Podaci

Uhapšeni osumnjičeni za krađu ličnih podataka

BANJALUKA - Zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteno korištenje ličnih podataka uhapšeni su N.M. i S.T. iz Prijedora, N.L. iz Doboja. D.P. iz Bijeljine i A.R. iz Han Pijeska, saopšteno je iz MUP-a RS.

Google Photos privremeno neće automatski sinhronizovati podatke

Za vrijeme pandemije kovida-19 pokazalo se kako korisnici šalju veći broj poruka nego ranije, Google je zbog toga odlučio privremeno obustaviti backup podataka s različitih aplikacija za slanje poruka.

Indonezija istražuje krađu podataka 230.000 testiranih na koronu

Vlasti u Indoneziji pokrenule su istragu zbog moguće krađe ličnih podataka 230.000 ljudi koji su se testirali na korona virus, prenijela je agencija TAS S.

Tragovi hakerskog napada na "GIS" vode ka srpskim programerima

BEČ - Tragovi nedavnog hakerskog napada na preduzeće koje sprovodi naplatu televizijske pretplate u Austriji "GIS" vode ka jednoj sub-firmi srpskih programera.

Uhapšen Haker koji je Britaniju spasio od najvećeg sajber napada

Nevolja zvana "WannaCry", koja je u maju 2017. godine pogodila na hiljade računara, uključujući i 16 bolnica u Velikoj Britaniji, od žrtava je tražila uplatu od 300 dolara u Bitkoinima, kako bi povratile svoje podatke.

Hakeri na dark web-u prodali podatke o 73 miliona korisnika

Jedan od najvećih slučajeva online krađe otkriven je nakon što je hakerska grupa "ShinyHunters" ponudila na prodaju podatke 73.2 miliona korisnika koji su ukradeni sa različitih sajtova.

Google objavio izvještaje o kretanju stanovništva tokom virusa korona

Google je objavio izvještaje iz 131 države o tome jesu li se smanjile posjete prodavnicama, parkovima i drugim mjestima okupljanja u martu, nakon što su mnoge vlade naredile ostanak kod kuće kako bi spriječile širenje virusa korona.

EK predstavila prijedloge za iskorištavanje industrijskih podataka

BRISEL - Evropska komisija predstavila je prijedloge za iskorištavanje velike riznice industrijskih podataka i za postavljanje pravila upravljanjem vještačkom inteligencijom.

Na Dan zaštite ličnih podataka upozoreno: Podaci osvanu na sajtovima

SARAJEVO - U prethodnoj godini Agencija za zaštitu ličnih podataka najviše postupaka vodila je u oblasti video-nadzora, kako u poslovnim prostorijama, tako i u zgradama, a susretali su se i s objavama ličnih podataka na službenim i internet stranicama u privatnom i javnom sektoru.

Podaci miliona korisnika završili na internetu: Wyze potvrdio grešku

Startup koji proizvodi sigurnosne kamere Wyze potvrdio je da je pretrpio curenje podataka ranije u toku mjeseca, pa je tako ostavio podatke miliona mušterija izložene na internetu.

Najčitanije