Pogon

Trebaju li vam zimske gume ako imate pogon 4×4

Mnogi vlasnici trendovskih crossovera opremljenih pogonom na sve točkove smatraju kako im uz pogon 4×4 ne trebaju zimske gume.

Naučnici razvili robota na vazdušni pogon

​Soft roboti obećavaju bolji, nežniji pristup automatizaciji, ali često su opterećeni složenošću, troškovima i potrebom za žicama.

Otvoren tekstilni pogon, zaposleno 40 žena

SREBRENICA - Pogon tekstilne industrije "Merkur fešn" iz Ivanjice u Srbije otvoren je danas u Srebrenici gdje je zaposleno 40 žena, od kojih je 90 odsto iz ovog mjesta.

Tekstilni pogon "Neniteks" prestao sa radom

SREBRENICA - Tekstilni pogon "Neniteks" u Skelanima, čiji je vlasnik iz Arilja, prestao je sa radom, izjavio je Srni načelnik Odjeljenja za privredu srebreničke opštine Cvijetin Maksimović.

Pogledajte kako se različiti pogoni ponašaju na klizavoj podlozi

Kako se na klizavoj podlozi ponašaju automobili za različitom vrstom pogona?

Nekad rijetkost, danas adut: Saznajte sve o 4x4 pogonu

Prvi auto 4x4 bio je holandiski Spyker iz 1903., globalni uspjeh integralnog pogona ostvario je kultni ratni terenac Jeep Willys, a tržišna najezda auta s pogonom na svim točkovima počinje 1980., sportskim Audi Quattro.

Za novi pogon potrebno 40 radnika

SREBRENICA - Firma "MMS-fešn" iz Ivanjice planira da otvori pogon za tekstilnu proizvodnju u objektu bivše "Vezionice" u Srebrenici i tim povodom danas je raspisala javni poziv za prijavljivanje zainteresovanih za rad u njemu, objavljeno je na veb-stranici srebreničke opštine.

Počinje sa radom novi pogon plastifikacije

VLASENICA - U preduzeću "Alpro" u Vlasenici početkom juna počeće sa radom novi pogon plastifikacije aluminijumskih profila u koji je ovo preduzeće uložilo više od 1.000.000 KM vlastitih sredstava.

Vozilo sa pogonom u obliku burgije

U Nižegorodskoj oblasti je testiran najnoviji obrazac specijalnog visoko-prohodnog vozila ZVM-2901 koji se kreće bukvalno po svim terenima koji se mogu naći na našoj planeti.

Termoelektrana "Gacko" van pogona zbog kvara na kotlu

GACKO - Termoelektrana /TE/ "Gacko" je van pogona zbog kvara na cijevnom sistemu kotla, potvrdio je Srni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj TE Borivoje Vujičić.

Najčitanije