Pojas Gaze

Izrael izvršio vazdušne napade na Pojas Gaze

GAZA – Izraelski borbeni avioni u subotu ujutru izveli su dva vazdušna napada na Pojas Gaze, nakon raketne paljbe koja je stigla s palestinske teritorije.

Izrael ukinuo mjere zabrane, postignuto primirje?

JERUSALIM - Izraelska vojska ukinula je zaštitne mjere na jugu zemlje, što AP tumači kao mogućnost da je postignuto primirje sa ekstremističkom organizacijom Hamas.

Izraelci upucali dječaka koji je imao povez preko očiju i lisice na rukama

GAZA - Izraelski vojnici pucali su na nenaoružanog Palestinca koji je imao lisice i povez preko očiju, dok je pokušavao da pobjegne, nakon što je uhapšen zbog učešća u navodnim nemirima.

Ispaljena raketa iz Pojasa Gaze ka Izraelu

JERUSALIM - Iz Pojasa Gaze ispaljena je raketa ka Izraelu, ali nije pala na teritoriju te zemlje, saopštila je danas izraelska vojska.

Iz Pojasa Gaze ispaljeno pet raketa prema Izraelu

TEL AVIV - Palestinski ekstremisti su danas ispalili pet raketa iz Pojasa Gaze prema Izraelu, saopštila je izraelska vojska, dan poslije masovnih protesta u blizini granice u kojima je poginulo četvoro mladih Palestinaca, a ranjeno više desetina.

Desetine hiljada Palestinaca na granici Izraela i Pojasa Gaze

GAZA - Izraelska vojska je saopštila da se oko 30.000 Palestinaca okupilo duž granične ograde između Izraela i Pojasa Gaze, godinu dana od početka protesta zbog izraelsko-egipatske blokade te teritorije.

Netanjahu: Izrael spreman za vojnu operaciju "velikih razmjera" u Pojasu Gaze

JERUSALIM - Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da je njegova zemlja spremna za vojnu operaciju "velikih razmjera" u Pojasu Gaze.

Hamas prihvatio plan o prekidu vatre

GAZA - Visoki zvaničnik Hamasa Ismail Radvan izjavio je danas da je ta ekstremistička organizacija prihvatila plan o prekidu vatre s Izraelom.

Nema dogovora o prekidu vatre, Izrael spreman na nove udare

TEL AVIV - Premijer Izraela Benjamin Netanijahu po povratku iz Vašingtona zakazao je hitne vojne konsultacije, nakon raketnih napada iz Gaze i odgovora izraelskih snaga.

Izrael zasuo raketama Pojas Gaze

Izraelska vojska je počela bombardovanje Pojasa Gaze kao odgovor na raketiranje svoje teritorije, javlja vojska Izraela.

Najčitanije