Pojas Gaze

Šefovi evropskih diplomatija traže prekid vatre

BRISEL - Šefovi evropskih diplomatija zatražili su danas uspostavljanje prekida vatre između Izraela i palestinske islamističke organizacije Hamas i jačanje humanitarne pomoći za Pojas Gaze, ali nisu uspjeli da postignu jedinstven stav.

Zatvoreni granični prelazi prema Gazi

Isporuka pomoći u Pojas Gaze suspendovana je nakon napada na dva granična prelaza Kerem Šalom i Erez.

Hamas najavio masovno bombardovanje izraelskih gradova

KAIRO - Brigade Iz ad-Din al-Kasam, oružano krilo palestinskog pokreta Hamas koje kontroliše Pojas Gaze, najavio je novi talas masovnih raketiranja izraelskih gradova i vojnih baza kao odgovor na izraelske napade, javila je danas radio stanica Savt Al-Aksa.

Izrael gomila trupe na granici sa Gazom

TEL AVIV - Izraelske trupe su danas počele da se gomilaju na granici sa Gazom, a palestinski militanti su "zasuli" Izrael raketama, u intenziviranju sukoba koji su izazvali međunarodnu zabrinutost i produbili sukob između Jevreja i Arapa u Izraelu.

Ministar odbrane Izraela pozvao rezervne pogranične čete

TEL AVIV - Izraelski ministar odbrane Beni Ganc naredio je da 10 rezervnih četa pogranične patrole bude pozvano da pomogne policiji u sprečavanju sukoba u arapsko-jevrejskim gradovima širom zemlje.

"Ben Gurion" zatvoren zbog raketnih napada

JERUSALIM - Aerodrom "Ben Gurion" pored Tel Aviva privremeno je zaustavio vazdušni saobraćaj zbog raketnog napada na centralni Izrael.

Nema mira, vojska Izraela razmatra plan za kopnenu invaziju na Gazu

TEL AVIV - Generalštab izraelskih odbrambenih snaga razmatraće danas odobrenje moguće kopnene ofanzive na pojas Gaze, najavio je portparol vojske Hidaj Ziberman.

Kako se pokazala "Gvozdena kupola" u najnovijim raketnim napadima

JERUSALIM, TEL AVIV - "Gvozdena kupola" jedan je od temeljnih elemenata izraelskog odbrambenog sistema.

"Istorija govori da Izrael treba da brani svoju državu"

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da veoma upečatljiva istorija vezana za jevrejski narod govori o tome da Izrael treba da brani svoju državu.

Raste broj žrtava sukoba Izraela i Palestinaca

JERUSALIM - U eskalaciji neprijateljstva između Izraela i Hamasa broj žrtava danas je porastao na najmanje 43 ubijenih u Gazi i šest u Izraelu, javlja Rojters.

Najčitanije