Požari

Mještani: Migranti iz osvete pale hale u kojima su boravili

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici Vatrogasne jedinice Velika Kladuša intervenisali su jučer u ranim večernjim satima te ugasili požar koji je izbio u napuštenim halama "Agrokomerca" u naselju Polje, na ulazu u ovaj grad.

Požari u Hercegovini se ne stišavaju

LJUBINJE - Požari, koji već deset dana bukte u hercegovačkim opštinama, još se ne stišavaju.

Bukte požari na više područja u BiH

TUZLA, MOSTAR - Helikopter Oružanih snaga BiH rano ujutru je angažovan na gašenju požara koji je aktivan u Tuzli od utorka veče, a na terenu su bili i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, koji su uspjeli lokalizirati požar te spriječiti njegovo širenje prema stambenim objektima.

Požari uništavaju šume i divljač

SANSKI MOST - U posljednjih mjesec dana na području općine Sanski Most zabilježeno je tridesetak većih i manjih šumskih požara, u kojima su pričinjene velike materijalne štete.

Građani da odgovornim postupanjem spriječe požare

TREBINJE - Policijska uprava Trebinje pozvala je građane da prilikom paljenja vatre na otvorenom obrate pažnju na okolinu, da uzmu u obzir vremenske prilike i sve druge okolnosti koje mogu uticati na širenje vatre, kao i da je ne ostavljaju bez nadzora.

Australijance obradovala kiša

KAMBERA - Intenzivni pljuskovi sa grmljavinom ublažili su danas požare na australijskoj istočnoj obali, što je donijelo olakšanje umornim vatrogascima i farmerima koji se godinama bore protiv suše, ali i organizatorima Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, koje počinje sljedeće nedjelje.

Zbog zagađenja vazduha prekinute kvalifikacije za Australijan open

Kvalifikacije za Australijan Open prekinute su u srijedu jer je kiša u Melburnu uzrokovala loš kvalitet vazduha.

Za spasavanje ugroženih životinja u Australiji 50 miliona dolara

MELBURN - Australijska vlada odvojila je danas 50 miliona dolara za hitni program oporavka divljih životinja, poslije požara koji su u toj zemlji doveli do "ekološke katastrofe" koja prijeti uništenju nekoliko vrsta, uključujući koale i valabije.

Novi megapožar u Australiji, četiri puta veći od Njujorka

KANBERA - Snažan vjetar u Australiji spojio je danas dva žarišta u jedan megapožar, četiri puta veći od Njujorka, a hiljade ljudi i dalje zahtijevaju preduzimanje akcije povodom klimatskih promjena.

Požari u Australiji se vide iz svemira

LONDON - Požari u Australiji tolikih su razmjera da je NASA otkrila da se mogu vidjeti iz svemira.

Najčitanije