak-kanu kluba "Oriolik" iz Slavonskog Kobaša u Hrvatskoj.

Najčitanije