Požar

Sredozemlje postaje "žarište" vatrenih stihija

BRISEL - Sredozemlje je postalo "žarište" šumskih požara i Turska je pogođena najtežim vatrenim stihijama u istoriji, a vreli talas izaziva visok rizik od novih katastrofa i zagađenje dimom širom regiona, saopštila je danas Služba EU za nadzor atmosfere "Kopernik" (CAMS).

Strašne scene iz Atine, plamen "guta" sve pred sobom: "Ovo je noćna mora"

ATINA - U Grčkoj je u posljednja 24 sata izbio ukupno 81 požar, a vatrogasci se i dalje bore sa 40 njih koji su aktivni, potvrdile su grčke vlasti.

Požar kod Peći, ugrožene kuće

PEĆ - Situacija sa požarom u Rugovi kod Peći je alarmantna, prenosi Reporteri.

Vatrogasci objavili dramatičan snimak borbe s vatrom kod Trogira

TROGIR - Vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trogir objavili su dramatičan snimak gašenja velikog požara koji je sinoć planuo kod Segeta Gornjeg.

Velik požar kod Trogira, komandir: Ovo je teško ludilo

TROGIR - Danas oko 11 sati izbio je požar na području Segeta Gornjeg, kod Trogira. Širi se brzo zbog jakog vjetra, a u gašenju učestvuju vatrogasci, tri kanadera i helikopter.

Izgorio rafting kamp na obali Tare

FOČA - Rafting kamp "Encijan" na desnoj obali Tare u mjestu Brštanovica u fočanskoj opštini u potpunosti je izgorio u požaru koji je izazvan ljudskim faktorom, saopšteno je iz Policijske uprave Foča, iz koje upozoravaju da su na području u njihovoj operativnoj nadležnosti za vikend evidentirana četiri požara izazvana ljudskim faktorom.

Veliki požari na Rodosu i Peloponezu, temperature i do 43 stepena

Grčki vatrogasci bore se sa dva velika požara na Rodosu i na sjeverozapadu Peloponeza, a temperature i dalje prelaze 40 stepeni Celzijusa.

Zastrašujuće scene u Turskoj, raste broj mrtvih, turisti bježe čamcima

U velikim požarima koji su zahvatili Tursku poginulo je osmero ljudi, a najmanje 27 osoba je na bolničkom liječenju zbog zadobijenih povreda.

Lokalizovan požar na Mokroj Gori

UŽICE - Požar na Mokroj Gori lokalizovan je sa tri strane, nedostaje još jedna strana, a domaćinstva nisu ugrožena.

Broj nastradalih u požarima u Turskoj popeo se na osam

ISTANBUL - Broj ljudi koji je poginuo u požarima na turskoj južnoj obali popeo se na osam, dok se vatrogasci peti dan bore da obuzdaju vatrenu stihiju koja i dalje prijeti ljetovalištima.

Najčitanije