Poezija

Vukoliću glavna nagrada festivala u Bugarskoj

MELNIK - Na ovogodišnjem 21. međunarodnom festivalu "Melničke večeri poezije", koji se održava u Bugarskoj u Melniku 19. i 20. juna 2020. godine, učestvovaće i ugledni banjalučki književnik Nikola Vukolić, koji je i ovogodišnji dobitnik glavne nagrade i priznanja ovog značajnog međunarodnog festivala.

Završen izazov "Iz(olacija arhiva" sarajevskog muzeja

"Izazov" Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine u čitanju autorskih djela, koji je započeo prije tačno 40 dana, završen je.

Šerbedžija otvorio Facebook profil na kojem recituje poeziju

Rade Šerbedžija krajem marta otvorio je svoju službenu Facebook stranicu, a za samo dvije sedmice skupio je 60 hiljada obožavatelja.

Književnik Mile Lisica: Još tražim i pronalazim sebe

Promocija dvije knjige poezije Mileta Lisice "Okrugla jutra" i "Ispod nedodira" biće održana u utorak, s početkom u 19 časova, u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, a osim autora o knjigama će govoriti književnici Goran Dakić, Aleksandra Čvorović i Ranko Preradović Deda.

Večeras koncert u čast Fabricija de Andrea

BANJALUKA – Muzičko-poetsko veče u čast poznatog italijanskog kantautora Fabricija de Andrea biće održana večeras sa početkom u 20 časova u koncertnoj sali srednje muzičke škole "Vlado Milošević" u Banjaluci.

Omaž Miki Antiću na "Brankovom kolu"

NOVI SAD - Na 48. "Brankovom kolu", u prostoru Gradske biblioteke u Novom Sadu, u ponedjeljak uveče premijerno je izveden poetskomuzički komad "Kad dođe crvena jesen" na stihove Miroslava Antića.

Antologija savremene balkanske poezije predstavljena u Fanu i Pesaru

FANO, PESARO - Antologija savremene balkanske poezije originalnog naziva Antologia di Poeti contemporanei dei Balcani, objavljena u izdanju prestižnog italijanskog izdavača "LietaColle - Como", čiji su autori Paolo Maria Rocco i Emir Sokolović, predstavljena je u dva italijanska grada Fanu i Pesaru.

Bećković: Poezija će nadživjeti sve

Pjesnik Matija Bećković izjavio je Srni da je tajna života poezija, koja će nadživjeti i pobijediti sve, pa čak i pjesnike.

Danas je Svjetski dan poezije

Danas se obilježava Svjetski dan poezije kojeg je proglasio UNESCO 1999. godine s ciljem promocije čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije u cijelom svijetu kao i zbog davanja priznanja i podsticajima nacionalnim, regionalnim i međunarodnim pokretima poezije.

Objavljena zbirka poezije "Derventa me u zagrljaj zove"

DERVENTA - Zbirku poezije "Derventa me u zagrljaj zove" autora Tanenka Marića iz Dervente objavio je Srpski književni klub "Vihor" iz ove opštine.

Najčitanije