Pojas Gaze

Izraelski avioni bombardovali fabriku oružja u Pojasu Gaze

GAZA - Izraelski borbeni avioni gađali su rano jutros fabriku oružja u Pojasu Gaze nakon što su palestinski militanti ispalili raketu na Izrael, saopštila je vojska.

Militanti ponovo ispalili rakete na Izrael

JERUSALIM- Palestinski militanti ispalili su danas rakete na Izrael tokom drugog dana prekograničnih sukoba, zbog čega su ljudi požurili u skloništa dok su se oglašavale sirene.

Hrvatska gora od Pojasa Gaze po izdavanju građevinskih dozvola

Iako je Hrvatska u ovogodišnjem izvještaju Svjetske banke o regulativi poslovanja završila na 51. mjestu od 190 zemalja, što je rast za sedam mjesta u odnosu na prošlu godinu, pojednostavljenje izdavanja građevinskih dozvola je za hrvatsku administraciju, po svemu sudeći, nemoguća misija.

U Gazi osnovan fudbalski klub za djecu amputirce

U pojasu Gaze, koji je od 2006. godine pod izraelskom blokadom, formiran je fudbalski klub koji čine palestinska djeca amputirci.

Izrael dozvolio ulazak hiljadama palestinskih radnika

JERUSALIM - Izrael je dozvolio da hiljade Palestinaca iz pojasa Gaze uđu u tu zemlju da rade.

Izrael izvršio vazdušne napade na Pojas Gaze

GAZA – Izraelski borbeni avioni u subotu ujutru izveli su dva vazdušna napada na Pojas Gaze, nakon raketne paljbe koja je stigla s palestinske teritorije.

Izrael ukinuo mjere zabrane, postignuto primirje?

JERUSALIM - Izraelska vojska ukinula je zaštitne mjere na jugu zemlje, što AP tumači kao mogućnost da je postignuto primirje sa ekstremističkom organizacijom Hamas.

Izraelci upucali dječaka koji je imao povez preko očiju i lisice na rukama

GAZA - Izraelski vojnici pucali su na nenaoružanog Palestinca koji je imao lisice i povez preko očiju, dok je pokušavao da pobjegne, nakon što je uhapšen zbog učešća u navodnim nemirima.

Ispaljena raketa iz Pojasa Gaze ka Izraelu

JERUSALIM - Iz Pojasa Gaze ispaljena je raketa ka Izraelu, ali nije pala na teritoriju te zemlje, saopštila je danas izraelska vojska.

Iz Pojasa Gaze ispaljeno pet raketa prema Izraelu

TEL AVIV - Palestinski ekstremisti su danas ispalili pet raketa iz Pojasa Gaze prema Izraelu, saopštila je izraelska vojska, dan poslije masovnih protesta u blizini granice u kojima je poginulo četvoro mladih Palestinaca, a ranjeno više desetina.

Najčitanije