Podgorica

Arhimandrit Ilarion: Molitvom i praštanjem protiv besmisla

PODGORICA - Ulicama Podgorice večeras je iguman manastira Draganac sa Kosmeta arhmandrit Ilarion predvodio litiju u znak protesta protiv kontroverznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji predstavlja udar na Srpsku pravoslavnu crkvu.

Zbor kakvog nije bilo u istoriji Crne Gore

PODGORICA - Nekoliko hiljada građana okupilo se večeras u Podgorici na molitvenoj litiji koju je predvodio preosvećeni episkop dioklijski Metodije, a poručeno je da ovako velikog zbora nije bilo u istoriji Crne Gore i da on ima silu i snagu da donosi odluke.

Za 11 mjeseci 91 samoubistvo u Crnoj Gori

PODGORICA - U Crnoj Gori je od 1. januara do 1. decembra 2019. samoubistvo izvršilo 91 lice, a najviše suicida bilo je u Podgorici, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Otkazana organizacija dočeka pravoslavne Nove godine u Podgorici

PODGORICA - Srpska kuća u Podgorici otkazala je organizaciju pravoslavne Nove godine ispred zgrade Skupštine Crne Gore 13. januara, saopštio je izvršni direktor Srpske kuće Emilo Labudović.

Hapšenje bezbjednosno interesantnih osoba u Podgorici

PODGORICA - Podgorička policija pretresla je na devet lokacija prostorije i stanove koje koriste članovi kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantne osobe i tom prilikom uhapsila lice osumnjičeno za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Srpski ambasador odbio da primi protestnu notu Podgorice

PODGORICA - Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, u skladu sa instrukcijom Ministarstva spoljnih poslova Srbije, odbio je da primi protestnu notu Ministarstva inostranih poslova (MIP) Crne Gore, saopšteno je iz crnogorskog MIP-a.

Obijena crkva Vaznesenja Gospodnjeg nadomak Podgorice

PODGORICA - U noći prvog dana 2020. godine obijena je crkva Vaznesenja Gospodnjeg u Farmacima, kod Podgorice, a nepoznata lica su pričinila materijalnu štetu, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Hiljade vjernika i večeras na molebanu u Sabornom hramu u Podgorici

PODGORICA - U Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici i oko njega sabrale su se i večeras hiljade ljudi povodom molebana Presvetoj Bogorodici za spas srpskih pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori koje su došle pod udar diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Privedeno više lica sa protesta u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu

PODGORICA - Crnogorska Uprava policije saopštila je večeras da je privedeno više lica zbog incidenata u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu tokom dvodnevnih protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore.

Nema utakmice, Zvezda ne igra večeras u Podgorici

Sada je i definitivno, košarkaši Crvene zvezde nisu otputovali u Podgorici na megdan Budućnosti u 13. kolu Jadranske lige. Meče se neće odigrati večeras. Tim povodom će se u prostorijama kluba na Malom Kalemgdanu održati vanredna konferencija za medije od 16.30 časova.

Najčitanije