Požari

Novitović: Većina požara pod kontrolom

ISTOČNO SARAJEVO - Većina požara na području Republike Srpske je pod kontrolom, a na ugroženim mjestima akcije gašenja se nastavljaju nesmanjenim intenzitetom, rekao je danas Srni direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Vatra se približila na 300 metara od kuća u bilećkom selu

BILEĆA, TREBINJE- Nova sedmica donijela je i malo poboljšanje na hercegovačkim požarištima, pa je danas do 14 časova situacija bila mirnija nego prethodnih dana, ali se zbog stalnog rasta temperature i pojačavanja vjetra, naročito na području opštine Bileća, situacija može vrlo brzo promijeniti

Od požara najugroženiji Nikšić, Cetinje i region Tare

PODGORICA - Situacija sa požarima u Crnoj Gori je dosta komplikovana, a najlošija je u Nikšiću, Cetinju i regionu Tare, izjavio je danas generalni direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović.

Ljeto donijelo katastrofalne krajnosti, evo kakva nas jesen očekuje

Ljeto je u Evropu donijelo katastrofalne krajnosti. Dijelovi sjeverne i srednje Evrope suočeni su sa smrtonosnim i istorijskim poplavama.

Požari u regionu najveći u posljednjoj deceniji

U zemljama Balkanskog regiona sezona požara traje već nedjeljama, a kombinacija ekstremnih vrućina i suše ove godine izazvala je najveće požare u posljednjih deset godina, pri čemu su najviše pogođene Grčka, Turska, Sjeverna Makedonija i Albanija.

Sa Evije evakuisano oko 300 srpskih turista

BEOGRAD - Sa grčkog ostrva Evija, pogođenog požarima, evakuisano je oko 300 srpskih turista, a oni koji su još tamo bezbjedni su, izjavila je ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Srbije Tatjana Matić.

Lokalizovani požari na Zlatiboru i Tari

UŽICE - Šumski požar koji je u četvrtak zahvatio brdo Gradinu iznad Zlatibora i Zoavine na Tari tokom noći su potpuno stavljeni pod kontrolu, a i dalje je neizvijesno samo na Muretenici, javlja RINA.

Vanredno stanje u Sjevernoj Makedoniji, bukte požari

SKOPLJE - Vlada Sjeverne Makedonije proglasila je vanredno stanje u cijeloj zemlji u trajanju od 30 dana zbog požara, a na snazi je i zabrana kretanja po šumskim predjelima.

Pet povrijeđenih u požaru u Italiji, 800 evakuisanih

RIM - Pet osoba je povrijeđeno, među njima i jedna djevojčica, a 30 otrovano dimom, nakon što se na južnom dijelu grada Peskara, regija Abruco, razvio veliki požar, javlja agencija Agi.

Požari divljaju SAD-om, prijete suve oluje

Zapad Sjedinjenih Američkih Država priprema se za nalet suvih oluja koje bi mogle pokrenuti nove razarajuće požare u regiji u kojoj već bjesne brojni šumski požari.

Najčitanije