Požar

Vatrogasci spasili ženu iz stana u Banovićima

BANOVIĆI - Vatrogasci iz Banovića sinoć su spasili ženu iz požara u stanu, a brzom reakcijom spriječen je i nastanak velike štete.

Gorjela dva vozila u Zenici

ZENICA - U zeničkom naselju Blatuša jutros oko 4 sata došlo je do požara na dva vozila čiji uzrok još uvijek nije poznat.

Aktivne desetine šumskih požara u Australiji

Desetine šumskih požara i danas je aktivno širom istočne i zapadne Australije, a vatrogasci pokušavaju da poprave situaciju pred najavljeno povećanje temperature i jačanje vjetra.

Auto potpuno izgorio u toku vožnje, putnici se spasli u posljednji čas

Na putu Beograd - Pančevo jutros se zapalilo jedno putničko vozilo, koje je potom potpuno izgorjelo, ali su svi koji su se u njemu nalazili uspjeli na vrijeme da se spasu.

Četiri žrtve požara u Australiji

Vlasti Australije saopštile su danas da je četvrta osoba nastradala u požarima u prirodi koji ove sedmice bukte duž istočne obale ove zemlje.

Vatra progutala vulkanizersku radnju u Sarajevu

SARAJEVO - U ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Boljakov Potok tokom noći je izbio požar u vulkanizerskoj radnji. Na svu sreću povrijeđenih nije bilo, pišu federalni mediji.

Vatrogasci ugasili požar i ostavili vrlo neobičnu poruku vlasniku

Australijanac Pol Sikfi podijelio je na društvenim mrežama poruku vatrogasaca koji su njegovu kuću spasili od požara, a potom se izvinili jer su popili mlijeko iz njegovog frižidera.

Izgorio krov škole, vatrogasac povrijeđen

BUŽIM - U požaru koji je sinoć izbio u Osnovnoj školi "Mirsad Salkić" u mjestu Čava, nadomak Bužima, gotovo u potpunosti je izgorjela krovna konstrukcija na tom školskom objektu.

Požari na istočnoj obali Australije izvan kontrole

SIDNEJ - Desetine hiljada Australijanaca potražilo je danas skloništa nakon što su vlasti upozorile da je prekasno da napuste svoje domove usljed sve većeg broja požara koji nekontrolisano gore u prirodi u velikom području duž istočne obale.

U Rusiji u požaru stradalo troje djece

MOSKVA - Troje djece stradalo je u požaru koji je zahvatio jednu privatnu kuću na istoku Rusije, potvrdili su zvaničnici.

Najčitanije