Požari

Požari u Australiji se šire, za evakuaciju stanovništva prekasno

SIDNEJ - Vatrogasci u Australiji bore se sa stotinama šumskih požara širom kontinenta, a požari se šire i na nove lokacije, što je izazvalo i nova upozorenja da je za neke stanovnike i kasno da se evakuišu.

Za par sati u Zagrebu zapaljeno osam auta

ZAGREB - Sedam vozila zapaljeno je tokom noći u Zagrebu, a osmo jutros u osam sati.

Požari na istočnoj obali izvan kontrole

SIDNEJ - Desetine hiljada Australijanaca potražilo je danas skloništa nakon što su vlasti upozorile da je prekasno da napuste svoje domove usljed sve većeg broja požara koji nekontrolisano gore u prirodi u velikom području duž istočne obale.

Dvije djevojke poginule u požaru u Kaliforniji

KALIFORNIJA - Najmanje dvije osobe izgubile su život u Kaliforniji, nakon što su smrtonosni požari opustošili gradove na granici između SAD i Meksika.

U Australiji više od 100 šumskih požara

MELBURN - Jaki vjetrovi rasplamsali su više od 100 požara u dve australijske države, a vatra je u nekim oblastima opustošila hiljade hektara zemlje, saopštili su zvaničnici.

Bolivija se i dalje bori sa požarima

LA PAZ - Dok je pažnja svjetske javnosti usmjerena na vatrenu stihiju u brazilskoj Amazoniji, susjedna Bolivija i dalje se bori sa sopstvenim požarima koji su zahvatili teritoriju veličine jednog Libana.

Predsjednik Brazila odbacio pomoć G7 za borbu protiv požara

BRAZILIJA - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro odbacio je pomoć lidera G7 za borbu protiv požara u Amazoniji, nazivajući to kolonijalističkim činom.

Požari poharali planetu, čak i na Arktiku

ŽENEVA - Požari ovog ljeta haraju planetom - gore Aljaska, najsjeverniji dijelovi Rusije i Amazonija, a meteorologe i naučnu javnost zaprepastila je pojava požara na Arktiku!

Zbog nelegalne sječe šuma, rekordan broj požara u Amazoniji

BRAZILIJA - Brazilska svemirska agencija saopštila je da je broj požara u Amazoniji porastao za 83 odsto u odnosu na prošlu godinu, usled sječa šuma.

Požari u Grčkoj izmiču kontroli, prijeti velika ekološka katastrofa

Na hiljade vatrogasaca bori se protiv šumskih požara u Grčkoj, a najveći je na ostrvu Evija, sjeverno od Atine, koji i dalje bukti i van je kontrole, prenosi Tanjug.

Najčitanije